TesztelM Blog

Kényeztető doboz - Norie-box Travel

2016. július 29. - TesztelM

Egyre népszerűbbek a különböző tematikus dobozok, amikben különféle válogatott termékeket lehet megvásárolni vagy úgy, hogy  már előre beharangozzák a tartalmat, de olyan is akad, hogy teljesen ismeretlenül. Ezáltal a különböző Unboxing cikkek, illetve videók is egyre gyakoribbak, ahol a boxok újdonsült tulajdonosai bemutatják, hogy mit is kaptak és hogy mennyire vannak megelégedve.

Régóta követem és kedvelem a Hogyan legyek jó nő? oldalt és persze Takács Nórit. Szeretem a praktikus ötleteket, a csajos videókat és mindent, ami segítséget nyújthat a hétköznapokban a nőiesség megőrzésében. Vettem már hasznát főzés, frizurakészítés, sőt szőrtelenítés területén is.imag1890_1.jpg

Éppen ezért nagyon hálás vagyok, hogy én is kezembe foghattam a legújabb Norie-boxot, aminek már a doboza is meseszép. Mivel követem az oldalt nem ért meglepetés a benne található termékekkel kapcsolatban, mégis kicsit úgy éreztem magam mint egy kisgyerek karácsonykor. Én éppen ebben látom a dobozok sikerét, mert egy évben többször juthatunk ilyen élményekhez, ráadásul képesek vagyunk saját magunkat is meglepni. :)1469783826910.jpg

A Travel pakk tényleg minden terméke nagyon hasznos lehet egy utazás alkalmával:

  • Fa Coconut Water Tusfürdő mennyei kókusz illattal
  • Vöslauer Balance Pink Grapefruit ízesítésű ásványvíz: Nagyon finom, és nagyon cuki ez a kis üveg :)
  • Lacalut White fogkrém: egy fogfehérítő fogkrém mindig jól jön
  • Borotalco Original Dezodor: egy kisebb táskának is tökéletes kelléke lehet
  • Batiste Száraz Sampon: ezelőtt még sose próbáltam semmilyen száraz sampont, most itt az ideje :)
  • Schüssler Hidratáló Ajakbalzsam
  • Doliva Intenzív Arckrém Exkluzív Kontur-Filler: nagyon tetszik a csomagolása, illata, selymes állaga
  • Laboratoires Diadermine Lift+ Fényvédő Arckrém: szuper illata van és nem hagy zsíros érzést felkenve
  • Nippes Üveg Körömreszelő: minden női táska elengedhetetlen kelléke, ráadásul csodaszép 

A fantasztikus termékeken kívül kaptam még:

  • 30% kedvezményre jogosító kupont, amit 2B Makeup termékekre használhatok fel
  • 20% kedvezményt NaturProdukt termékekre
  • Vöslauer nyereményjáték szórólapot
  • Schwarzkopf nyereményjáték szórólapot
  • Borotalco tájékoztatólapot 
  • Schüssler Natúrkozmetikumok tájékoztatófüzetetimag1931_1.jpg

Egyszerűen oda vagyok ezért a dobozért! És a jó hír, hogy még mindig rendelhető az alábbi linken.

Már most várom a következő lehetőséget a bontogatásra és szerintem ti is bátran lepjétek meg barátnőiteket, anyukátokat, de legfőképpen saját magatokat. Ennyi kényeztetés mindenkinek jár.

Első 1000 nap - Mit egyen a kisbaba?

Milumil Blogger Pályázat

2016. július 28. - TesztelM

Kisbabánk megszületése után nagy fejtörést tud okozni a táplálkozás. Mindenféle szempontból. Először azért, hogy mit is egyen az újdonsült anyuka, másodszor pedig, hogy mit kapjon a kisbaba. 

Az anyuka egyen olyat, amitől megindul a teje, nem fáj a baba pocakja, táplál, erőt ad az éjszakázásokhoz, egészséges. Én úgy tapasztaltam, hogy sokkal nehezebb ebben az időszakban kitalálni, hogy mit is együnk. Bár azt hiszem nem nagyon lehet elhibázni azzal, ha továbbra is azt fogyasztja, amit a terhesség alatt evett. Legalábbis nekem egy-két dologról kellett csak lemondanom. A szoptatás alatt talán a legfontosabb, hogy olyat együnk, ami nem okoz hasfájást a picinek. A kisfiammal, Patrikkal nekünk szerencsénk volt. Talán egy kezemen meg tudnám számolni a kellemetlen éjszakákat. De azoknál az alkalmaknál mindig megígértem neki, hogy nem fogok semmit enni, szó szerint, csak hogy ő ne éljen át ilyen kínokat. Persze nem tartottam be mindkettőnk érdekében, de én tényleg nagyon odafigyeltem arra, hogy mit nem ajánlanak és azt nem is ettem. Nálunk a paradicsom és a narancs volt az, amit megpróbáltam, de sajnos mindkettő bántotta.milumil.jpg

Fontosnak tartottam, hogy mivel szerencsére volt megfelelő mennyiségű tejem, az első hat hónapban csak anyatejet kapjon a kisfiam. Nagyon sokan próbáltak tanácsot adni, de ez volt az a terület, ahol a megérzéseimre akartam hallgatni. Valaki azt mondta folyamatosan, hogy adjak mellé vizet, mert kell innia a babának, kipróbáltam, nem kellett, ezért nem erőltettem. Valaki saját tapasztalatait mondta, miszerint már 4-5 hónaposan kell adni almát, kekszet, de én tényleg napra pontosan megvártam, hogy betöltse a 6. hónapot és csak utána kezdtük el. Ebben a saját megérzéseimre próbáltam hagyatkozni.tapszerek.jpg

Őszintén megmondom, hogy izgultam már előre, hogy hogyan fogja fogadni Patrik a szilárd táplálékot. De úgy gondolom, hogy egyáltalán nem kellett volna félnem tőle, mert minden nagyon jól ment. Vagyis mehetett volna még jobban, ha nem vagyok túl óvatos és aggodalmaskodó. Nekem a merevségem oldásában nagyon sokat segített, hogy eljártunk egy szülői közösségbe havonta egyszer, ahol mindenki megoszthatta tapasztalatait és kérhetett segítséget a többi anyukától úgy, hogy közben a babáink is jól érezhetik magukat. Jó volt hallani, hogy ki hogy csinálja a dolgokat és hogy nem kell annyira félni az új ételektől, mert ha jobban figyeljük a baba reakcióit sokkal egyszerűbb minden. Ugyanis én féltem attól, hogy mi van ha túl sokat adok, mi van ha túl keveset. Nem vagyok-e gyors, vagy lassú az új ízek bevezetésével. Az egész hozzátáplálásra kicsit rágörcsöltem, de azt éreztem, hogy ezzel nagyon sok mindent megalapozok. Hatással lehetek arra, hogy elkerüljünk allergiákat, megalapozhatom az egész táplálkozását. 

bebietelek.png

Most már sokkal lazábban kezelem a dolgokat, de nagyon sokszor örültem volna annak, ha van egy könyv, oldal, vagy bármi, ami pontosan megadja, hogy mikor, mit adjak a gyermekemnek. Tisztában vagyok vele, hogy így ebben a formában ez nem teljesen lehetséges, hiszen minden gyerek más és a szokások, elvárások sem azonosak. Vannak szülők, akik elég korán elkezdenek felnőtt módon táplálni, mások viszont gondosan megválogatva bio, cukormentes, "mindenmentes" étrendhez ragaszkodnak. Lehet kérdés, hogy csak házi kosztot kapjon, vagy nyugodtan adhatunk üveges bébiételt is? Én úgy gondolom, hogy érdemes megtalálni az aranyközéputat és valahol a kettő között lenni. Legalábbis én oda próbálok tartozni. 11 hónaposan már sokszor adom ebédre azt, amit mi is eszünk. Persze sokkal kevesebb fűszert használok, csak olyat, amit már ajánlanak számára. De néha nem gondolom, hogy rosszat teszek azzal, ha kész bébiétellel kínálom meg. Szerintem kell, hogy más ízeket is megismerjen és már lehet nagyon jó kész ételeket is kapni.

Ha javasolhatnék valamit azoknak, akik most állnak ezek előtt a feladatok előtt, mindenképpen azt mondanám, hogy mindent csak nyugodtan és lazán. Ha élvezed, amit csinálsz minden sokkal jobban megy. Szerintem ez igaz a gyereknevelésre is. Saját tapasztalat alapján is mondhatom, hogy sajnos főleg mi nők hajlamosak vagyunk túlaggódni a dolgokat. Pedig a kisbabánk nagyon sokszor nagyon jó partner tud lenni mindenben. Tud segíteni az apró kis jelzéseivel, hogy mi jó neki és mi nem. Csak figyeljünk oda és menni fog.

badge_nutriklub.png

 http://1000tipp1000nap.hu/

Első 1000 nap - Mit egyen egy kismama?

Milumil Blogger Pályázat

2016. július 27. - TesztelM

Egy életen át riogatnak minket a táplálkozással. Mindenhonnan kapjuk a tanácsokat ötleteket, hogy mit szabad és mit nem szabad enni. Minden élethelyzetben nehézséget okoz ezeknek a betartása, de áldott állapotban még nagyobb felelősséget jelent. Nem igaz most már az a kifejezés, hogy "kettő helyett kell enni", de teljesen helytálló, hogy kettő helyett kell odafigyelni.

Mindig voltak elképzeléseim arról, hogy hogyan is fogok étkezni akkor, ha majd a kisbabám a pocakomban lesz. Természetesen ezeknek nagy részét a filmekben látottak adták, de persze barátok, ismerősök tapasztalatai is voltak közte. Bennem egy kép élt igazán, hogy az éjszaka közepén fogom ugrasztani életem párját, hogy szerezzen nekem görögdinnyét. Természetesen ezt el is mondtam előre, nem akartam zsákbamacskát árulni, ezért a férjem erősen bízott benne, hogy ez a fajta kívánós korszakom ne télen érjen minket. A valóság nem állt messze az elképzelésemtől, valóban szinte az egész terhesség alatt szinte végig gyümölcsöt kívántam, de a beszerzést mindig tudtuk napközben intézni és szerencsére februárban is sikerült görögdinnyét vásárolni, őszintén szólva meglepően finomat. :) 

dinny.jpg

Olvastam valahol, hogy minél változatosabban táplálkozik egy várandós nő, annál kevésbé lesz válogatós a kisbaba, hiszen már a magzatvízen keresztül is érez ízeket, illatokat. Lehet benne némi igazság, mert azt vettem észre az illatokkal kapcsolatban, hogy amikor szalonnát sütöttem, akkor különösen mozgékony volt Patrik a pocakomban. És mivel én szinte mindent megeszek és szeretek, egyenlőre most a hozzátáplálás során sincsen semmilyen problémánk.pocak.jpg

Véleményem szerint nem kellene máshogy étkezni a terhesség alatt se ha, már előtte is kiegyensúlyozott, egészséges lenne az étrend.  Persze lehet mondani, hogy más tápanyagokra van szükség, de ezeket szerintem lehet pótolni a különböző vitaminkészítményekkel. A lényeg, hogy ezt se parázzuk túl. Ki kell élvezni ennek a boldog időszaknak minden pillanatát, amibe bele tartozik a finom ételek fogyasztása is, odafigyelve, hogy mi a jó a pocaklakónak. Bár tapasztalataim szerint jelzi, hogy neki mi esik jól. Legalábbis én úgy képzeltem, hogy azokat az ételeket kívánom, amik számára hasznos dolgokat tartalmaznak. Furcsa kívánós dolgaim nekem nem voltak. Én csak gyümölcsöt ettem volna gyümölccsel. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de a kisfiamnak, Patriknak is adhatok bármilyet és bármennyit.

Szerintem minden kismamán a terhesség kezdetétől kezdve hatalmas nyomás van, legalábbis nehéz ezeket lazán venni. Minden egyes tevékenységet jól megfontoltan kell megtenni, beleértve az étkezést, hiszen felelős lesz egy másik életért

  • Figyelni kell arra, hogy mi egészséges és mi nem.
  • Meg kell maradni, formás gyönyörű kismamának, ami őszintén nem olyan egyszerű, pedig ez is egyre nagyobb elvárás, hogy egy nő fitt és friss legyen az egész terhesség alatt
  • Meg kell hallgatni minden körülöttünk lévő ember ötletét, tanácsát, tapasztalatát. Ez borzasztóan fárasztó, néha idegesítő tud lenni. 

Éppen ezért, úgy gondolom, meg kell próbálni a stresszhelyzeteket elengedni, megtenni mindent, ami a mamának és a babának is jó és megélni úgy a várandósság minden pillanatát, hogy az életünk egyik legboldogabb időszaka legyen, hiszen az is.
badge_nutriklub.pnghttp://1000tipp1000nap.hu/

Amerika fahéjas csiga

2016. július 25. - TesztelM

Mostanában nem nagyon szoktam olyan süteményeket sütni amik hagyományos alapanyagokból készülnek. De vannak olyan helyzetetek nagyon ritkán, amikor engedek a kísértésnek és úgy csinálok meg egy édességet, ahogy azt az eredeti recept írja. Ennél a fahéjas csigánál is így tettem és az eredmény mennyei lett.

Hozzávalók:1469471663696.jpg

Tészta:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 teáskanál porélesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 60 dkg liszt

Töltelék:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 2-3 evőkanál őrölt fahéj

Máz:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg krémsajt

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóival, úgy hogy egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Puha vajjal kenjük meg, rászórjuk a fahéjas barna cukrot és szorosan feltekerjük. 4-5 cm széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, ahol még 30 percig hagyjuk kelni.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Amíg a tekercsek megsülnek kikeverjük a mázat, amit még melegen a megsült csigákra kenünk. 

Jó étvágyat mindenkinek, ehhez az ízletes desszerthez

süti beállítások módosítása