TesztelM Blog

Borsa Brown: Gyalázat és hit - Könyvajánló

2019. július 07. - TesztelM

Így, a harmadik, vagy negyedik Borsa Brown könyv elolvasása után biztosan állíthatom, hogy nagyon szeretem az írónő stílusát. Pont annyi humor, erotika, szerelem van benne, amennyi kell. Emellett olvasmányos, élvezhető, szórakoztató, sőt bizonyos esetekben még informatív is. Számomra letehetetlenek a könyvei.

1556897511423.jpg

Fülszöveg:

Dorothy Miller Sarasotában éli egy átlagos fiatal amish lány életét. Vallásos közösségük távol helyezkedik az átlagos, általunk megszokott világi élettől. Nem zárkóznak el teljesen, de kapcsolatukat a közösségen kívül élőkkel a lehető legkevesebbre csökkentik.

Gregory Hamilton egy újabb, kedvező üzletet készül nyélbe ütni, éttermet építene a városi amish piac helyére. A telek megvásárlása már folyamatban van. Az ügy komoly aggodalmat kelt az amishok körében, akik nem könnyen zökkennek ki a megszokott életükből. Fel is veszik a harcot a befolyásos pénzemberrel.

Egy igazán különleges személy vezetésével a hírhedt amish maffia is közbelép. Jámbornak tűnő emberek, akik hittel élik mindennapjaikat, de félelem nélkül néznek szembe bárkivel, aki fenyegeti őket.

Vajon mit tesz ebben a helyzetben Dorothy, akinek érzelmei nem engedik, hogy csupán külső személője legyen az eseményeknek?

Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem hagyja? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki a saját közösségünk ellensége?

Már első ránézésre van némi ellentmondás az erotika és az amish szereplők láttán. Hiszen ez a kettő szerintem nem igazán fér össze. Vagyis először ezt gondoltam, de aztán azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon is működik. Annyira jó ez a kettősség, ami az egész könyvben van. Hiszen izgalmassá, bűnössé válik még egy egyszerű testi vonzódás is, sőt, még ennek a gondolata is. A kezdeti lelkesedés két ember között amúgy is bizsergető és izgalmas időszak, de ebben a környezetben még fokozható ez a helyzet.

A történetben egy effektíve szerelmi háromszög van, de nem teljesen hagyományos ez sem. Sok a bizonytalanság a főszereplők érzéseiben, hiszen a vágy és amit a vallás alapján tenniük kellene a fiataloknak nem mindig, pontosabban elég ritkán egyezik. Hiszen a szereplőknél érezhető némi kétely, mert bár hithű amishok bizonyos dolgokkal mégsem tudnak igazán egyetérteni, azonosulni.

Az amish szereplőkön kívül persze megjelennek még mások, városiak is és persze egy sikeres, gazdag férfi, aki erős vonzódást érez egy fiatal amish lány, a főszereplő, Dorothy iránt. Természetesen ez a vonzódás kölcsönös, így nem várt bonyodalmak jönnek mindkettejük életébe. 

Nagyon tetszik a könyvben, hogy egy kicsit bepillantást nyerhetünk az amish világba, megtudhatunk az életükről, gondolkodásukról, vallásukról sok mindent. Szeretem azt Borsa Brown könyveiben, hogy bár erotikus könyvek, mégis annyira visszafogott, olyan jó mennyiségben és mélységben jeleníti meg a könyveiben, ami éppen csak megfűszerezi, pikánsabbá teszi a történeteit.

1561747852583.jpg

Oldalszám: 572 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?

Összegzés: 5/5 Nagyon tetszett, bármikor újra olvasnám. Egy trilógia első része, már a folytatása is kapható, hamarosan arról is olvashattok ajánlót, mert már azt is elolvastam. 

 

Szép napot!

Marika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása