TesztelM Blog

Borsa Brown: A végzet

Könyvajánló

2020. november 11. - TesztelM

Jóképű katona, szexi bajbajutott nő, izgalmas küldetés. Mi más kellene egy jó könyvhöz? Főleg, hogy megvan benne Borsa Brown szókimondó, könnyed, humoros stílusa.

img_20201109_125956.jpg

Fülszöveg:

Robert Cooper az USA Delta Force alakulatának tagja. Egy napon különös bevetésre küldik: egy titokzatos védett személyt kell eljuttatnia Venezuelából Amerikába. Gloria G. C. olyan nő, akit az Amerikai Egyesült Államok vesz védelmébe, de hogy miért, azt rejtély övezi.

Két teljesen különböző ember, akiknek szívében mégis ott lapul egy közös cél, és amelyre csak hosszas szenvedés után jönnek rá. Múlt, vágy, becsület, mélyen gyökerező érzések, amelyek nemcsak a szereplőket, hanem az ölvasót is magukkal sodorják. Háborúk, békék, végzetek, kezdetek, harcok és ölelések. Kegyetlen világ, amelyben megbújik az ember gaztette és jósága. Meginoghat egy katona hite?

Több dolog is van, ami nagyon tetszett a könyvben, de azért azt elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, hogy eddig mégis ez az a könyv, ami az írónőtől a legkevésbé tetszett. Pedig a már megszokott módon Borsa Brown rettentően jól hozza azt a könyveiben, hogy a szórakoztatás mellett a rengeteg kutatómunkának köszönhetően, mindig megismerhetünk egy-egy területet is. Hol az amish közösséget, hol egy szigetvilág életét, most pedig a katonák, a különleges alakulatok, kegyetlen, embert próbáló életét. Néha igencsak megrázó képsorokat fest elénk ezeknek a bátor embereknek az életéből, amiket egy-egy kiküldetés alatt kell átélniük. 

img_20201111_132717.jpg

A szerelmi szál sem túl szokványos, hiszen nem az elesett nő és az erős férfi kissé sablonos sémáját hozza, hanem az erős férfi mellé, egy erős, igencsak domináns nő kerül, aki sok szenvedés és kegyetlenség után a törődésre és gyengédségre vágyik. Az elején Gloria, a női főszereplő kifejezetten ellenszenves viselkedést produkál, és csak a cselekmény előrehaladtával, a megismerése után lehet megszeretni és rájönni, hogy miért is mutatja magából azt, amit és hogy mennyi mindent kellett neki elviselnie eddig életében. 

Bár a könyv valóban szórakoztató, de ugyanakkor mellbevágó is, hiszen az életszagú kiküldetések leírása szinte sokkoló. Belegondolni, hogy egy hazáját védő katona miket élhet át egy-egy bevetésen és, hogy mennyi titkos akció van, amiről mi tényleg semmit nem tudunk, és hány civil eshet áldozatuk egy-egy nagyobb cél elérése érdekében. 

Egy biztos, hogy a könyvnek 2021 elején várható folytatása.

Oldalszám: 578 oldal

Mennyi idő alatt olvastam ki?: Kb. 1 hét

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Összességében: Több dolog is nagyon tetszett a könyvben, de összességében mégsem nőtt valahogy a szívemhez ez a történet. De azért a folytatást is biztosan el fogom olvasni. 

 

 

Szép napot!

Marika

 

 

/A könyvet az Álomgyár Kiadó küldte./

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása