TesztelM Blog

Hidasi Judit: Egy nap a parton

Könyvajánló

2020. szeptember 10. - TesztelM

A könyv címe rendkívül találó a szerintem megcélzott célcsoport számára is, hiszen Hidasi Judit Egy nap a parton könyve egy tökéletes strandolvasmány. 

1599625245576.jpg

Fülszöveg:

Vannak, akiknek ki kell várniuk egymást

Edit a legsikeresebb sebész a kórházban. A keze pontos, az időbeosztása feszes, maximalista és tökéletes. Legalábbis mások ezt gondolják róla.
Egy baleset azonban mindent megváltoztat. Élete fenekestül felfordul, és megoldásért egy régi barát tengerparti villájába menekül.
A mindig precíz és körültekintő nő egy dologgal nem számol: hogy a parton összetalálkozik régi szerelmével.
A vonzalom az eltelt hosszú idő ellenére kölcsönös maradt, az élet azonban csavart labdát dob: a férfi házas.
Mégis csodálatos napot töltenek el együtt, ami nem maradhat folytatás nélkül... 
A boldogsághoz azonban, mint általában, most is kacskaringós út vezet.
Talán mégis ez a régi szerelem volt az igazi? Vagy az a férfi, aki Editet otthon várja?

Hidasi Judit, a nagy sikerű Aranykör-sorozat után lélekboncolgató, romantikus vizekre evezett. Az Egy nap a parton története jól mutatja az emberi szív kifürkészhetetlenségét, azt, hogy hiába építünk fel egy tökéletes életet, nem véd meg bennünket, ha a sors közbeszól, és váratlan helyzet elé állít bennünket. A szerelem úgy csap le, akár a nyári zápor, és mindent elsöpörhet, amit addig biztosnak és fontosnak hittünk. 

img_20200831_080502.jpg

Semmi izgalom, egyszerű cselekmény, újrakezdés, szerelem. De mindez jó stílusban van leírva, így ez a felsorolás egyáltalán nem negatív, sőt! Kifejezetten jól esett egy olyan kedves, bájos könyvet olvasni, ahol most nem voltak támadók, gyilkosok, nem volt szenvedés és úgy igazán semmi rossz. Egy olyan egyszerű lány útkeresése volt, mint akár Te, vagy egy barátnőd, vagy bárki, aki az után elsétál melletted. Nagyon életszagú olvasmány. Éppen ezért, mint az ismerősöknél itt is végig lehet drukkolni, hogy a régi szerelmesek túljussanak a múlt sérelmein és újra egymásra találjanak.

Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!

Egy igazi 'Carpe diem' életérzést sugárzó könyv és nem csak az olaszországi helyszínek miatt. Egyszerűen csak bemutatja, hogy az életet nem csak élni, élvezni is kell. Azt hiszem, talán ez az utolsó mondattal tudnám a leginkább összefoglalni, hogy miről is szól a könyv.

 1599625175088.jpg

Oldalszám: 232 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: 4 nap

Összegzés: Nagyon tetszett, hogy tényleg olyan kis egyszerű, kedves kis történet, ami hitet, reményt és bátorságot nyújthat az olvasónak. Szeretem az olyan könyveket, amik inspirálnak és motiválnak a céljaink elérésére. 

Pontszám: 5/5

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása