E L James: Mister

Könyvajánló

2020. február 25. - TesztelM

Azt hiszem, hogy elmondhatjuk, hogy a romantikus-erotikus könyveknek a virágzását E L James: A szürke ötven árnyalatának megjelenése robbantotta be. Szerintem, aki kicsit is szereti a nőknek szóló könyveket, az legalább az első részét olvasta ennek a trilógiának. Sokan még azok is, akik nem szeretik, de kíváncsiak voltak, hogy mi is ez a nagy felhajtás e körül a könyv körül. És hát az is bevallhatjuk, hogy sokunkban megmozgatott valamit. Én akkor azt, a trilógiát nagyon kedveltem, kivéve a harmadik részt, mert szerintem az annyira nem sikerült jól. Na de, ennek ellenére kíváncsi voltam, hogy az írónő mire képes, túl tud-e lépni ezen a nagy sikerű könyvön és képes-e ismét maradandót alkotni.

1582532424835.jpg

Fülszöveg:

LONDON, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgozni,  és ritkán aludt egyedül. Ám egy végzetes tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.

A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.

Kicsoda Alessia  Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

A kezdeti lelkesedés után nagyon besokalltam a romantikus-erotikus könyvekből. Egy idő után már a szexuális aktusok leírását inkább tovább lapoztam. Így azért volt bennem egy kis félsz, hogy ennél a könyvnél vajon mennyire esik túlzásokba az írónő, de azt kell, hogy mondjam, talán egy picit lépte csak át a határt. Az első pár fejezetben úgy gondoltam, hogy tökéletesen ráérzett arra, hogy talán már nincs feltétlenül arra szükség, hogy percről percre leírjon egy szeretkezést. De azt hiszem, hogy az elején, a jelentéktelen partnereknek tudható be, hogy ott igazából csak az ágyig való eljutásnak van jelentősége és ezért sem akarja leírni azt, hogy mi történik a ruhák levétele után. Viszont a nővel, akivel már érzelmek is vannak, ott már valóban egy kicsit túl sok lett a romantikus aktusok részletezése. Nem mondom, egy, vagy kettő talán még nem is lett volna rossz, de amikor egyik aktusból a másikba mennek, az már nekem egy kicsit sok.

1582532508269.jpg

Viszont maga a cselekmény mégis nagyon jól volt felépítve. Az elején rövid a szereplők bemutatása és úgy gondolom, hogy ennél nem is volt többre szükség. Pont annyit tudtunk meg róluk, amennyit kellett. Gyorsan sikerül összehozni a főszereplő Maximot és Alessiát. Ráadásul, ami nekem nagyon tetszett, hogy a könyv több pontján is kifejezetten izgalmas cselekmény zajlik. Ezzel folyamatosan arra késztetett, hogy tovább olvassam. 

Tetszettek a szereplők. Az erős magabiztos férfi, aki az izmos férfias kiállásával, az igencsak stabil anyagi helyzetével tökéletes biztonságot tud nyújtani a szegény, védtelen, törékeny nőnek, aki iszonyatos belső erővel rendelkezik. 

Nem rossz a borító, jó a színhatás, de nekem nem igazán illik a könyvhöz. Én  más borítót adnék ennek a könyvnek.

 1582532714652.jpg

Kiadó: Libri Kiadó

Oldalszám: 586 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 5 nap

Összegzés: Összességében tetszett a könyv, izgalmas, akciókban dús cselekmény és itt nem csak a szexuális aktivitásra gondolok. Bár valóban ezekben az együttléteknek egy kicsit talán csökkenteném a számát, de attól függetlenül, de mivel egy romantikus-erotikus könyvről beszélünk, így még belefér. Úgy gondolom, hogy az írónő túl tudott lépni a 50 árnyalat könyveken és egy hasonlóan jó történetet tudott írni. A műfaj kedvelőinek mindenképpen tudom ajánlani. 

Pontozás: 5/5

 

Szép napot!

Marika

Hajápolás Apivita termékekkel

Termékteszt

2020. február 21. - TesztelM

Az előző posztomban olvashattatok az APIVITA bőrápolással kapcsolatos termékeiről, most viszont a hajápolásról lesz szó. Nekem nagyon fontos a szép haj, hiszen, ha nem úgy áll a hajam, ahogy szeretném, akkor egyszerűen vehetek fel bármit, lehet akármilyen a sminkem, nem érzem jól magam a bőrömben. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy éppen ezért órákat töltök a hajam beállításával, én itt igazából csak arra gondolok, hogy legyen friss érzete a hajamnak. Nekem ennyi általában elég. 

1582135128914.jpg

Sajnos nagyon gyorsan zsírosodó hajam van, ami hol jobb, hol rosszabb. Átlagban azért 2-3 naponta mosnom kell. Persze erre is vannak segítségek, mert egy feltűzött frizura és hát tudom, nem a legjobb megoldás, de a száraz sampon is nagy segítség lehet. 

Az APIVITA Hajápolással kapcsolatos termékei igen széles választékban kaphatóak. Itt vannak a különböző kategóriák:

 • Hajhullás: Létezik nőknek és férfiaknak való sampon, kapható balzsam hajmaszk és lotion
 • Korpás fejbőr: Szerintem szuper, hogy száraz és zsíros korpára is találunk sampont
 • Érzékeny fejbőrre való sampon kapható
 • Gyakori használatra sampont és balzsamot is választhatunk
 • Zsíros fejbőr: Nem csak zsíros hajra való sampon, de Zsíros hajtő, száraz hajvégre való sampont és balzsam is van a palettán
 • Fény és revitalizáció: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk létezik
 • Táplálás és regenerálás: Sampont és balzsam kapható
 • Haj és fejbőr hidratálás: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk választható

Én természetesen az APIVITA termékek közül a Zsíros hajtő, száraz hajvégre való termékcsaládot próbáltam ki. 

A sampont elsőre furának tűnt, hogy nem igazán akar habozni. Bár kisebb mennyiséget nyomtam a kezembe, mert hát ugye nem lehet tudni, hogy milyen készítmény milyen habzó erővel bír. Ennél elegendő a kevesebb mennyiség is, mert ahogy masszíroztam a hajtöveknél egyre inkább ilyen légies érzésem lett, mintha egy kis felhőt képzett volna a fejbőrömön. Ez a lassabban elért habzás annak köszönhető, hogy nem tartalmaz a sampont SLS-t ami a habképzésért felelős, viszont számos kellemetlen mellékhatása lehet. A legtöbb természetességre törekvő márka éppen ezért ezt az anyagot is mellőzi a termékeiből. Ennek ellenére ez a sampon mégis nagyon jól tisztít, így ennek köszönhetően 1 nappal tolta ki a hajmosásomat, amivel én elégedett vagyok. Hiszen, azért csodát egyik sampontól sem várok. Elfogadtam, hogy ilyen hajtípussal rendelkezem. Az illata a csalánnak és a propolisznak köszönhetően kissé gyógynövényes, de egyáltalán nem bántó, inkább frissítő.

1582272583077.jpg

A sampon mellett minden hajmosásnál használtam a hozzá tartozó, Zsíros hajra ajánlott hajkondícionálót is. Amúgy csak pár éve van az, hogy a samponok mellé többnyire a hajbalzsamot is használom, régebben nagyon jól megvoltam nélküle is. Az APIVITA samponnál azért nem éreztem azt, hogy elengedhetetlenül szükséges lenne, mert a leöblítés után nem éreztem annyira sprődnek a hajam, de azért persze, így azért mégis sokkal simább lett a végeredmény, mint nélküle. A balzsam állaga jó, nem túl nehéz, jól el lehet oszlatni a nedves hajon. Én nem szoktam túl sokáig rajta hagyni, 1-2 percig, esetleg egy fogmosásnyi ideig. :) 

A harmadik termék, amit a hajamra kipróbáltam, az egy hajmaszk volt, méghozzá egy Expressz Beauty Hidratáló Hajmaszk. Ez a hajmaszkot, úgy próbáltam ki, hogy hajmosás után felkentem a hajamra és becsavartam egy törölközőbe és kb. 15 percet volt fent a maszk a hajamon. Ez tökéletesen elég idő volt arra, hogy közben egy arcmaszkot is felkenjek. Ez nem csak a bőrömnek és a hajamnak esett jól, de a lelkemnek is, hogy tudtam egy kicsit magammal foglalkozni. De visszatérve a hajmaszkhoz, először azt hittem, hogy az én nem túl hosszú, vékony szálú és kevés hajamra egy kicsit sok lesz az a mennyiség, ami a tasakban van, de igazából pont megfelelő volt. A lemosás is egyszerű, könnyen ki lehetett öblíteni a hajamból. Szárítás után, pedig nagyon puha, fényes lett a végeredmény. A balzsamot használóknak is, de azoknak, akik nem használnak mindenképpen tudom ajánlani, hogy időszakosan kényeztessék magukat és a hajukat egy ilyen pakolással.

1582272519795.jpg

Összegzés: Ezek a termékek sem hoztak csodát, továbbra sem elég számomra a heti 1-2 hajmosás. Viszont nagyon elégedett vagyok a plusz egy nappal, amit ezeknek a termékeknek köszönhetek. 

 1575474451410.jpg

Szép napot!

Marika

Helen Hoang: Menyasszony rendelésre

Könyvajánló

2020. február 19. - TesztelM

Ez a második könyv, amit Helen Hoangtól olvastam. A szerelem egyenlete volt az első és az nagyon tetszett. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy egy Asperger szindrómás nő ennyire érzelmes, szórakoztató és vicces könyvet tud írni. Mert hát ugye, amit tudunk róluk, az pont az, hogy az érzelmek kezelése, kifejezése és megélése számukra teljesen máshogy megy, mint nekünk. Kíváncsi voltam, hogy másodjára is tudja-e hozni az első sikerét.

1581930822384.jpg

Fülszöveg:

Khái Diepnek nincsenek érzései. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnámba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Tran Ngoc My Ho Si Minh-városban lakik. Félvérként úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik arra, hogy -  immár Esme néven - Amerikában egy férjjelölttel találkozzon, eszében sincs nemet mondani. Reméli, hogy ezzel a házassággal segíthet a családján. Arra azonban nem számít, hogy Khái-t nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Teljesen belebolondul a férfiba, akinek az a szilárd meggyőződése, hogy sosem fogja tudni viszonozni a lány érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, és Khái csak ekkor döbben rá, hogy tévedett... és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet. 

1581930448153.jpg 

Ez a történet is nagyon tetszett, minden megvolt benne, amit szeretek egy romantikus könyvben. Aranyosak voltak a karakterek, jó volt az alapötlet és a felépítés is. Volt benne humor, érzelem, megfelelően felépített cselekmény.

Tetszik a borító, egyszerű és mégis nagyon dekoratív. Jó a betűméret, könnyen olvasható. 

1581930400949.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 331 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: 4 nap

Összegzés: Nagyon kedvelem az írónő stílusát, humoros, érzelmes, érzéki, annyi pozitív jelzőt tudnék még felsorolni, de azt hiszem értitek a lényeget. Remélem lesz még könyve, mert nagyon tehetségesnek tartom és biztosan elolvasnék tőle bármit. 

 

Szép napot!

Marika

 

 

/A könyvet köszönöm a Álomgyár Kiadónak!/

Mindennapi testápolás Apivita termékekkel

Termékteszt

2020. február 12. - TesztelM

Őszintén szólva nem igazán szeretek gyógyszertárba járni. Viszont, már a harmadik, gyógyszertárakban is kapható termékcsaládot próbálom ki és úgy érzem kezdenek oldódni bennem a patikákkal kapcsolatos ellenérzéseim.

A Bioderma és az Uriage után, az APIVITA-val is megismerkedtem. Az APIVITA méhészeti alapanyagok, mediterrán gyógynövények és tiszta illóolajok felhasználásával készíti el a termékeit és a világ vezető zöld vállalatai közé tartozik. Nem ma alakult cégről beszélünk, hiszen 1972-ben Görögországban indult el családi vállalkozásként. A márkanév az APIS (méh) és a VITA (élet) szavakból ered, aminek a jelentése "méhek élete".  A készítmények 85-100% természetes összetevőt tartalmaznak és formulájuk mentes szilikontól, parabénektől, ásványi olajoktól, propilén-glikoltól, makrociklikus pézsmától (PCM), nitropézsmától (NM), és ftalátoktól. 

1575474451410.jpg

Elég sok terméket kipróbálhattam, ezért most nem is mutatnám be az összeset, mert akkor túl hosszú lenne ez a bejegyzés. Először jöjjenek azok a termékek, amikre mindenkinek szüksége van napi szinten, hiszen egy tusfürdő, egy testápoló, nem hiányozhat senkinek a polcáról. 

Az APIVITA testápolásra szolgáló termékei közül azt hiszem mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, hiszen mindenféle bőrtípusa, különböző igényekhez igazodva kínálnak megoldást.

 • Aromaterápiás bőrápolás: vannak tusfürdői és testápoló tejei. Létezik jázmin, füge és hegyi tea illatban
 • Száraz bőrápolás: van tusfürdő és testápoló krém
 • Érzékeny bőrápolás: tusfürdője és testápoló kréme van a levendula csodálatos nyugtató illatával
 • Alakformálásra is van lehetőség, amiben egy tusfürdő és egy testápoló krém nyújthat segítséget, rózsával és borssal
 • Natúr szappanok segítenek a tisztításban és a hidratálásban különböző bőrtípusoknak (Propolisszal, a zsíros bőrnek, Kamillával az érzékeny bőrnek, és vannak olyanok is ami mindenféle bőrtípusnak jók, Mézzel, Olívával, Jázminnal)

1580908170310.jpg

Én egy tusfürdőt és egy testápolót próbáltam az Aromaterápiás termékek közül. Ez nem más mint a fügével és illóolajokkal készült változat. Mivel én kifejezetten az édes illatokat szeretem úgy gondolom, hogy ez tökéletes választás volt. Nagyon finom édeskés illata van, mind a tusfürdőnek, mind a testápoló tejnek. 

A tusfürdő egy géles állagú termék, amivel tényleg élmény fürdeni. Nagyon jól eloszlik a bőrön, jól habzik, tisztít és finom illatot, puha bőrt eredményez. Az egyetlen, amibe bele tudnék kötni, ha nagyon akarnék, hogy mostanában jobban szeretem ezekből a pumpás kiszerelést, hiszen sokkal praktikusabbnak látom, mivel elég kevéske mennyiség is belőle, ezzel viszont néha túl sokat lehet önteni. De ahogy láttam, ez már felmerülhetett  másban is, mivel ahogy láttam az APIVITA honlapján, már ott is van az új termékek között a pumpás kiszerelés. Szóval így tényleg nem tudok róla semmi negatívat mondani.

img_20200212_134751.jpg

A testápoló tejnek könnyű az állaga, gyorsan felszívódik. Egy általános testápoláshoz normál bőrre teljesen elegendő, viszont szárazabb bőrre, viszont már kevés lehet. Használata után olyan érzés, mintha egy védőréteget képezne a bőrön. Ezt nem azért mondom, mert éreztem volna, hanem este bekentem magam és másnap délelőtt a torna utáni zuhanyzás során éreztem, hogy mintha valamilyen bevonat lenne a bőrömön. Kissé furán hangzik, de szerencsére tényleg nem okoz kellemetlen érzést, csak egy megnyugvást, hogy valami védi a bőröm.

1581511582859.jpg

Itt említeném meg az Ajakápoló termékeket is, hiszen a téli hidegben számomra az is része a mindennapi ápolásnak. Többféle ajakápoló képezi ezt a termékcsaládot, létezik belőle színezett és színtelen verzió is. Én a gránátalmás színezett stiftet próbáltam ki. Enyhe színt ad, olyan érzés, mintha egy kis életet lehelne az ajkaimba, emellett édeskés érzetet ad. Nem tudom, hogy mennyire nyújthat nagy segítséget durva kicserepesedés esetén, mert ilyen tapasztalatom nem volt vele, de azt biztos, hogy folyamatos ápolásra, a megfelelő hidratáltság szinten tartására teljesen jó megoldás. Szeretem benne, hogy nem túl zsíros, nem nehezíti el az ajkakat, éppen ezért egy kellemes viselet. 

1581448362910.jpg

És ha már a hidegről beszéltünk, akkor muszáj bemutatnom a Torokpasztillákat is. Négyféle ízben kapható, torokfájásra és köhögésre. A hatásosságáról sajnos, vagy inkább szerencsére nem tudok nyilatkozni, mert amióta megkaptam ezt a csomagot nem volt ilyen tünetem. Azért természetesen megkóstoltam párat. Én a szeder és propolisz változatot teszteltem és az íze nagyon bejött, ugyanúgy ahogy az állaga is. Tetszik, hogy nem az az igazi kemény cukorka, így torokfájás idején nem sértheti fel a nyelvem szopogatás közben. 

A következő alkalommal a hajápolással kapcsolatos termékeit mutatom be az Apivitának!

 

Ti használtatok már bármit ettől a márkától?

 

Szép napot!

Marika

 

/A termékeket tesztelésre kaptam, amiket ezúton is nagyon szépen köszönök!/

Hajmosás természetesen és műanyagmentesen

Szilárd sampon termékteszt

2020. február 06. - TesztelM

Nem tudom, hogy ez is valami divathullám-e, de egyre jobban azt veszem észre, hogy a környezetvédelem igencsak előtérbe került. Őszintén van még mit fejlődnöm ezen a területen, de azért már tettem bizonyos lépéseket. Például mindig hordok magamnál vászontáskát. Már vettem vászontasakokat a gyümölcs, zöldség vásárláshoz, amit időnként sikerült is elvinnem magammal. Egy következő lépés lehet, akár, hogy a tisztálkodó szereket is csomagolás mentesen szerezzem be. Ezt több márkánál láttam már, de leginkább a szilárd sampon volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet. Éppen ezért nagyon örültem, hogy egy a Pixibeauty.hu tesztelési lehetőségen részt vehettem, szóval ki is próbáltam a Nature Box szilárd samponjai közül a mandula olajosat.

1580908984478.jpg

Egy szilárd sampon két flakon folyékony samponnak felel meg, ami azért tényleg elég jelentős mennyiségű műanyagtól szabadíthatja meg a földet.  A vegán, szulfát, alkohol, aluminium, szilikon és mesterséges színezékektől mentes formula 100% újrahasznosított, műanyagmentes csomagolásban foglal helyet a fenntarthatóság jegyében.

A Nature Box a termékeit hidegen sajtolt olajok felhasználásával készíti. Ennek az a különlegessége, hogy mivel nem alkalmaznak külső hőt az eljárás során megmaradnak a vitaminok és antioxidánsok, így sokkal hatékonyabban tudják jótékony hatásukat kifejteni. Megmaradnak a természetes illatok és színek.

1580912492186.jpg

Azért természetesen nekem voltak félelmeim ezzel a samponnal kapcsolatban. Már régóta nézegettem ezt a fajta hajmosási lehetőséget, de igazából nem mertem megrendelni sehonnan, mivel mégis csak effektíve egy szappan, ezért féltem attól, hogy szárítani fogja a hajam. Oké, persze elég gyorsan zsírosodik az enyém, de azt, hogy, hogy a hajvégeim teljesen sprődek legyenek nem szerettem volna. Na, de ez a Nature Box szilárd samponjával egyáltalán nincs így. Nagyon jól habzik mind a kézben, mind pedig akkor, ha a hajamhoz dörzsölöm. Mindegyik gyors és kényelmes megoldás. És egy kicsit sem szárítja a hajam, bár én használtam mindegyik hajmosás után legalább egy fésülést könnyítő sprayt, de szerintem anélkül sem lett volna túlzott probléma vele. A hajam ettől a szilárd sampontól nagyon szépen fénylik, puha és jól kezelhető. 

1580912530844.jpg

Mivel még csak pár alkalommal használtam, így azt nem tudom elmondani, hogy hosszú távú használata mellett ki tudnám-e tolni esetleg a hajmosásokat pár nappal. Viszont az, hogy nagyjából két napig volt frissnek mondható a frizurám.

Élvezem a hajmosást vele, és tetszik az eredmény, amit elérek vele. Szerintem biztos, hogy fogok még próbálkozni ezzel a fajta samponnal.

 Ti próbáltatok már valamilyen szilárd sampont?

Szép napot!

Marika

Papp Diána: Most élsz - Könyvajánló

2020. január 24. - TesztelM

Hogy mit írtam volna egy levélben a mostani önmagamnak a középiskolás évek végén? Mit jósoltam volna a jövőmmel kapcsolatban? Azt hiszem valami hasonló dolgot, mint amit most élek át, legalábbis ami a családot illeti, bár az biztos, hogy nem a jelenlegi férjemmel, /aki amúgy a középiskolás plátói szerelmem volt, így elképzelni nem mertem, hogy mi ketten együtt leszünk/ és az is biztos, hogy sokkal hamarabb tettem volna a házasságot és a gyerekvállalást is. De ez egy nagyon érdekes felvetés, hiszen nagyon sokan, nagyon messze kerülnek attól a jövőtől, amit tiniként elképzelnek maguknak. Így van ez Papp Diána legújabb könyvében is.

1579853337828.jpg

Fülszöveg:

Zoli egy vidéki kisváros nem túl sikeres moziját vezeti, amely egykor romantikus búvóhelye volt a szerelmeseknek.

Egy nap megtalálja a gimis osztálytársak annak idején rábízott leveleit amelyekben arról írna, hol tartanak majd tizenöt év múlva. Hirtelen feltárul a rég eltemetett múlt.

Vajon mi lett abból a srácból, aki sikeresebb akart lenni híres apjánál? Boldog-e az a lány, aki az érettségi banketten még titkolta pár hetes terhességét? Hová sodorta az élet az osztály zűrös csaját, és legfőképpen, hol lehet Viki, akinek Zoli soha nem merte elmondani, mit érez iránta...

Mintha csak varázsütésre történne, meghívást kap az első osztálytalálkozóra, és Zoli úgy dönt, titokban segíteni fog annak az öt embernek, akikhez még ma is szoros érzelmek fűzik...

Hogy sikerül-e, kiderül a magazinszerkesztő és népszerű regényíró Papp Diána legújabb regényéből, amely az ábrándoktól mentes felnőttkorról, a nosztalgiázásról, a "majdegyszer" helyett a "mostélsz" melletti hajthatatlan kiállásról szól.

A főszereplő Zoli, aki az osztálytársak kisiklott életeinek helyrehozásával próbálja meg a saját problémáinak megoldását elodázni. És ezeknek az életeknek a helyrehozása annyira egyszerűnek tűnik. Vagy tényleg ennyire egyszerű is lenne. Mindenféle kecmec nélkül lemondani egy életről, hogy valóban azt csináljuk, amit szeretnénk? Hogy egy egyszerű beszélgetésnek következtében bevallani, hogy mire vágyuk és aszerint azonnal megváltoztatni az egész életünket? Lehet, hogy tényleg csak mi bonyolítjuk túl a dolgokat a valóságban? 

Az viszont biztos, hogy tele van a könyv "Mi lett volna, ha.." kérdésekkel. Szerettem, hogy közben én is belegondoltam a saját életem "Mi lett volna, ha..." helyzeteimbe, és persze az egyes szereplők helyzetébe is. 

A borítóval engem teljesen megvettek. Nagyon tetszik, hogy keménytáblás és a dizájn is. Jó a betűméret és az illata is. :)

1579853303120.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 279 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: kb. 1 hét

Összességében: Tetszett, bár egy kicsit először vontatottnak éreztem, de talán inkább csak nem voltam a karácsonyi nyüzsgésnek köszönhetően ráhangolódva. (Ugyanis akkor olvastam)

Pontozás: 4/5

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!/ 

Tasmina Perry: A legutolsó csók - Könyvajánló

2020. január 08. - TesztelM

Csak egy újabb Tasmina Perry könyv. Ezt természetesen a legjobb értelemben mondom. Nagyon szeretem az írónő stílusát, a történeteit, a benne szereplő karaktereket. Igazán szórakoztató, izgalmas, érzelmes könyvet olvashattam tőle megint.
1578482213307.jpg

Fülszöveg:

A legelső csókra mindenki emlékszik- de a legutolsóra?

1961. Rosamund Bailey újságíró, aki készen áll arra, hogy megváltsa a világot. Amikor találkozik Dominic Blake-kel, a városszerte ismert felfedezővel, úgy érzi, rábukkant élete szerelmére. Épp az ölükbe hullik a boldogság, amikor valami borzalmas történik, és az előttük álló jövő szertefoszlik.

2014. Egy múzeum mélyén Abby Gordon levéltáros lélegzetelállító dokumentumra bukkan. A megfakult fényképen egy férfi látható, aki búcsút vesz a nőtől, akit szeret. Abby, hogy feledje szívfájdalmát, a történet megszállottjává válik, pedig akkor még nem sejti, hogy a fotón rögzített pillanat egy más szempontból is rendkívüli titkot rejt.

Tudom, hogy ezt a legtöbb esetben elmondom, de tényleg nagyon szeretem azt, amikor egy történet két szálon fut. Főleg, ha az egyik a jelenben, a másik a múltban, lehetőleg a távoli múltban játszódik. Annyira jól érződik a két kor közötti különbség. 

Természetesen ebben a könyvben is a szerelem az, ami a főszerepet kapja. Az igaz, mindent elsöprő, önzetlen szerelem. Amikor képes vagy saját magad elé helyezni valakit és megtenni mindent, csak hogy Ő boldog legyen. Még akkor is, ha ezzel talán saját magadnak rosszat teszel. Nem hiszek az ilyenben, mert annyiszor bizonyosodott be filmekben, könyvekben, hogy néha ilyenkor nem jót, hanem csak rosszat lehet tenni. Ezekből az önzetlen cselekedetekből jönnek általában a legnagyobb félreértések.  

Nagyon tetszik a borító. Szerintem ahhoz, hogy egy könyvet igenis kézbe vegyél, hogy legalább elolvasd, hogy miről is szól a könyv, kell egy megkapó borító. Én ezt a könyvet a borító alapján akkor is kézbe venném, ha nem olvastam volna még Tasmina Perry könyvet.

 1545061460012.jpg

 

Kiadó: 21. század Kiadó

Oldalszám: 439 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: kb. 1 hét

Összegzés: Volt már olyan Tasmina Perry könyv, ami jobban tetszett, de összességében ezt a könyvet is szerettem. Viszont azt is elmondom, hogy anyukámnak, aki még nálam is nagyobb könyvmoly, nem igazán tetszett, végig sem olvasta. Ízlések és pofonok. Meg szerintem hangulat kérdése is, hogy kinek mennyire tetszik egy adott könyv. Éppen ezért a könyvajánlók mellett fontos a megérzéseinkre is hallgatni, ha egy könyvet a kezünkbe veszünk. 

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm a 21. század kiadónak./

Cecelia Ahern: Lantmadár - Könyvajánló

2019. december 16. - TesztelM

Mostanában több olyan könyvet is olvastam, amiknél nem működött az, hogy elkezdem és egyből be is fejezem. Ezeknél a könyveknél többször kellett nekiugranom, több könyvet párhuzamosan olvastam mellettük, /nem mellesleg azt hittem régen, hogy erre képtelen lennék, de úgy tűnik nem így van :)/.
1567004572618.jpg

Fülszöveg:

Laura a nagyvilágtól elzárva él Írország délnyugati részén, a hegyek között, harmóniában a természettel. Egy nyári napon azonban összetalálkozik az erdőben Solomonnal, és élete egy csapásra megváltozik. A sármos férfi egy dokumentumfilmes forgatócsoport tagja. A háromfős kis csapat éppen következő filmjéhez keres témát, Laura pedig egyből felkelti az érdeklődésüket. A lány ugyanis különös képességgel bír: úgy tudja utánozni a hangokat, mint senki más - senki, kivéve az ausztrál lantmadár.

Laura egy új élet reményében Dublinba utazik a stábbal. Egyik pillanatról a másikra a zajos nyüzsgő nagyváros mindennapjaiba csöppen, megtapasztalja a közösségi média, a tévé és a tehetségkutató műsorok előnyeit és árnyoldalait egyaránt.

Éles kontraszt érezhető a Laura, a lantmadár és mindenki más, városi, mai felgyorsult világban élő ember között. Alapvetően jó a történet, kedvelhetőek a szereplők. Furcsa  belegondolni abba, hogy valóban létezhet olyan személy, aki képes hangok utánzására, úgy, hogy az egy az egyben olyan legyen, mint az eredeti. Kissé szürreális, de miért ne. Nagyon illett ehhez a tehetséghez Laura szerény, tiszta személyisége.

A borítója nagyon tetszett, szerintem nagyon dekoratív, csodásak a színek, jó volt kézbe venni.

1530292003078.jpg

Oldalszám: 406

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: Több hónap

Vélemény: Összességében tetszett a könyv, bár valahogy annyira sosem tartottam izgalmasnak, hogy folyamatosan hajtson valami és ne tudjam letenni. Pedig szeretem az írónő stílusát, leírásait, karaktereit. Nem volt rossz, de olvastam már Cecilia Aherntől sokkal jobb könyvet is. (Azért itt meg kell jegyeznem ismét, hogy annak ellenére, hogy nekem ez a véleményem, anyukám, aki szintén elolvasta, odavolt érte. Neki valahogy jobban átjött ez a történet.)

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak./

 

Gyengéd hámlasztás a Biodermától

Kipróbáltam a Bioderma Sébium Night Peel gélt

2019. december 12. - TesztelM

Mindenki szép és egységes, hibáktól mentes bőrre vágyik. Én is, éppen ezért nagyon megörültem, amikor láttam, hogy új termékkel bővült a Bioderma Sébium termékcsalád.

Nem az első Sébium termék, amit kipróbálok és megszeretek. Tudom, hogy mindenki a Bioderma Sensibio H2O micellás vízért rajong, ami valóban nagyon jó, de nekem a Sébium Micellás víz a szívem csücske. Annak ellenére, hogy egy ideig azt hittem, hogy szárítja a bőröm, de mint kiderült, ezt csak a terhesség alatt váltotta ki, utána ismét a kedvenc arclemosóm lett.

1575540607250.jpg

És hát itt van most a Sébium Night Peel is, amit szintén nagyon szívesen használok, estéről estére. Meg kell mondanom őszintén, hogy annak ellenére, hogy termékteszteléssel kapcsolatosan is kezdtem el blogolni, a bőrápolás és a testápolás nagy gyengeségem. Nekem ez nem egy szívesen végzett tevékenység, amit napi szinten lelkesen tudok űzni. Talán azért is jött ez nálam, hogy könnyebben menjen, hiszen ha valaminek a hatását célzottan figyelnem kell, kvázi egy feladatként ott lebeg előttem, akkor könnyebben tudok erre fókuszálni. Persze ez mindenképpen csak hasznomra válik, hiszen nem lesz rinocérosz-szerűen száraz a lábam, és csodásan puha és egységes lesz az arcbőröm.

Mert igen, valóban ezt az utóbbi érzést adja nekem a Sébium Night Peel gél.  

Kinek ajánlják?

 • Akinek zsíros, kombinált, aknéra hajlamos a bőre
 • Megvastagodott, egyenletlen bőrfelszín kezelésére
 • Pattanások után visszamaradt hegekre

Mit ígér?

 • Egyenletes bőrfelszínt.
 • Azt, hogy szabályozza a faggyú minőségét, ami meggátolja a pórusok elzáródását, és csökkenti a bőrhibákat.
 • Hámlasztó hatást, ami természetes ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek. 
 • Ápolást és bőrnyugató hatást

Használatát főleg este lefekvés előtt ajánlják, mert a glikolsav hámoldó hatása UV-érzékenységet eredményez a bőrfelületen. Nekem amúgy is jobban megy az esti arcápolás, hiszen akkor már nyugiban, kicsit jobban tudok magamra figyelni, persze ha nem felejtem el.

1575991804692.jpg

Mit tapasztaltam?

Nagyon könnyen terül az bőrön, élvezet felkenni. Egy pumpálásnyi gél bőven elég volt az egész arcomra. Gyorsan beszívódik, bár egy nagyon rövid ideig talán van egy kis ragacsos érzés, de egyáltalán nem vészes.

Nagyon szeretem használni, szívből tudom ajánlani.

 

Szép napot!

Marika

Mörk Leonóra: Ködkirálynő

Könyvajánló

2019. november 27. - TesztelM

A mesék nagyon fontosak, de nem csak a gyerekeknek, nekünk felnőtteknek is. Egy jó mese magával ragad, elvarázsol és van tanulsága. Nekünk, felnőtteknek is szükségünk van mesékre, hogy néha kicsit kiszakadjunk a valóságból és eljuthassunk távoli, mesés helyekre.
1573635519863.jpg

Fülszöveg:

Az életkor valójában csak attitűd kérdése? És a boldogság is lehet az? Mihez kezdjen egy nő, ha hamarosan ötvenéves lesz, a házassága tönkrement, a lánya felnőtt és külföldön él, az anyja érzelmi zsarolással tartja őt sakkban, és a munkahelye is megszűnt? Elengedi a múltat, és beengedi az újat. A tolmács és nyelvtanár Kriszta hátat fordít magányos hétköznapjainak, a világtól elvonulva beköltözik egy kolostorba a Türingiai-erdő közepén, és egy kétszáz évvel korábban született német mesekönyv fordításával gyógyítja magát. Ám ahogy halad a munkával, egyre erősödik benne a meggyőződés, hogy a mesék valójában a szerződ saját életének fájdalmas krónikáját írják - amely Krisztának is üzen.

Az 1700-as évek végén két fiatal egymásra talál egy kis német hercegségben: a mesemondónak született lelkészlány, Charlotte, és a nemesi családból származó orvos, Friedrich. Miközben Európa-szerte dúl a háború, számukra mintha megszűnne a külvilág, úgy érzik, semmi nem fenyegetheti a boldogságukat. Ám a férfit külföldre szólítja a kötelesség, és a lány egyedül kénytelen őrizni a titkot, amelyet nem mer papírra vetni.

Ki lehet a titokzatos Ködkirálynő? Miről mesél a legendás örege fa, a Zarándoktölgy? A regény utazás egy letűnt korba, amelyben a fény vívja harcát a sötétséggel, de utazás az emberi lélek mélyére is, ahol egymás mellett élhet a szeretet és a gyűlölet. Mire Kriszta megfejti a mesék üzenetét, arra a kérdésre is választ kell találnia, van-e bátorsága elfogadni, hogy az életben mindenki kaphat második esélyt, így ő is.

Úgy képzelem, hogy azok után, hogy kirepültek a gyerekek új lehetőségek nyílhatnak meg a szülők számára (még egyszer hangsúlyozom, hogy ezt most még így gondolom, két 5 év alatti gyerekkel). Ott lehet újra saját magukra gondolni, megtenni olyan dolgokat, amit a gyerekekre fókuszálás mellett halogatunk. Valahogy az a kép él bennem, hogy ott már nem igazán körünk kompromisszumokat. Ha valami nem jó, akkor nem csináljuk és fordítva. Akkor lesz érdemes újra a belső megérzésekre hallgatva elkezdeni élni, úgy igazán. Ebben a tudatban erősített meg egy kicsit ez a könyv, hiszen Kriszta, a történet egyik főszereplője is válás, egy zsarnok anya és egy majdnem felnőtt gyerek mellett dönt úgy, hogy hallgat a megérzéseire és azt teszi, ami neki jó. Ez nem más, mint hogy elvonul  egy kolostorba és ott kezd el egy mesekönyvet fordítani. Nemcsak a mesék, az író is nagyon felkelti Kriszta érdeklődését. Természetesen megismerkedik egy férfivel is, akivel a sok csalódás után végre jól érzi magát. Együtt kezdik el felkutatni Charlotte, az írónő életét és érdekes információkra bukkannak.

Nagyon tetszik a borító és nekem mindig emeli az élményt, ha kemény táblás könyvet lapozhatok. Finom, puha lapok, szembarát betűméret, finom illat. A könyv megjelenése nagyon megfogott.

Oldalszám: 330 oldal

Kiadó: Jaffa Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?:

Összegzés: Tetszett a történet. Érdekes elgondolás, hogy valaki az életében történt eseményeket mesékben rejti el.  Szívesen olvasnék én is felnőtteknek szóló mesekönyveket.