TesztelM Blog

Pfliegel Dóra: Tindertojás - Könyvajánló

2020. augusztus 27. - TesztelM

Régi értékek alapján nőttem fel, éppen ezért elég távol áll tőlem a válás gondolata. Viszont azt sem látom jó megoldásnak, hogy csak azért éljek együtt valakivel, mert az megszokott, kényelmes és egyszerű. Régebben nem így gondoltam, de ha valami nem tesz boldoggá, azon változtatni kell, vagy abba kell hagyni. De persze azt is tudom, hogy mint mindenért, egy jól működő kapcsolatért is folyamatosan tenni kell. Hogy ebben a könyvben is jól működik a házasság? Hát...

img_20190921_083023_medium.jpg

Fülszöveg:

Mit csinálsz, ha magányosnak érzed magad és figyelemre vágysz? Megpróbálsz ismerkedni. Az érzelem- és intimitásmentes házasságban élő Márti nem csak végtelenül naiv, de bátortalan is, ezért egy online társkeresőn próbál találni valakit. Valakit, aki meghallgatja, megérti és odafigyel rá. Az elvált, jóképű, intelligens Zoltán az elsők között bukkan fel és hamar elvarázsolja Mártit. A telefonon folytatott beszélgetések egy idő után kevésnek bizonyulnak, fotókat is küldenek egymásnak. Mártiból elemi erővel tör fel a férfi hatására a hosszú éveken át elfojtott szenvedély, ezért szexuális vágyainak is teret enged. Sőt, már a válását is fontolgatja, pedig még személyesen nem is találkozott az idegennel...
A könyv olyan világba enged betekintést, ahol a legnagyobb kockázatot nem a meztelen fotók átküldése jelenti, hanem a teljes lelki kitárulkozás. "De hisz anélkül nem jöhet létre a szerelem" - válaszolja Márti az aggodalmaskodó barátnőinek.
Te meddig mennél el egy ismeretlen kedvéért? Meddig mennél el a szerelemért?

Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!

Érdekes volt olvasni egy olyan házasságról, ami már az elején is furának tűnt és mégis bele mentek. Sejtem, hogy sokan élnek társas magányban, inkább egymás mellett, mint egymással. Nem ítélkezek felettük, hiszen mindennek oka van, annak is, ha valaki ezt elviseli. De azt azért nem tartom jónak, ha valaki a boldogságáról is képes lemondani a megszokás, a kényelem, vagy igazából teljesen mindegy mi miatt.

A társkeresőn való ismerkedésnek sajnos vannak veszélyei. Nagyon sokan másnak adják ki magukat, eljátszanak egy szerepet. Talán ők nem is akarnak  igazán társat találni, csak kiélni a rejtett vágyaikat. Ebben a történetben is egy ilyen férfivel kezd el ismerkedni a főszereplő és kezd el hozzá kötődni úgy, hogy még csak nem is találkoznak egyszer sem. Ez veszélyes, mert szerintem élőben lehet igazán látni a másik. Nem véletlenül mennek a dolgok itt is rossz irányba. 

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 199 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 3 nap

Összegzés: Ez a második könyv volt Pfliegel Dórától és most sem tudnám mondani, hogy szerettem. Pedig elég gyorsan elolvastam, szóval a stílusa és az, ahogy felépíti a könyveit az tetszik, de a téma, és a végkifejlet az valahogy nekem nem tetszik. Bár attól függetlenül azt mindenképpen elmondanám, hogy eléggé életszagú és talán pont ez nem tetszik benne. Félreértés ne essék nem a tündérmeséket keresem, hiszen tudom, hogy az élet más. De az, hogy a világ ennyire kifordult nagyon elszomorít. 

Pontozás: 3/5

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet az Athenaeum Kiadótól kaptam./

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása