TesztelM Blog

Túrós fonat

2017. május 17. - TesztelM

Sokan félnek az élesztőtől, de én kifejezetten szeretek kelt tésztával dolgozni. Valószínűleg azért, mert általában jól is sikerülnek. Mivel a túrós dolgokat is nagyon kedvelem, ezért amikor rátaláltam erre a receptre, már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam. Az ilyen recepteket jobban szeretem akkor kipróbálni, ha ellátogatunk a mamihoz, aki szívesen vállalja Patrik felügyeletét, amíg én a konyhában kísérletezgetek. 

Ez a túrós fonat tényleg nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető és szuper fincsi lett. Legközelebb biztosan kipróbálom szénhidrátcsökkentett liszttel és más töltelékkel is. 

1495044747048.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 30 g élesztő
  • csipet só

 

  • 500 g túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojás

 

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát kétfelé osztjuk és mindkét részt kinyújtjuk téglalap alakúra. 

1495044697375.jpg

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ránézésre elharmadoljuk a tésztát a középső sávba tesszük végig egy csíkban a túrót.  Utána a széleit 2 centinként ferdén bevágjuk a töltelékig és felváltva ráhajtogatjuk. Az így kapott rúd két végét jól lenyomkodjuk. A fonatokat 15-20 percig hagyjuk kelni, majd a tepsibe tesszük és pirosra sütjük. 

1495044784994.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása