TesztelM Blog

A kedvenc oldalam @farkas__nora Összeköt a szeret című könyvéből és egy saját készítésű varázskavics. A könyvről bővebben olvashattok a blogomon. #összekötaszeretet #könyv #olvasnijó #könyvmoly #book #bookstagram #bookworm #mesekönyv

2018. szeptember 02. - TesztelM

40318818_2020472554659263_909948976969547776_n.jpg_640x800

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Farkas Nóra: Összeköt a szeretet - Könyvajánló

2018. szeptember 02. - TesztelM

Augusztus 12-én a kisfiam 3 éves lett. Nem tudom mikor nőtt meg ennyire, de olyan mintha még csak most tartottam volna először a karjaimban. Csodálatos volt az elmúlt három év, amit a kis családommal töltöttem el, de új fejezet kezdődik az életünkben. Szeptemberben nem csak egy új taggal bővül a család, de Patrik elkezdi az óvodát.

Mivel szerencsére sikerült megszerettetnem az olvasást és a meséket a kisfiammal, így szívesen nyúlok egy-egy könyvhöz, ha segítségre lenne szükségem, egy új helyzet megismerésére, problémák megoldására. Ilyen volt például a szobatisztaságra szoktatás, bár nem tudom azt mondani, hogy egyértelműen ez segített benne, de arra mindenképpen jó volt, hogy közelebb kerüljünk, mert látta, hogy a kisgyerekek a könyvben hova és hogyan pisilnek. Ebből jött nálunk először, hogy elkezdte mondogatni, hogyha nagy lesz, majd Ő is ezt fogja tenni. 

Hasonló lehetőséget kerestem az óvoda kapcsán is. Számos jó könyv és mese van ebben a témában, például nagyon szeretjük olvasni Bogyó és Babóca Egy nap az óvodában című meséjét, de ami nekünk a leginkább bevált, az nem más, mint Farkas Nóra Összeköt a szeretet című könyve.

img_20180816_155147.jpg

Fülszöveg:

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

Már az első olvasásnál nagyon tetszett Patriknak és természetesen nekem is. A történet megható és szívhez szóló. Nálunk totálisan betalált, mert az, hogy a második gyermekem éppen a pocakomban van, nagyban segíti, hogy Patrik is felfogja, hogy milyen is lehetett, amikor Ő is még csak a pocakomban volt. Bár az, hogy kismama vagyok hátrány is, ugyanis volt már,  hogy olvasás közben át kellett adnom a könyvet az apukájának, mert sírva fakadtam tőle a meghatottságtól. 

1535810954456.jpg

Azt érzem, hogy az óvoda kezdés nekem talán nehezebb lesz. Na jó, biztosan. Nem mondom, rengeteg nehézség, sírás, düh és tehetetlenség volt ebben a 3 évben, de nem mondanék le egyetlen pillanatáról sem. Végignézni ennek a csodálatos kisfiúnak a fejlődését, szárnybontogatását a legjobb dolog, ami történhetett velem. Ezt látom az anyaság igazi csodájának és ajándékának. Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért. 

Az Összeköt a szeretet nem csak Patriknak segít abban, hogy megkönnyítse ezt az időszakot, hanem nekem is. Hiszen bennem is tudatosítja, hogy igenis van valami, ami mindig összeköt majd minket, bárhol van, bármit csinál az anyukája mindig én leszek. Én mindig ott leszek neki, de el kell kezdenie a saját útját.

Nagyon tetszik ennek a mesekönyvnek az illusztrációja, annyira cuki, teljesen levett a lábamról. Aranyosak a figurák is, úgy jó, benne minden, ahogy van.

Ajánlom a könyvet minden bölcsit, ovit kezdő családnak, nem csak a gyerekeknek, a szülőknek is úgy gondolom nagyon nagy segítség lehet.

 1535811045659.jpg

Szép napot!

Marika

 

Görög Ibolya: Summa summarum - Könyvajánló

2018. augusztus 29. - TesztelM

Bármennyire szeretem a regényeket, azért néha jó olyan könyvet olvasni, amiből tanulni is tudok. Nem kifejezetten tankönyvekre gondolok természetesen. De még az iskolás időkben is sokkal jobban szerettem azokat a tantárgyakat, tanárokat és tankönyveket, amik nem a száraz anyagra koncentráltak, hanem belevittek egy kis humort, érdekes sztorikat, izgalmas részleteket. Azokat sokkal jobban meg is tudtam jegyezni, sokkal érthetőbbek voltak. 

1535468939118.jpg

Már régebben is találkoztam Görög Ibolya könyveivel, legalábbis nagyon sok jót hallottam róluk, viszont még nem olvastam egyet sem. Most viszont a legújabb könyvét mindenképpen szerettem volna a kezembe venni. És egyáltalán nem okozott csalódást, sőt. Nagyon is tetszett. 

Fülszöveg:

GÖRÖG IBOLYA 1987 és 1999 között dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. Ezalatt hét miniszterelnököt szolgált, 1992-től pedig protokollfőnökként irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Azóta sem pihen: szinte mindennap járja az országot, előadásokat tart protokollról, rendezvényszervezésről és viselkedéskultúráról, fennmaradó idejében pedig olykor akár abszurd kérdésekre ad kimerítő e-mailes válaszokat.

A ,,protokoll nagyasszonya" ebben a legújabb könyvében az előadásait írja le, ezért az előző négy kötetében (Protokoll az életem, Mindennapi maceráink, A nyilvánosság kelepcéi, Tanácsoskönyv) leírtak is vissza- visszaköszönnek. A Summa summarum szerkezetileg eltér az eddigiektől: ha lehet, még kötetlenebb formában, sok-sok humorral fűszerezve, az életből vett tapasztalatokkal színesítve kaphatjuk meg az alapvető információkat.

,,Kedves Görög Ibolya!
A bemutatkozásról szeretnék kérni tanácsot!
Nem arról,hogyan mutatkozzunk be azt tudom!
Pl. iskolában,munkahelyen kinek mutatkozzak be?Előre bemutatkozhatok?
Vagy csak ha beszéltem velük? 1 előadáson:? 
1 buszmegállóban,buszon akivel beszélek?
buszmegállóban,buszon nem lehet mert ott ülünk és csak állva lehet akkor hogyan?"

Hogyan lehet higgadtan válaszolni egy hasonló e-mailre? Hogyan kerüljük el, hogy alapvető hibákat ejtsünk egy hivatalos rendezvényen? Hogyan viselkedjünk, ha netán - miért is ne? - II. Erzsébet fogad bennünket a Buckingham Palotában? Vagy ha hirtelen egy evőeszközökkel megpakolt asztalnál ülünk, tanácstalanul? Mit vegyünk vagy ne vegyünk fel, ha szerelmünk bemutat a szüleinek? Milyen a jó koktélfalatka? Milyen a jó koktélruha? Miért ne hordjunk munkahelyen papucsot? Hogyan lehet tárgyaláson vesztett helyzetből nyerni? Milyen a jó főnök? Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ Görög Ibolya legújabb könyve, gyakorlatból vett példákkal, könnyedén kalauzolva az olvasót a protokollszabályok útvesztőjében.

Úgy gondolom, hogy napjainkban egyre kevéssé fontos a protokoll betartása. Vagyis egyre inkább áttevődik a mindenfajta érintkezés a közösségi, internetes felületekre, ott pedig teljesen más szabályok érvényesülnek. Nem igazán látom ezt jónak,  mert úgy vélem, hogy talán a tartás, az illem, a tisztelet is kezd halványulni embertársaink iránt. Éppen ezért jó olvasni egy olyan könyvet, ami irányt, útmutatást adhat arra vonatkozóan, hogy mikor hogyan kellene, vagy lehetne kezelni egy-egy szituációt. 

Rendkívül jól felépített könyv, tele képekkel, kiemelésekkel, történetekkel. Nem tudom kinek szempont, de én azért is vagyok könyv párti az e-book olvasókkal szemben, mert nekem hozzátartozik az igazi olvasási élményhez, hogy megszagoljam a könyvet. Ennek a könyvnek pedig nagyon nagyon jó az illata. A lapok szépek, fényesek, sima tapintásúak. Nekem kicsit olyan képes tankönyv érzetem van tőle és én az iskolában is ezeket a könyveket szerettem a legjobban. Az ilyen könyvekből sokkal élvezhetőbb volt a tanulás, sokkal szívesebben vettem őket kézbe. 

1535468972451.jpg

Mennyi idő alatt olvastam el?: Úgy gondolom ez nem olyan könyv, amit egyszerre el kell, vagy el lehet olvasni. Ebből szerintem folyamatosan érdemes csemegézni.

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 267 oldal

Pontozás: 10/10

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak/

süti beállítások módosítása