Nagyon szeretem a gabonapelyheket, meg a különböző müzliket és mivel a férjem is, ezért mi elég gyakran szoktunk reggelire vagy vacsorára valamelyik változatát fogyasztani. Viszont, mivel nehéz olyat találni, ami nem tartalmaz cukrot és mostanában talán ezt próbáljuk meg a leginkább hanyagolni, ezért jött az ötlet, hogy miért ne próbálnék meg otthon készíteni.

Próbáltam olyat találni, amit egyszerűbb, otthon is megtalálható alapanyagokból tudok előállítani. Ez a verzió volt a legszimpatikusabb, bár az állaga sajnos nem lett az igazi. Granola helyett inkább müzlit sikerült csinálnom, de azért én elégedett vagyok a végeredménnyel egyenlőre. Majd próbálkozok tovább hátha a megfelelő állag is összejön. :)

Hozzávalók:
- 200 g zabpehely
- 50 g kókuszolaj
- fél ek négyszeres édesítő
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 ek holland kakaópor
- 100 g banánchips
- 50 g napraforgómag
- 0,5 csésze őrölt dió
Először az alapanyagokat a kókuszolajon kicsit összepirítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon 20-25 percig sütjük. A banánchipset és az ízlés szerinti aszalt gyümölcsöt utólag kevertem bele. Lehet, hogy kicsit több folyadék, vagy esetleg méz segített volna a darabosabb állag elérésébe.
Nagyon finom lett.