TesztelM Blog

Sienna Cole: Lefelé a folyón - Könyvajánló

2019. március 29. - TesztelM

Nemrég fejeztem be ezt a könyvet, de még mindig nem nagyon tudom hova tenni. Nem igazán tudnám megmondani, hogy tetszett-e vagy sem. Talán mire a cikk végére érek sikerül tisztázni magamban. :)

img_20190318_091605.jpg

Fülszöveg:

2002 májusában a fiatal és mélyen megsebzett Alice Carrington megdöbbentő vallomása végigsöpört az Egyesült Államokon. Addig őrzött titka felbolygatta és felháborította az egész országot. Alice megrettent a felelősség súlyától, és a szökést választotta, de elképzelni sem tudta, hogy tettei milyen események láncolatát indítják el. Olyan sorsokat csomózott össze, melyeknek sosem kellett volna találkozniuk.

Lynn Walker pincérnő Hohenwaldban, egy Isten háta mögötti tennesseei településen, és egyetlen célja, hogy valóra válthassa lánya álmait.

Frank Carrington újságíró és családapa, aki megszállottan küzd gyermeke igazáért.

Jeffrey Mills zseniális tehetséggel megáldott, nehéz sorsú festőművész, akit egy személyes tragédia pályája feladására kényszerített.

Az egyetlen közös nevező hármunk életében Alice titka.

 

 

A könyv nagyjából 4 részre osztható. Az első háromban megismerhetjük Lynn, Frank és Jeffrey életét, és egy kicsit betekintést kaphatunk arról, hogy egy-egy szereplő élete mikor és hogyan is találkozott össze. Ezek után a könyv végén lesz meg a végső minden szálat összekötő kapocs, ami egy elég morbid és beteg véget hoz a történetnek. Nem szoktam igazán spoilerezni, úgy gondolom, hogy ha lelőném a poént, akkor már nem biztos, hogy lenne értelme elolvasni, és most sem leplezek le semmit. De, nekem ez a befejezés nem tetszett. Persze nem kell minden könyvet happy end-el zárni, de ez a vég elég megrázó lett. Pontosan azért, mert nagyon is életszerűnek tűnik. Talán nem is az a bajom a könyvvel, hogy így alakultak benne a dolgok, hanem, hogy tényleg csak egy nagyon is elképzelhető eseményt tár elénk. Biztosan rengeteg család kerül ebbe a helyzetbe, élnek hasonlóan színjátékban, sok tinilány tesz hülyeségeket, amiket vagy sikerül kijavítani, vagy nem, és ezek mellett millió pszichopata lézeng a világban. 

Ezektől eltekintve úgy vélem, hogy Sienna Cole nagyon jól ír. Jó a stílusa, tetszettek a hasonlatai, a leírásai. Érzékletesen ábrázolta a karaktereket, végig bennem volt egy érzés, hogy nem tudom melyik embert hova is kell tenni. Nem lehetett igazán megállapítani, hogy kis is a negatív, illetve a pozitív alak. 

1545061559856.jpg

A borítója viszont nagyon tetszett, a cím azért már kevésbé. Szerintem annyira nem találó.

Oldalszám: 425 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: kb. 3 hét /ebből volt olyan, hogy napokig, kézbe se vettem, valamikor meg csak 1-2 oldal erejéig/

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Vélemény: Biztosan fogok még olvasni Sienna Cole-tól, mert nagyon tetszik, ahogyan ír, nagyon jó a stílusa, de ez a könyve, annyira nem tetszett. 

Elolvasnám újra?: Nem

 

Szép napot!

Marika

Micellás vizek az én szememmel

2019. március 25. - TesztelM

Nem olyan régóta fordítok figyelmet az arcápolásra. Igazából smink termékeket sem igazán használtam, esetleg akkor, ha egy buli előtt valamelyik barátnőmnek volt kedve bíbelődni vele (általában volt). Aztán végül eléggé rászoktam a szempillaspirálokra, de azt meg nem mindig mostam le alvás előtt. Tudom, rémesen hangzik. Aztán elkezdtem blogokat, vlogokat nézni és én is kedvet kaptam az arcápoláshoz. Ráadásul, így 30-on túl, már én is kezdem szélesíteni a használt termékek skáláját, de azért keresem az egyszerű megoldásokat. Így találtam rá a micellás vizekre, amik tisztítanak, eltávolítják a sminket és még hidratálnak is. Így ezek teljesen a mindennapjaim részévé váltak.

A micellás termékek most már nem csak az arcvizek területén annyira népszerűek, ez a technika más területeket is kezd meghódítani. Létezik már micellás sampon, tusfürdő, arctisztítókendő és ki tudja még mi. De miért is jó a micellás technikát felhasználni a szépségápolásban? Mi is az a micella?

A micella olyan molekula halmaz, amely magához vonzza a zsíroldékony anyagokat, így távolítja el a faggyút, a sminket és a szennyeződéseket. A micellás arclemosó nem tartalmaz szappant, mégis nagyszerűen távolítja el a sminket, nem kell leöblíteni és tonikot sem kell után használni. Egy termékben összpontosul több másik, így tökéletes megoldás azoknak, akik szeretnék leegyszerűsíteni az arcápolási rutinjukat.

1553499254082.jpg

Most nézzünk meg pár micellás arclemosót, én ezeket próbáltam eddig.

Természetesen először én is Garnier termékeivel kezdtem. Ebből kipróbáltam már a rózsaszín, érzékeny bőrre valót és a kétfázisú változatát is. Én az utóbbival kezdtem. Nagyon szerettem az illatát, és azt, hogy rendkívül gyorsan lehet vele eltávolítani a sminket, viszont a bőrömön hagyott olajos érzést már nem annyira. Így váltottam, hiszen nagyon jókat hallottam a Garnier érzékeny bőrre való változatára. Akármennyire is mindenki imádja, én egyáltalán nem tudtam megszeretni. Nem éreztem, hogy jót tenne a bőrömnek. Ezért megint keresnem kellett egy másikat.

Egy törzsvásárlói képeslapkupon miatt egy Yves Rocher vásárlásom mellé kaptam egy micellás vizet mini kiszerelésben, de nem is bánom, hogy csak ekkorát, mert ez sem volt igazán jó nekem, ugyanis ez csípte, égette a bőröm. A tisztítással nincs semmi gond, de nem tudnám napi szinten használni, mert eléggé kellemetlen.

1553501238176.jpg

Egy meglepetés dobozban kaptam egyszer egy Helia-D micellás vizet. Ezt nagyon szerettem, különösen az illata miatt, de a tisztító hatása is megfelelő volt és az utána hagyott kellemes érzés a bőrömön is. Kifejezetten jónak találom a 110 ml-es kiszerelést, akár utazásra is magunkkal lehet vinni.

A Biodermának köszönhetően kipróbálhattam a zsíros bőrre készült micellás vizüket, amire már nagyon kíváncsi voltam. Először nagyon szerettem, aztán azt hittem, hogy ennek köszönhetően kezdett el kiszáradni a bőr a szám körül, de rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg a terhesség, egy kicsit a bőrömre is hatással volt, nem azt használtam, amit szerettem volna. Mivel a zöld színűvel ennek ellenére elégedett voltam, a rózsaszín, érzékeny bőrre való Bioderma micellás vizet is kipróbáltam és nagyon elégedett vagyok azzal, amit nyújt. Tökéletes tisztítás, puha bőr, gyors sminkeltávolítás. Egyenlőre nálam a Bioderma a nyerő micellás vizekben.

1549529488321.jpg

Szép napot!

Marika

Kipróbáltuk a Baby Dove termékeit

2019. március 12. - TesztelM

Szeretem a Dove termékeit. A letisztult csomagolást, a csodás illatokat és a hidratáló hatást. Ezek mellett szerintem mindig nagyon jó reklámkampányokat is csinálnak, amikkel igazán könnyű azonosulni. Igazi nőkkel, akik nem feltétlenül modell alkatúak, nem tökéletesek és ezt vállalják is. Hiszen senki sem tökéletes, bár a média sajnos néha mást tol az arcunkba. A Baby Dove is erre épített, hiszen itt a szlogen az volt, hogy: Tökéletes anyák nem léteznek, csak igaziak

Persze mondhatnák, hogy egy fürdetőnél, popsitörlőnél ennek nincs jelentősége, teljesen mindegy milyen reklám tartozik hozzá, de szerintem mindenki tudja, hogy ez nem így van. Hogy bármennyire is nem szeretnénk, a reklámok, szlogenek igenis hatással vannak ránk, ha akarjuk, ha nem. Persze a megvásárlás után azért már teljesíteni is kell, legalábbis a megelégedettség és az újravásárlás szempontjából.

Akkor nézzük, hogy ezen a téren mi mit tapasztaltunk. 

1540295478746.jpg

A trnd-nek köszönhetően most kipróbálhattuk a Baby Dove Rich Moisture fürdetőt és a Baby Dove Rich Moisture testápolót. /A trnd egy kollaboratív marketing közösség, ahol különböző projektekben lehet részt venni és véleményt mondani egy-egy új termékkel kapcsolatban, saját tapasztalat alapján/  

Először is nézzük a csomagolást. Letisztult, egyszerű, nekem kifejezetten tetszik. A fürdetőnél nagyon jó ötletnek tartom a pumpás kiszerelést, ami ráadásul könnyen lenyomható és megfelelő mennyiséget adagol ki egyszerre. Ez nagyban megkönnyíti, ha fürdetés közben csak egy kézzel tudjuk ezt a műveletet elvégezni, amire egy kisbaba  mellett igenis szükségünk is van.

A Baby Dove Rich Moisture fürdető állaga selymes, krémes. Megfelelő a habzása, használata puha bőrt hagy maga után. Ezt a fürdetőt nem csak a két kisfiamon, saját magamon is kipróbáltam és kellemes volt ezzel a fürdés. Ez leginkább az illatának köszönhető, ami szerintem nagyon finom. Véleményem szerint ezt bátran használhatják érzékeny bőrűek is, hiszen hipoallergén.

A Baby Dove testápoló állaga kissé zsíros, eléggé tömény. A kisebbik fiamnál amikor használtuk pár alkalommal, akkor többnyire belemasszíroztam a bőrébe. Finom, puha lett tőle. Viszont a nagyobbik kisfiamnál egyszer használtuk és nem tudom, hogy a bőre volt esetleg kiszáradva, de nála le kellett mosni, ugyanis nagyon viszketett tőle. Azután csikizős krémként emlegette, így többet nem kenhettem a bőrére, de őszintén nem is akartam még egy próbát tenni. Így nálunk ez a krém a Maminál kötött ki, hogy használja el.

Az első pozitív benyomások hatására úgy gondoltam, hogy a Baby Dove popsitörlőjét is szívesen kipróbálnám, így azt egy dm üzletben be is szereztük. Közép árkategóriájúnak mondanám. Az összes termék közül ez tetszett a legjobban. Ennek nagyon finom az illata, kellően nedves és puha a kendő. Amit én változtatnék rajta, hogy raknék rá visszazárható műanyag fület, bár mondjuk egy kisbabánál az 50 db törlőkendő elég gyorsan el tud fogyni, nem biztos, hogy van ideje kiszáradni. :)

1542745354613.jpg

Összességében azt mondanám, hogy a Baby Dove azt hozta amire számítottam. Nem okozott csalódást, de nem cserélném le rá, a már jól bevált babaápolási termékeinket, mert nem éreztem jobbnak az általunk szeretett termékeknél.

 

Szép napot!

Marika

Ezen a héten ért véget egy nyolc hetes @gyerunkanyukam Szülés utáni regenerálódás program, amire én is előfizettem. Nem a fogyás, vagy a jobb alak elérése volt a célom, szerettem volna szakértői segítséggel átmozgatni a terheséggel megterhelt testem. Őszintén sokkal jobban élveztem, mint azt előre gondoltam. Bár nem sikerült a tervezett heti 3 tornát szinte egyszer sem megcsinálnom, mert sajnos egy eléggé betegeskedő időszakon mentünk át. ☹️ Viszont hogy mennyire voltam elégedett, azt mutatja, hogy hétfőtől új programot kezdek. Érdemes megnézni a programokat, hátha ti is kedvet kaptok.

2019. március 10. - TesztelM

tesztelmblog készítette ezt a képet.

süti beállítások módosítása