TesztelM Blog

Kakaós granola házilag

2017. június 26. - TesztelM

Nagyon szeretem a gabonapelyheket, meg a különböző müzliket és mivel a férjem is, ezért mi elég gyakran szoktunk reggelire vagy vacsorára valamelyik változatát fogyasztani. Viszont, mivel nehéz olyat találni, ami nem tartalmaz cukrot és mostanában talán ezt próbáljuk meg a leginkább hanyagolni, ezért jött az ötlet, hogy miért ne próbálnék meg otthon készíteni. img_20170626_192645.jpg

Próbáltam olyat találni, amit egyszerűbb, otthon is megtalálható alapanyagokból tudok előállítani. Ez a verzió volt a legszimpatikusabb, bár az állaga sajnos nem lett az igazi. Granola helyett inkább müzlit sikerült csinálnom, de azért én elégedett vagyok a végeredménnyel egyenlőre. Majd próbálkozok tovább hátha a megfelelő állag is összejön. :)

1498497895977.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 50 g kókuszolaj
  • fél ek négyszeres édesítő
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2 ek holland kakaópor
  • 100 g banánchips
  • 50 g napraforgómag
  • 0,5 csésze őrölt dió

1498497940180.jpg

Először az alapanyagokat a kókuszolajon kicsit összepirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon 20-25 percig sütjük. A banánchipset és az ízlés szerinti aszalt gyümölcsöt utólag kevertem bele. Lehet, hogy kicsit több folyadék, vagy esetleg méz segített volna a darabosabb állag elérésébe.

Nagyon finom lett.

Crep Protect - Mindig tiszta cipő?

2017. június 22. - TesztelM

Tavaly szeptemberben rendeltem meg a férjemnek az első neki szóló meglepetés dobozt a Men's Stuff-tól. Örültem, hogy végre neki is adhatok egy élmény, amit mi Patrikkal már jól ismertünk. De a benne szereplő termékek beharangozói is nagyon szimpatikusak voltak. De leginkább egy. A Crep Protect. 

1497814878541.jpg

Az alábbi videó volt a Men's Stuff oldalán. Mint ne mondjak, nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Rettentő kíváncsi lettem rá, hogy tényleg működik-e. Ez egészen addig tartott, amíg a box megérkezett. Kibontottuk, örültünk neki és kipakoltuk a termékeket. És egészen mostanáig a polcon pihent a Crept Protect Spraynk. Most viszont takarítás után nem visszatettem, mint ahogy eddig, hanem úgy éreztem, le kell tesztelnem. 

Gondoltam úgy fair, ha nem csak az én, hanem a férjem, Balázs egyik cipőjén is megnézem. Ha jó, legyen mindkettőnknek, de ha valami gond van, akkor is legyen egál. Elvégre ilyen a házasság, jóban, rosszban. :)

Hát őszintén, ez most a jó. Legalábbis a cipőinknek mindenképpen. Ráfújtam, vártam, ráfújtam vártam, majd jöhetett a vízpróba. És átment

1497815077941.jpg

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezt a hatást meddig őrzik meg a topánok, de ha csak pár alkalommal megúszom a cipő takarítást én már örülök. Jól jöhet gyerek mellé, fesztiválon és ügyetleneknek is. :)

Mire elég napi 10 perc torna?

2017. június 09. - TesztelM

Szerintem nincs olyan felület, ahol ne azt hirdetnék, hogy mozogni jó, egészséges és mindenképpen szükséges is lenne. Sajnos mégis nagyon kevesen tudják, vagy akarják beilleszteni a mindennapos edzést az életükbe. Régóta próbálok én is találni valamilyen mozgásformát, amit renderesen tudtam volna az életemben alkalmazni. Futni nem szeretek, edzőterembe járni nagyon macerás lenne, páros sporthoz pár is kellene, de akkor ki vigyáz addig a Patrikra. Szóval maradt az otthoni torna. Csak valahogy a legtöbb aerobick dvd egy kicsit hosszú. Vagyis az amelyiket hasznosnak és jónak éreztem eddig. Mert képes vagyok rövid ideig, heti szinten 3-4 alkalommal végigcsinálni egy aerobik dvd-t, de valahogy hamar elszáll a lelkesedésem, főleg, ha nem látok magamon gyors változásokat.

Eddig minden olyan dolog, amivel bizonyítani, vagy éppen cáfolni akartam valamit az nagyon jól működött, és mindenféle megerőltetés nélkül tudtam végigcsinálni, így most is azt találtam ki, hogy ilyen keretek között teszem ezt. 

Ezért, amikor egy kedves barátnőm felhívta a figyelmem Tiffany Rothe Youtube videóira, már meg is fogalmazódott bennem, egy ötlet. Egy 30 napos kihívás, ami alatt a szóban forgó hölgy 10 perces tornáit illesztem be a napjaimban 1 hónapon keresztül. Nagyon kíváncsi lettem, hogy elég lesz-e ez a kis mozgás, bár, ha valaki végigcsinált akár egy részt is, az tudja, hogy ezek a rövid kis videók is tudnak másnapra izomlázat okozni.

Én kb. 7 videót váltogattam, egyrészt, hogy ne legyen unalmas, másrészt pedig hogy azért több területet is megdolgozzak. 

 

Belinkelek közülük párat, hogy könnyebben tudjatok válogatni. 

Ez egy kicsit kemény volt. Ettől az első alkalommal begörcsölt a csípőm és természetesen volt is egy kis izomlázam másnap.

Nekem a következő volt a kedvencem, valahogy ez az ami a legrövidebbnek is tűnt nekem. :)

A 30 nap alatt őszintén 2 nap volt, amikor elfelejtettem megcsinálni. Viszont a többi nap képes voltam a nap bármely részében időt szakítani rá. Ezt tudtam csinálni a Patrik mellett, vagy éppen amikor aludt (természetesen akkor azért egyszerűbb volt), lefekvés előtt vagy éppen reggel. Úgy gondolom, hogy napi 10 perce mindenkinek van. Főleg, hogy nem igényel semmilyen előkészületet, különleges öltözetet, vagy bármi mást. Csak egy Youtube elérhetőség kell és te.

És az eredmény?

1497007785002.jpg

Ez tényleg csak ennek köszönhető, mert az étkezésemen semmit nem változtattam. Kíváncsi voltam, hogy mennyit számít a rendszeres mozgás, még akkor is, ha csak napi 10 perced van rá.

De a képeken azért az látható, hogy a korábbi bejegyzéseimben, ahol különböző diéták, kúrák tesztjeit mutattam be, nem hoztak tartós eredményt, minden amit azokkal leadtam visszajött. Éppen ezért ebben a hónapban olyat próbálok ki amit, eddig még nem. De, hogy mi az, arról hamarosan beszámolok. :)

süti beállítások módosítása