TesztelM Blog

Chevy Stevens: Végzetes örökség - Könyvajánló

2018. március 27. - TesztelM

Egyre jobban kezdem megszeretni a pszichotrillereket. Régebben inkább az érzelmesebb, romantikusabb sztorikat részesítettem előnyben, de mostanában annyi izgalmas és szuper történetet olvastam, hogy valahogy egyre inkább szeretem az olvasmánylistámat ilyenekkel is bővíteni. Most egy olyan könyvet olvastam, aminek az alapsztorija megdöbbentő, felfoghatatlan és eléggé bizar. 

1520417985235.jpg

Fülszöveg:

A 33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja. 
Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét.
Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy. 
Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad.
A "Végzetes örökség" egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e... 

Már a fülszöveg is hátborzogató szerintem, pedig abból még igazán ki sem derült, hogy a gyilkos apa egyik áldozata lett volna Sara vér szerinti anyja, aki a megerőszakolását követően mégis el tudott szabadulni mielőtt a férfi életét ontotta volna. Nem csoda ezek után, ha a nő nem akart semmilyen kapcsolatot tartani a gyermekkel, aki ebből az esetből született. Sara esetére bizonyosan mondható, hogy az igazság néha fáj, hiszen szembesülni ezzel a történettel borzalmasan fájdalmas lehetett.

Az egész könyv alapját a pszichoterapeutával, Nadine-nal folytatott beszélgetés adja. A különböző fejezetek a két nő találkozásai, vagyis a kezelések adják. Nekik nem igazán van párbeszédük, inkább csak Sara meséléséből derül ki minden.

Miután a gyilkos apa felveszi a kapcsolatot a lányával, akiről csak most értesült, mindenképpen szeretne közelebb kerülni hozzá. A lány viszont csak a rendőrség segítségére szeretne lenni, hogy azok mielőbb elkaphassák, a több, mint 40 éve szabadon garázdálkodó férfit. Az ő beszélgetéseik, ismerkedésük talán egy kicsit túl hosszúra sikerült, bár még pont időben maradt abba, mielőtt, még unalmassá vált volna a könyv.

A vége megdöbbentő és nem várt fordulatot hoz. Abban is, hogy mi lesz a férfi sorsa, de amikor már történet lezárására számítanánk még egy elég nagy csavart sikerül beletenni.

1521963829418.jpg

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kb. 1,5 hét  (Itt mindig hangsúlyozom, hogy kisgyerek mellett olvasok)

Oldalszám: 448 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Pontozás: 8/10 (Azért adtam neki ennyit, mert a közepén talán egy kicsit elhúzták a dolgokat, jobban, mint kellett volna. De attól függetlenül tetszett a könyv.)

Ti mit olvastatok utoljára?

 

Legyen szép napotok!

Marika

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása