TesztelM Blog

Zárt ajtók mögött - Könyvajánló

2016. október 15. - TesztelM

A múlt héten megnéztük a moziban az Egy lány a vonaton című filmet. Ez felelevenítette bennem a könyv élményét és mivel az tetszett nekem, ezért most is hasonló jellegű könyvet kezdtem el keresni. Őszintén jó választás volt.1476548739610.jpg

A történet egy házaspárról szól, Jack-ről és Grace-ről, a
kik látszatra tökéletesek. Jóképű, sikeres ügyvéd férj, aki mindent megtesz a feleségéért. Csinos nő, aki mindig makulátlanul néz ki mindig, mesterien főz, kiváló kertész, aki mindenben tökéletes. És természetesen olyan szerelemben élnek, amire mindenki vágyik.

Hamar rájön viszont az olvasó, hogy egy a tökéletesség persze csak a látszat, mert amit rejt, az viszont félelmetes. Szó szerint. Hiszen Jack pszichopata, aki egészen a házasságkötés napjáig teljesen meg tudta téveszteni Grace-t, eljátszotta neki a fehér lovas herceget, viszont a nászúton már felfedte számára a szörnyeteg oldalát. Ott azonban már nem volt menekvés. Jack pontról pontra megtervezett és felépített mindent, hogy megkapja, amire mindig is vágyott. Grace viszont csak egy kellék ebben a játszmában és fogolyként él a közös otthonukban. 

Nagyon jól felépített könyv. Izgalmas, érdekes, bár néha kicsit nyomasztó. Persze inkább a téma miatt. Mert rossz belegondolni abba, hogy ez akár igaz is lehet. Hogy ha nem is ennyire durva körülmények között, de amúgy is hányan élhetnek ilyen lelki terrorban. És vajon hány ilyen történetnek lesz happy end a vége?

Igazán jó pszichológiai thriller. A könyv borítóján filmet ígérnek belőle, kíváncsian várom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása