TesztelM Blog

Pelenka mustra

2016. május 11. - TesztelM

A terhességem alatt nagyon sokat böngésztem a különböző oldalakat, különböző várandós rendezvényeken vettem részt, hogy be tudjak szerezni mindent, amire az elején szükségünk lehet. Ezek rendkívül hatékonyak voltak, hiszen elég sok mindent sikerült kizárni, mert nem akartunk egy csomó felesleges dolgot megvenni. Sajnos tényleg nagyon hamar át lehet esni a ló túloldalára, mert már az elején minden szülő meg akar adni mindent a gyermekének, és persze mindenből a legjobbat.

img_20160215_155444.jpgSzámomra az is rendkívül fontos volt, hogy milyen pelenkát válasszak. Olvasgattam fórumokat, különböző csoportokba léptem be, hogy tájékozódjak a témában. Persze, ez egyénileg is változhat, hogy kinek melyik pelenka válik be, de szerintem hasznos, ha legalább azt tudjuk, hogy melyikek közül érdemes válogatni. 

Mi már jelenleg a 3-as méretűt használjuk, de már nem sokáig. Szerintem a következő beszerző körút alkalmával már másikat kell választani, ugyanis ezt is kinőtte a fiatalember. :) 

Addig amíg idáig eljutottunk számos fajtát próbáltunk, és azt kell mondanom, hogy az adott fajták méretei között is vannak különbségek. Például a 2-es méretből nagyon szerettük a Libero-t és a Babylove-ot (Dm). Ami ebből a méretből egyáltalán nem vált be az a Babydream (Rossman), ami viszont az Newborn-ból az egyik kedvencünk volt. 

Nekünk az vált be igazán, hogy nem egyet, hanem többet használunk egyszerre párhuzamosan. Megvan az, hogy melyik a legjobb éjszakára, melyik inkább nappali használatos. Ez a megoldás azért tetszik, nekünk, mert így nem unjuk meg őket. :)

Jelenleg az éjszakai pelus nálunk az Aldiban kapható Mylove, a nappali meg jelenleg a Libero. Jó volt még ezek mellett a Tesco saját márkája is. Ami nekünk nagy csalódás volt az a Müller pelenkája, mert a két darabos próbacsomag után nem erre számítottunk. A mintacsomagban szereplő pelenka teljesen más, mint ami a nagy kiszerelésben volt. 

 

Ha kicsit mérhetőbb módon szeretném kifejezni magam, akkor az iskolai értékelés alapján a 3-as méretből az én értékelésem a következő:

 

BeautyBaby (Müller): 2 Pampers Active Baby: 2
Tesco loves baby: 4 Libero Comfort: 5
Babylove (DM): 4 Mylove (Aldi): 5

 

  A popsitörlőknél már más a helyzet. Abból talán a legeleje óta ugyanazt használjuk, a Pampers Sensitive-et. Az újszülött Libero pelenkák mellé kaptunk mindig popsitörlőt is, ezért azt is volt szerencsénk kipróbálni, de az egyáltalán nem jött be. Ezen kívül még két üzletlánccal próbálkoztunk, a Lidl-lel és a Pennyvel, de egyik se volt az igazi. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása