TesztelM Blog

Sienna Cole: Lefelé a folyón - Könyvajánló

2019. március 29. - TesztelM

Nemrég fejeztem be ezt a könyvet, de még mindig nem nagyon tudom hova tenni. Nem igazán tudnám megmondani, hogy tetszett-e vagy sem. Talán mire a cikk végére érek sikerül tisztázni magamban. :)

img_20190318_091605.jpg

Fülszöveg:

2002 májusában a fiatal és mélyen megsebzett Alice Carrington megdöbbentő vallomása végigsöpört az Egyesült Államokon. Addig őrzött titka felbolygatta és felháborította az egész országot. Alice megrettent a felelősség súlyától, és a szökést választotta, de elképzelni sem tudta, hogy tettei milyen események láncolatát indítják el. Olyan sorsokat csomózott össze, melyeknek sosem kellett volna találkozniuk.

Lynn Walker pincérnő Hohenwaldban, egy Isten háta mögötti tennesseei településen, és egyetlen célja, hogy valóra válthassa lánya álmait.

Frank Carrington újságíró és családapa, aki megszállottan küzd gyermeke igazáért.

Jeffrey Mills zseniális tehetséggel megáldott, nehéz sorsú festőművész, akit egy személyes tragédia pályája feladására kényszerített.

Az egyetlen közös nevező hármunk életében Alice titka.

 

 

A könyv nagyjából 4 részre osztható. Az első háromban megismerhetjük Lynn, Frank és Jeffrey életét, és egy kicsit betekintést kaphatunk arról, hogy egy-egy szereplő élete mikor és hogyan is találkozott össze. Ezek után a könyv végén lesz meg a végső minden szálat összekötő kapocs, ami egy elég morbid és beteg véget hoz a történetnek. Nem szoktam igazán spoilerezni, úgy gondolom, hogy ha lelőném a poént, akkor már nem biztos, hogy lenne értelme elolvasni, és most sem leplezek le semmit. De, nekem ez a befejezés nem tetszett. Persze nem kell minden könyvet happy end-el zárni, de ez a vég elég megrázó lett. Pontosan azért, mert nagyon is életszerűnek tűnik. Talán nem is az a bajom a könyvvel, hogy így alakultak benne a dolgok, hanem, hogy tényleg csak egy nagyon is elképzelhető eseményt tár elénk. Biztosan rengeteg család kerül ebbe a helyzetbe, élnek hasonlóan színjátékban, sok tinilány tesz hülyeségeket, amiket vagy sikerül kijavítani, vagy nem, és ezek mellett millió pszichopata lézeng a világban. 

Ezektől eltekintve úgy vélem, hogy Sienna Cole nagyon jól ír. Jó a stílusa, tetszettek a hasonlatai, a leírásai. Érzékletesen ábrázolta a karaktereket, végig bennem volt egy érzés, hogy nem tudom melyik embert hova is kell tenni. Nem lehetett igazán megállapítani, hogy kis is a negatív, illetve a pozitív alak. 

1545061559856.jpg

A borítója viszont nagyon tetszett, a cím azért már kevésbé. Szerintem annyira nem találó.

Oldalszám: 425 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: kb. 3 hét /ebből volt olyan, hogy napokig, kézbe se vettem, valamikor meg csak 1-2 oldal erejéig/

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Vélemény: Biztosan fogok még olvasni Sienna Cole-tól, mert nagyon tetszik, ahogyan ír, nagyon jó a stílusa, de ez a könyve, annyira nem tetszett. 

Elolvasnám újra?: Nem

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása