TesztelM Blog

George Cooper: Gyalogút - Könyvajánló

2017. szeptember 07. - TesztelM

Rengeteg könyvet olvastam el az elmúlt pár évben. Különösen akkor, amikor mondhatjuk, hogy kicsit munkaköri kötelességem is volt a Librinél. Elárulom, hogy egyáltalán nem esett nehezemre. De sohasem gondoltam, hogy valamikor is lehetőségem lesz egy könyvet a megjelenése megkapni és véleményt írni róla. Annyira fantasztikus érzés volt kezemben tartani a még nem végleges munkaverziót, hogy el sem tudom mondani. A recenziós könyv amit az Álomgyár Kiadótól kaptam, nem más, mint George Cooper Gyalogút című könyve.

Fülszöveg:

A Magánügyből megismert magánnyomozó, Dave Bexley ismét úgy érzi, minek elvállalni egy ügyet, ha kettőt is lehet - aztán jön a többi magától. Először egy bánatos víg özvegy orvul meggyilkolt férjének gyilkosát kell előkeríteni, majd egy bájakkal erősen megáldott hölgy zsarolóit megállítani. Tetejében még megtalálja a titkosszolgálat is, hogy elveszett biológiai fegyverek után kutasson. És, mivel a nap 24 órából áll, képbe kerül a korábban eltűntnek hitt, titokzatos Leslie Morton is, és az általa hajszolt mágnesfegyver.
Bár Dave néha úgy érzi, csupán gyalog a sakktáblán - de tudjuk jól, akár egy gyalog is képes játékokat eldönteni.

img_20170907_195100.jpg

Szeretem az izgalmas, ugyanakkor humorral tűzdelt történeteket, ezt a könyvet pedig tökéletesen fedi ez a két jelző. Izgalmas és humoros egyszerre. Ugyanakkor néha már egy kicsit erőltetett poénok is vannak benne. Bár ugye kinek, mi a mulatságos. Nem vagyunk egyformák lehet másnak éppen ez fog benne tetszeni.

A főhőst nagyon bírtam. Laza, éles eszű, szerethető. Kissé szarkasztikus is, ez adja a legtöbb poént a könyvben. A segítő társa viszont kifejezetten idegesítő. Természetesen a legtöbb főhős mellé kell egy szerencsétlen balek, aki mellett még jobban kidomborodnak az érdemei. Hát ez itt is abszolút bejött. 

Az, ami a legkevésbé tetszett nekem a rettenetesen hosszan, részletesen és annyira nem hétköznapi nyelven megfogalmazott leírások voltak. Túl sok volt belőle és ez inkább idegesített, mint szórakoztatott. Ha ezekből kevesebb lett volna, sokkal élvezhetőbb lenne számomra az olvasmány. A végén, a cselekmény kiteljesedése, ahol minden kiderül és minden eldől, konkrétan annyira részletes és kusza volt, hogy nagyjából semmi nem maradt meg bennem, alig tudnám csak elmesélni. Már majdnem unalmassá vált az a rész. Ami nagy kár, mert az előtte való részek viszont kifejezetten izgalmasak voltak.

1504525167475.jpg

Összességében azt kell mondanom, hogy a kisebb "kellemetlenségek" ellenére, azért tetszett a Gyalogút. Így utólag belegondolva, lehet, hogy egy kicsit pasis könyv. Ők talán jobban értékelik azt a fajta humort, ami benne van.

Akinek esetleg tetszik a történet, biztosan érdemes elolvasnia George Cooper előzőleg megjelent Magányügy című könyvét is, amiben szintén Dave Bexley a főhős.

A Gyalogút a Libri és a Bookline oldalán is 20% kedvezménnyel már előrendelhető!

 

Nagyon köszönöm az Álomgyár Kiadónak ezt a fantasztikus élményt, amit ezzel az előolvasással okoztak nekem! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása