TesztelM Blog

Amerika fahéjas csiga

2016. július 25. - TesztelM

Mostanában nem nagyon szoktam olyan süteményeket sütni amik hagyományos alapanyagokból készülnek. De vannak olyan helyzetetek nagyon ritkán, amikor engedek a kísértésnek és úgy csinálok meg egy édességet, ahogy azt az eredeti recept írja. Ennél a fahéjas csigánál is így tettem és az eredmény mennyei lett.

Hozzávalók:1469471663696.jpg

Tészta:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 teáskanál porélesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 60 dkg liszt

Töltelék:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 2-3 evőkanál őrölt fahéj

Máz:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg krémsajt

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóival, úgy hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Puha vajjal kenjük meg, rászórjuk a fahéjas barna cukrot és szorosan feltekerjük. 4-5 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, ahol még 30 percig hagyjuk kelni.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amíg a tekercsek megsülnek kikeverjük a mázat, amit még melegen a megsült csigákra kenünk. 

Jó étvágyat mindenkinek, ehhez az ízletes desszerthez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása