TesztelM Blog

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub

Könyvajánló

2021. június 25. - TesztelM

A sok nyomozós sorozat és film után, szerintem más sokan éreztük úgy, hogy könnyen neki tudnánk állni egy bűncselekmény felgöngyölítésének. Nincs ezzel másként az a 4 idős ember, akik a történet főszerepét játszák.

 img_20210610_190504_257.jpg

Fülszöveg:

Egy békés nyugdíjasotthonban négy valószínűtlen barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek.

Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy aktív nyomozás középpontjában találja magát.

S bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már a nyolcvanhoz közelítenek, van még pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít.

Vajon képes ez a furcsa, de végtelenül imádnivaló csapat elkapni a gyilkost, mielőtt túl késő lenne?

Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, ráadásul sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A csütörtöki nyomozóklub 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása lett, hosszan vezette a sikerlistákat, a filmjogokat pedig Steven Spielberg vette meg.

 

Szeretem azt a fajta lazaságot és másfajta szemléletet, amit az idősebb emberek hoznak. Az olyanok, akiknek a tapasztalatai, életfelfogása már más megvilágításba helyezi a mindennapi  problémákat. Akik már tudják, hogy az, amit a fiatalok még túlbonyolítanának, és óriási tragédiának tudnak be, az csak egy múló kis apróság. Ebben a könyvben is abszolút jól látható, hogy a luxus idősek otthonában élő, nyomozó klubot alapító néhány idős ember sokkal ügyesebben és gyorsabban göngyölíti fel a közelben történt bűntényt, mint az ügyön dolgozó nyomozók. 

Igazán kedves, szerethetők a karakterek, azok az igazi belevaló, nagymama és nagypapa típusok. Alig várom a belőle készült filmet, mert ebből egy igazán jó kis vígjáték készülhet. Bár az esetek többségében azok a filmek, amiket olvastam és szerettem nem igazán adja azt, amit várok tőlük. De meglátjuk, hátha ezzel másként lesz.

 

 img_20210610_190504_292.jpg

Oldalszám: 368 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 1 hét

Kiadó: Agave Kiadó

Összességében: Humoros, izgalmas, szóval tökéletes kikapcsolódást nyújtó olvasmány. Minden korosztály számára megfelelő olvasmány.

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása