TesztelM Blog

Liz Fenton - Lisa Steinke: Ha lett egy másik életed

2018. február 10. - TesztelM

Szeretem felváltva olvasni a különböző műfajú könyveket. Nem szeretek egyikből sem besokallni. Egy kis izgalom után jól jön egy kis romantika, érzelem és boldogság. Ez a könyv ezeket tökéletesen hozta. 

1518038334295.jpg

Fülszöveg:

Elcserélnéd az életed máséval? Ne kívánd, mert megkapod! 
Casey és Rachel gyerekkoruk óta legjobb barátnők, pedig nagyon különbözően alakult az életük. 
Casey munkamániás televíziós. Sikeres pletykaműsorában a legnagyobb sztárokkal beszélget és karrierje egyre magasabbra ível. Esténként viszont üres luxuslakás várja és magánéletét egy remeterák is túl sivárnak tartaná.
Rachel háromgyerekes háziasszony. Idejét kitölti a gyereknevelés és a család egyéb ügyes-bajos dolga. Már nem emlékszik rá, mikor volt utoljára kozmetikusnál, moziban, vagy a férjével kettesben egy étteremben. 
A húszéves érettségi találkozón vitatkozni kezdenek, kinek az élete sikerült jobban. A vitát azonban nem ők, hanem egy kéretlen csoda dönti el: másnap reggel egymás testében ébrednek. 

Lehet, hogy sokak számára már egy kicsit sablonos ez a testcserés alaptörténet. Tény, hogy nagyon sok ilyen könyv és film is készült már. Mégis ez a könyv ennek ellenére nagyon szórakoztatóra sikerült. Vicces volt, romantikus, szórakoztató. Nem éreztem azt, hogy biztos vagyok a folytatásban, akár végig se kellene olvasnom. 

Mert mi van akkor, ha valakivel életet cserélsz és egy valahogy jobban érzed magad abban a világban, mint a sajátodban? Mert valahogy jobban mennek a dolgok, bármennyire is ismeretlen és más, mint amihez szokva vagy, de jobban helyt tudsz állni benne. Szerenél visszamenni a saját testedbe, ha úgy érzed, hogy ott csak kudarcot vallanál?

Jól csavarták a sztorit, szimpatikusak voltak a karakterek. Jól rávilágított arra, hogy mennyire nagyon hajlamosak vagyunk a látszat alapján ítélni, még akár a barátaink életével kapcsolatban is. Mindenki a maga dolgával van elfoglalva, a saját értékrendünkhöz mérjük a másikat. Pedig nem kéne. A döntéseket az életünkkel kapcsolatban nekünk kell meghozni, úgy ahogy másnak is a saját életével kapcsolatban. 

Biztos minket is meg tudna változtatni, ha egy rövid időre ki kéne léni a testünkből és valaki más testében élni, valaki más életét. Ti cserélnétek valakivel? Csak egy napra?

1518038380506.jpg

Kiadó: Lettero Kiadó

Oldalszám: 344 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: kb. 3 hét (ebben benne voltak az ünnepek is, amikor végképp nem volt időm olvasni)

Ti olvastátok már?

 

Szép napot!

Marika

 

A könyvet köszönöm szépen a Lettero Kiadónak!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása