TesztelM Blog

Baráth Viktória - Egy év Rómában

Könyvajánló

2021. április 14. - TesztelM

Azt hiszem ez a könyv talán két éve pihen a polcomon. A fülszöveg alapján tetszett, el akartam olvasni, de valahogy ahogy befejeztem egy könyvet, mindig elmentem mellette, sosem volt hozzá igazán kedvem. Most jött el a mi időnk.

img_20210204_140914.jpg

Fülszöveg:

Két megtört szív. Két reményvesztett lélek. Egy közös cél: megtalálni a boldogságot.

Leila Findley, a 33 éves írónő élete mélypontra kerül. A múltjában történt tragédiák hatására kialakult depressziót alkohollal, gyógyszerekkel és egyéjszakás kalandokkal próbálja kezelni.

Ezt azonban a kiadója nem nézi jó szemmel, így ultimátumot kap vagy elutazik és egy kiadható kézirattal tér vissza, vagy elveszíti a szerződését, az utolsó dolgot az életben, ami legalább egy kicsit boldoggá teszi. Nincs más választása, egy évre Rómába kell költöznie. Jon athan Raymond atya személyében kap segítséget, hogy boldoguljon az idegen városban. Szokatlan barátságuk egyre jobban elmélyül, amitől Leila úgy érzi, hogy a legkilátástalanabb helyzetekből is létezhet kiút.

Lehetünk még a tragédiáink ellenére is boldogok? Ránk találhat a szerelem azután, hogy már végleg letettünk róla?

 

Ez a könyv is igazolja, hogy attól, hogy egy könyv nem köt le egyből még nem jelenti azt, hogy nem jó, lehet, hogy csak szimplán nem jött az a ti időtök. Jó lehet, hogy kissé romantikus elgondolás, hogy egy könyvvel való találkozásra is fel kell készülni, de miért ne? Mert nekem ez a könyv, most nagyon tetszett! Szórakoztató volt, reményteli és érzelmes. 

A főszereplő egy nagy csalódás miatt önpusztító életmódba kezd, amivel már a munkahelyét, a megélhetését teszi kockára. Azért, hogy segítsenek rajta, a barátnője és a főnöke szövetkezve egy olyan megbízást  ad neki, ami lehetőséget ad arra, hogy kicsit kiszakadjon a hétköznapokból. Itt a lehetőség, hogy megváltoztassa az életét és az élethez való hozzáállását. Ezt a fejlődést kísérhetjük végig.

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 505 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 4 nap

Kedvenc idézetem a könyvből:

"Talán így vagy úgy, de mindannyian megtaláljuk a saját utunkat, még ha most úgy is érezzük, kilátástalan a helyzetünk. Sokszor küzdenünk kell érte, sokszor kerülünk közben padlóra, de ha igazán fontos a kitűzött célunk, meg fogjuk találni a módját, hogy elérjük azt."

Összességében: Könnyed olvasmány, azzal az üzenettel, hogy minden helyzetből fel lehet állni. Szeretem az ilyen jellegű, újrakezdés élményét megosztó könyveket, amik sok esetben reményt adnak, inspirálnak azzal együtt, hogy tökéletes kikapcsolódást tudnak nyújtani. Voltam már Rómában, így különösen kedvelem azokat a könyveket, amik ott játszódnak, hiszen egy kicsit újra ott érzem magam olvasás során.

 img_20210324_165703.jpg

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása