TesztelM Blog

Palacsinta nyílgyökérlisztből

2017. augusztus 24. - TesztelM

Próbálok jó háziasszony lévén reform megoldásokat keresni a hagyományos ételekre. Nem mindig egyszerű, mert bár meg lehet más módon csinálni őket, de sajnos általában még ha finomak is lesznek, más lesz az ízük. 

Ez a palacsinta viszont teljesen olyan, mint amilyeneket a strandon szoktunk venni. Vékony, kicsit sem száraz és nagyon finom. És ami a legjobb benne, hogy papírvékony, viszont nem szakad sütés közben. Nálam ez a recept a nyerő, az eredeti receptet itt találtam.

1503501289134.jpg

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • kb. 3/4 evőkanál 4x-es édesítő
  • pici só
  • 2 dl tej (lehet kókusz, vagy bármilyen magtej is)
  • 3 db víz
  • 18 dkg nyílgyökérliszt
  • 3 ek. olvasztott kókuszolaj

A hozzávalókat simára kevertem és palacsintasütőben kisütöttem. Az első előtt raktam a serpenyőbe egy kis kókuszolajat, után viszont egyáltalán nem volt rá szükség, mivel a tésztában lévő tökéletesen elég.

1503501185925.jpg

Kb. 20 db palacsinta lesz ebből a mennyiségből. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása