TesztelM Blog

Polus Enikő: Életünk mellékszereplői

Könyvajánló

2021. május 19. - TesztelM

Szeretek időről időre olyan könyveket olvasni, amik segítenek a fejlődésben. Polus Enikő könyve az első ránézésre felkeltette az érdeklődésemet, a borító és a fülszöveg is megfogott.


img_20210412_190147.jpg

Fülszöveg:

Egy ajándékba kapott alma a piacon, egy ismeretlen ember kedves mosolya az után, egy edző biztató szavai, egy társ segítő keze... Mindennapjaink során, a folyton változó helyzetek és kihívások közepette számos olyan emberrel találkozunk, akik mellékszereplők életünk "meséjében", amelyben ideális esetben mi magunk játsszuk a főszerepet. De vajon kik ők és miként formálják történetünk? Milyen hatással vannak ránk? Egyáltalán észrevesszük őket? És mi kinek az életében töltjük be a mellékszereplői "küldetésünk", és az hogyan hat ránk?

Polus Enikő szerint lelki készségeink és képességeink csak életünk mellékszereplőin keresztül fejlődhetnek ki igazán. Ezen mellékszereplőink folyamatosan ott vannak velünk: hol segítenek, hol feladatokat adnak, hol hátráltatnak, hol a jelenlétükkel hatnak ránk. Hol könnyítik, hol nehezítik az életünket. Komoly érzelmeket, indulatokat és örömöt is kiváltanak belőlünk. Az érzelmi intelligencia fejlesztése abban segít, hogy tisztán lássuk ezeket a helyzeteket, és helyén kezeljük a különböző szerepköreinket.

Az interaktív utazásra hívó kötet szerzője saját tapasztalataiból, mások élményeiből és mesevilágból származó példákkal illusztrálja az életünkben felbukkanó mellékszereplők funkcióját. Rajzoljuk meg saját érzelmi térképünket, ismerjük fel életünk mellékszereplőit a könyv segítségével.

 

Szerettem a könyvben a mesékkel való párhuzamot. Nagyon élvezetessé, és persze jól értelmezhetővé teszi a témát. Tetszik a stílus, de azt hiszem, hogy néhány helyen egy kicsit túl vontatottá vált a könyv. Túl sok lett a részletezés, és azt kell mondanom, hogy abszolút feleslegesen, mert nem adott számomra több információt.

Nem tartom kizártnak, hogy valamikor még a kezembe vegyem ezt a könyvet, mert alapjáraton nagyon tetszik a téma és egy jó kis emlékeztetőnek tartom arra az esetre, ha esetleg érzelmileg egy kicsit mélyebbre süllyednék. Olyan esetekben, amikor nem vagyok túl jó formában lelkileg, én szívesen nyúlok könyvekért, hogy segíthessenek egy kicsit jobban érezni magam. Azt hiszem, ez a könyv segítséget nyújthat nehéz időkben. 

Vannak benne a témához való idézetek, amiket én kifejezetten kedvelek. 

A legjobban a könyvben az tetszett, amikor kicsit esettanulmány szintjén elemez 4 db mesét, főszereplők és főleg mellékszereplők tekintetében, hogy ki milyen hatással volt egymásra. Nagyon érdekes volt számomra ez a megközelítése az ismert és kedvelt történeteknek.

img_20210328_144500_edit_94661252736076.jpg

Kiadó: Jaffa Kiadó

Oldalszám: 379 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 1 hét

Összességében: Tetszett a téma és az írónő stílusa, szívesen olvasnék még tőle más könyveket is, de azért lehetett volna egy kicsit rövidebbre venni bizonyos részeket.

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása