TesztelM Blog

J.D. Barker - A hívás

Könyvajánló

2022. február 03. - TesztelM

J.D. Barker előző könyve a Szíve helyén sötétség nagyon tetszett nekem. Éppen ezért, amikor láttam, hogy az írónak új könyve jelenik meg, már nagyon vártam, hogy a kezembe vehessem. Ráadásul a könyv ajánlója kifejezetten jónak tűnt.
img_20211113_112229.jpg

Fülszöveg:

Jordan Biggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják mindennap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel álltak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

 

Vannak azok a thrillerek, amik bár jól felépített sztorin alapulnak, mégis annyira elrugaszkodottak, hogy kissé bugyutává teszik az egész könyvet. J.D. Barker könyveinél azt hiszem, hogy még ez is elviselhető lenne, bár szerencsére ezt egyáltalán nem jellemző rá. Egyszerűen annyira magával ragad az írói stílus, a fordulatos cselekmény, a szereplők jól kidolgozott egyénisége, hogy letehetetlenné válnak a könyvei. Mostanában sajnos nem feltétlenül tudtam időt szánni az olvasásra, mégis ezt a könyvet 2 nap alatt kiolvastam, mert egyszerűen muszáj volt tovább olvasnom. Ez tényleg tipikusan a "Csak még egy fejezetet" típusú könyv.

A történet egy Jordan Biggs nevű rádiós műsorvezetőről szól, aki szókimondó, provokatív stílusával sokaknak szúrt már szemet. Valószínűleg a népszerűségét is személyiségének köszönheti, de hirtelen jön valaki, aki a nőtől kapott sérelmei miatt a bosszúvágytól hajtva le akarja törni a nő szarvait. A könyvben előre haladva kiderül, hogy nem csak egy emberről van szó és, hogy elég szövevényesen kieszelt bosszú hadjáratról van szó.

Rendkívül izgalmasan szővi a szálakat Barker, egy kicsit sem hagyja az olvasót unatkozni.

 img_20211112_095402.jpg

Kiadó: Agave Kiadó

Oldalszám: 441 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 2 nap

Összességében: Egyáltalán nem okozott csalódást Barker. 

 

 

Szép napot!

Marika

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása