TesztelM Blog

Farkas Nóra: Összeköt a barátság

Könyvajánló

2020. november 18. - TesztelM

Számomra nagyon fontos, hogy a gyermekeimmel megszerettessem a könyveket, mert tudom, hogy milyen nagyon sokat tud adni egy-egy történet És azt vettem észre, hogy segíthet nekünk abban, hogy szemléltessünk velük helyzeteket, megoldjunk problémákat. 

screenshot_20201115_150934.jpg

Farkas Nórának nem ez az első könyve, ami a kezünkbe került. Már lehet, hogy olvastátok az előző könyvének ajánlóját itt a blogomon, az Összeköt a szeretet című könyvét. Ez volt az egyik eszközünk, ami nagyban megkönnyítette az óvodába való beszoktatást Patriknak, a nagyfiamnak. De akkor nem csak ez volt az egyetlen haszna, hiszen mi pont akkor olvastuk, amikor a kistesó a pocakomnak volt, így ez a könyv, azt is segítette, hogy ezt a helyzetet fel tudja fogni.

Éppen ezért nem volt kérdés, hogy az Összeköt a barátságot is szeretnénk majd elolvasni. Egyáltalán nem bántuk meg, ez is tetszett a gyerekeknek és nekem is.

screenshot_20201115_151132.jpg

A kedves történet főszereplője ugyanúgy Kobak, a kisfiú, de társul hozzá Panni is, egy kis óvodás társa. Ez egy tökéletes könyv arra, hogy megmutassuk azt, hogy az óvoda igazán jó hely lehet, ahol nagyon jókat tudnak játszani másokkal és ha jól érzik magukat, akkor a nap is gyorsan elmegy, jön is értünk anyu, vagy apu.

  

Azt hiszem, hogy az óvoda pozitív fényben való feltüntetése mindig jó dolog. Hiszen, ha a gyermekünk jó érzéssel gondol rá, nagyobb örömmel fog majd oda járni. Ez természetesen nekünk szülőknek is megkönnyíti a dolgunkat, mert hát jobb úgy elválni ha tudjuk, hogy nélkülünk is minden rendben lesz. 

Szívből ajánlom ezt a könyvet is minden óvodába készülő, óvodába járó, vagy óvodát lezárt család számára!

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása