TesztelM Blog

Hajápolás Apivita termékekkel

Termékteszt

2020. február 21. - TesztelM

Az előző posztomban olvashattatok az APIVITA bőrápolással kapcsolatos termékeiről, most viszont a hajápolásról lesz szó. Nekem nagyon fontos a szép haj, hiszen, ha nem úgy áll a hajam, ahogy szeretném, akkor egyszerűen vehetek fel bármit, lehet akármilyen a sminkem, nem érzem jól magam a bőrömben. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy éppen ezért órákat töltök a hajam beállításával, én itt igazából csak arra gondolok, hogy legyen friss érzete a hajamnak. Nekem ennyi általában elég. 

1582135128914.jpg

Sajnos nagyon gyorsan zsírosodó hajam van, ami hol jobb, hol rosszabb. Átlagban azért 2-3 naponta mosnom kell. Persze erre is vannak segítségek, mert egy feltűzött frizura és hát tudom, nem a legjobb megoldás, de a száraz sampon is nagy segítség lehet. 

Az APIVITA Hajápolással kapcsolatos termékei igen széles választékban kaphatóak. Itt vannak a különböző kategóriák:

  • Hajhullás: Létezik nőknek és férfiaknak való sampon, kapható balzsam hajmaszk és lotion
  • Korpás fejbőr: Szerintem szuper, hogy száraz és zsíros korpára is találunk sampont
  • Érzékeny fejbőrre való sampon kapható
  • Gyakori használatra sampont és balzsamot is választhatunk
  • Zsíros fejbőr: Nem csak zsíros hajra való sampon, de Zsíros hajtő, száraz hajvégre való sampont és balzsam is van a palettán
  • Fény és revitalizáció: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk létezik
  • Táplálás és regenerálás: Sampont és balzsam kapható
  • Haj és fejbőr hidratálás: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk választható

Én természetesen az APIVITA termékek közül a Zsíros hajtő, száraz hajvégre való termékcsaládot próbáltam ki. 

A sampont elsőre furának tűnt, hogy nem igazán akar habozni. Bár kisebb mennyiséget nyomtam a kezembe, mert hát ugye nem lehet tudni, hogy milyen készítmény milyen habzó erővel bír. Ennél elegendő a kevesebb mennyiség is, mert ahogy masszíroztam a hajtöveknél egyre inkább ilyen légies érzésem lett, mintha egy kis felhőt képzett volna a fejbőrömön. Ez a lassabban elért habzás annak köszönhető, hogy nem tartalmaz a sampont SLS-t ami a habképzésért felelős, viszont számos kellemetlen mellékhatása lehet. A legtöbb természetességre törekvő márka éppen ezért ezt az anyagot is mellőzi a termékeiből. Ennek ellenére ez a sampon mégis nagyon jól tisztít, így ennek köszönhetően 1 nappal tolta ki a hajmosásomat, amivel én elégedett vagyok. Hiszen, azért csodát egyik sampontól sem várok. Elfogadtam, hogy ilyen hajtípussal rendelkezem. Az illata a csalánnak és a propolisznak köszönhetően kissé gyógynövényes, de egyáltalán nem bántó, inkább frissítő.

1582272583077.jpg

A sampon mellett minden hajmosásnál használtam a hozzá tartozó, Zsíros hajra ajánlott hajkondícionálót is. Amúgy csak pár éve van az, hogy a samponok mellé többnyire a hajbalzsamot is használom, régebben nagyon jól megvoltam nélküle is. Az APIVITA samponnál azért nem éreztem azt, hogy elengedhetetlenül szükséges lenne, mert a leöblítés után nem éreztem annyira sprődnek a hajam, de azért persze, így azért mégis sokkal simább lett a végeredmény, mint nélküle. A balzsam állaga jó, nem túl nehéz, jól el lehet oszlatni a nedves hajon. Én nem szoktam túl sokáig rajta hagyni, 1-2 percig, esetleg egy fogmosásnyi ideig. :) 

A harmadik termék, amit a hajamra kipróbáltam, az egy hajmaszk volt, méghozzá egy Expressz Beauty Hidratáló Hajmaszk. Ez a hajmaszkot, úgy próbáltam ki, hogy hajmosás után felkentem a hajamra és becsavartam egy törölközőbe és kb. 15 percet volt fent a maszk a hajamon. Ez tökéletesen elég idő volt arra, hogy közben egy arcmaszkot is felkenjek. Ez nem csak a bőrömnek és a hajamnak esett jól, de a lelkemnek is, hogy tudtam egy kicsit magammal foglalkozni. De visszatérve a hajmaszkhoz, először azt hittem, hogy az én nem túl hosszú, vékony szálú és kevés hajamra egy kicsit sok lesz az a mennyiség, ami a tasakban van, de igazából pont megfelelő volt. A lemosás is egyszerű, könnyen ki lehetett öblíteni a hajamból. Szárítás után, pedig nagyon puha, fényes lett a végeredmény. A balzsamot használóknak is, de azoknak, akik nem használnak mindenképpen tudom ajánlani, hogy időszakosan kényeztessék magukat és a hajukat egy ilyen pakolással.

1582272519795.jpg

Összegzés: Ezek a termékek sem hoztak csodát, továbbra sem elég számomra a heti 1-2 hajmosás. Viszont nagyon elégedett vagyok a plusz egy nappal, amit ezeknek a termékeknek köszönhetek. 

 1575474451410.jpg

Szép napot!

Marika

Helen Hoang: Menyasszony rendelésre

Könyvajánló

2020. február 19. - TesztelM

Ez a második könyv, amit Helen Hoangtól olvastam. A szerelem egyenlete volt az első és az nagyon tetszett. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy egy Asperger szindrómás nő ennyire érzelmes, szórakoztató és vicces könyvet tud írni. Mert hát ugye, amit tudunk róluk, az pont az, hogy az érzelmek kezelése, kifejezése és megélése számukra teljesen máshogy megy, mint nekünk. Kíváncsi voltam, hogy másodjára is tudja-e hozni az első sikerét.

1581930822384.jpg

Fülszöveg:

Khái Diepnek nincsenek érzései. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnámba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Tran Ngoc My Ho Si Minh-városban lakik. Félvérként úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik arra, hogy -  immár Esme néven - Amerikában egy férjjelölttel találkozzon, eszében sincs nemet mondani. Reméli, hogy ezzel a házassággal segíthet a családján. Arra azonban nem számít, hogy Khái-t nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Teljesen belebolondul a férfiba, akinek az a szilárd meggyőződése, hogy sosem fogja tudni viszonozni a lány érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, és Khái csak ekkor döbben rá, hogy tévedett... és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet. 

1581930448153.jpg 

Ez a történet is nagyon tetszett, minden megvolt benne, amit szeretek egy romantikus könyvben. Aranyosak voltak a karakterek, jó volt az alapötlet és a felépítés is. Volt benne humor, érzelem, megfelelően felépített cselekmény.

Tetszik a borító, egyszerű és mégis nagyon dekoratív. Jó a betűméret, könnyen olvasható. 

1581930400949.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 331 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: 4 nap

Összegzés: Nagyon kedvelem az írónő stílusát, humoros, érzelmes, érzéki, annyi pozitív jelzőt tudnék még felsorolni, de azt hiszem értitek a lényeget. Remélem lesz még könyve, mert nagyon tehetségesnek tartom és biztosan elolvasnék tőle bármit. 

 

Szép napot!

Marika

 

 

/A könyvet köszönöm a Álomgyár Kiadónak!/

süti beállítások módosítása