TesztelM Blog

E L James: Mister

Könyvajánló

2020. február 25. - TesztelM

Azt hiszem, hogy elmondhatjuk, hogy a romantikus-erotikus könyveknek a virágzását E L James: A szürke ötven árnyalatának megjelenése robbantotta be. Szerintem, aki kicsit is szereti a nőknek szóló könyveket, az legalább az első részét olvasta ennek a trilógiának. Sokan még azok is, akik nem szeretik, de kíváncsiak voltak, hogy mi is ez a nagy felhajtás e körül a könyv körül. És hát az is bevallhatjuk, hogy sokunkban megmozgatott valamit. Én akkor azt, a trilógiát nagyon kedveltem, kivéve a harmadik részt, mert szerintem az annyira nem sikerült jól. Na de, ennek ellenére kíváncsi voltam, hogy az írónő mire képes, túl tud-e lépni ezen a nagy sikerű könyvön és képes-e ismét maradandót alkotni.

1582532424835.jpg

Fülszöveg:

LONDON, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgozni,  és ritkán aludt egyedül. Ám egy végzetes tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.

A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.

Kicsoda Alessia  Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

A kezdeti lelkesedés után nagyon besokalltam a romantikus-erotikus könyvekből. Egy idő után már a szexuális aktusok leírását inkább tovább lapoztam. Így azért volt bennem egy kis félsz, hogy ennél a könyvnél vajon mennyire esik túlzásokba az írónő, de azt kell, hogy mondjam, talán egy picit lépte csak át a határt. Az első pár fejezetben úgy gondoltam, hogy tökéletesen ráérzett arra, hogy talán már nincs feltétlenül arra szükség, hogy percről percre leírjon egy szeretkezést. De azt hiszem, hogy az elején, a jelentéktelen partnereknek tudható be, hogy ott igazából csak az ágyig való eljutásnak van jelentősége és ezért sem akarja leírni azt, hogy mi történik a ruhák levétele után. Viszont a nővel, akivel már érzelmek is vannak, ott már valóban egy kicsit túl sok lett a romantikus aktusok részletezése. Nem mondom, egy, vagy kettő talán még nem is lett volna rossz, de amikor egyik aktusból a másikba mennek, az már nekem egy kicsit sok.

1582532508269.jpg

Viszont maga a cselekmény mégis nagyon jól volt felépítve. Az elején rövid a szereplők bemutatása és úgy gondolom, hogy ennél nem is volt többre szükség. Pont annyit tudtunk meg róluk, amennyit kellett. Gyorsan sikerül összehozni a főszereplő Maximot és Alessiát. Ráadásul, ami nekem nagyon tetszett, hogy a könyv több pontján is kifejezetten izgalmas cselekmény zajlik. Ezzel folyamatosan arra késztetett, hogy tovább olvassam. 

Tetszettek a szereplők. Az erős magabiztos férfi, aki az izmos férfias kiállásával, az igencsak stabil anyagi helyzetével tökéletes biztonságot tud nyújtani a szegény, védtelen, törékeny nőnek, aki iszonyatos belső erővel rendelkezik. 

Nem rossz a borító, jó a színhatás, de nekem nem igazán illik a könyvhöz. Én  más borítót adnék ennek a könyvnek.

 1582532714652.jpg

Kiadó: Libri Kiadó

Oldalszám: 586 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 5 nap

Összegzés: Összességében tetszett a könyv, izgalmas, akciókban dús cselekmény és itt nem csak a szexuális aktivitásra gondolok. Bár valóban ezekben az együttléteknek egy kicsit talán csökkenteném a számát, de attól függetlenül, de mivel egy romantikus-erotikus könyvről beszélünk, így még belefér. Úgy gondolom, hogy az írónő túl tudott lépni a 50 árnyalat könyveken és egy hasonlóan jó történetet tudott írni. A műfaj kedvelőinek mindenképpen tudom ajánlani. 

Pontozás: 5/5

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása