TesztelM Blog

Karády Anna: A füredi lány

Könyvajánló

2021. szeptember 21. - TesztelM

Érdekes elgondolni, hogy mi történne akkor, ha egyik pillanatról a másikra egy másik korban, egy másik időszakban találnánk magunkat, ugyanezzel a testtel és gondolatokkal. Almássy Anna számára ez nem csak elképzelés, hanem a valóság lesz.

 img_20210729_133645.jpg

Fülszöveg:

Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megéri, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.

A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség... Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem. Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal - a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül.

 

Szégyen, vagy nem, ha én visszakerülnék 1763-ban, valószínűleg nem tudnék ennyi mindent, mint, amit Almássy Anna tudott a korról és a helyről. Ez a könyv teljesen ráébresztett arra, hogy a történelem ismereteim igencsak elhalványodtak, ami érthető, hiszen nincs rájuk szükségem a mindennapokban. És mivel ha történelmi témájú könyvet olvasok az főleg a II. világháború idején játszódik, így arról az időszakról azért többet tudok, bár az biztos, hogy oda egyáltalán nem szeretnék visszautazni. 

 img_20210618_142645.jpg

Oldalszám: 444 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: 2 hét

Összességében: Azt hiszem, hogy az olvasott vélemények alapján, ami szerint mindenki  imádta, én egy kicsit többet vártam tőle. Alapjában véve tetszett, a kor leírása, hogy ennyi mindent megtudtunk erről az időszakról, a karakterek, az írói stílus, mind jó volt, de mégsem tudott olyan igazán magával ragadni. Szerettem, de nem lett szerelem. Attól függetlenül biztosan elolvasom a folytatást, mert érdekel, hogyan is alakulnak az események.

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása