TesztelM Blog

Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal - Könyvajánló

2019. május 30. - TesztelM

Szeretem az olyan könyveket, amik valós problémákat taglalnak fiktív történettel elmesélve. A kisemmizett angyalban megjelenik a hazai emberkereskedelem, a szervezett prostitúció és még az árvaházakban zajló kegyetlen körülmények bemutatása is. Bár a könyv kitaláció, megtörtént eseményeken alapul. 

1541041397898.jpg

Fülszöveg:

A tizenhat éves Mia, a Nyírségből származó szegény lány prostitúcióra kényszerül. Panka, a jómódú budai vállalkozók hasonló korú lánya emberkereskedők karmai közé kerül. A két lány közös kálváriája egy nyolcadik kerületi garzonban kezdődik. a rabságban mély barátság szövődik közöttük, Mia el is határozza, hogy megszökteti Pankát, még mielőtt elvinnék őt külföldre. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, így Mia hamarosan az üldözöttek listájára kerül.

Szurovecz Kitti izgalmas, megdöbbentő története bár fikció, megtörtént eseményeken alapul. Vajon milyen a hazai emberkereskedelem és a szervezett prostitúció? Hogyan szervezik be a lányokat? milyen esélye van egy nagyon szegély és egy tehetős fiatalkorúnak ugyanolyan körülmények között? Mi történik, ha megromlik az egészségük, vagy felmerül egy váratlan probléma? Van bármiféle kiút? Ki lehet szállni? Ki segíthet?

Még belegondolni is szörnyű, hogy mit élhet át egy nő, akit elrabolnak és tárgyként kezelve szexuális tevékenységre kényszerítenek. Ez mindenképpen ijesztő és sokkoló helyzet lehet, de fiatalon, tizenévesen talán meg sokkal inkább. És azt olvasni, hogy valakinek ez a jobb megoldás, mert ennél sokkal rosszabb körülmények között nőtt fel, az meg tényleg borzalmas. A könyvben szereplő két kislány, Panka és Mia két ellentétes világban él, az egyikük a szülők által megteremtett jólétben, a másikuk egy szegény családban, ahol a szülők a saját kudarcukat, gyengeségüket kivetítik gyermekükre, aki tizenévesen felelősséget érezve próbál rajtuk segíteni a maga módján. Egy rémes helyzet miatt mégis azonos szintre kerülnek a lányok, barátság alakul ki köztük, összeköti őket a szabadulás, megmenekülés reménye.

1555398843386.jpg

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kb. 1 hét 

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 318 oldal

Vélemény: Nagyon tetszett a könyv, mert rendkívül izgalmas, fordulatos, szerethető karakterekkel. A részletes jellemábrázolás lehetővé teszi, hogy megismerjük a két lányt és megkedveljük őket.

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak. /

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása