TesztelM Blog

J.D. Barker: Szíve helyén sötétség

Könyvajánló

2021. január 14. - TesztelM

Régen olvastam thrillert pedig szeretem őket. Talán ebben benne van az is, hogy az utolsó pár alkalommal igencsak csalódást okoztak. Viszont most mindenért kárpótolt J.D. Baker könyve, ami zseniális: izgalmas, fordulatos, letehetetlen. 


img_20201204_081930.jpg

Fülszöveg:

Jack Thatch gyerekkorában találkozik először Stellával, a titokzatos, nyolcéves kislánnyal, akinek sötét haja és még sötétebb szeme van, és magányosan ül egy padon a temetőben a kedvenc könyvét szorongatva. A találkozásukból megszállottság lesz: Jacknek állandóan a lány körül forognak a gondolatai, és végül egy évvel később újra megpillantja, ugyanazon a padon a temetőben, ám Stella hamarosan ismét eltűnik.

Közben az egyik sikátorban egy férfi holttestére bukkannak. Az eset meglehetősen rejtélyes: a teste mindenhol borzalmasan megégett, viszont a ruhái épségben maradtak, ami képtelenségnek tűnik. Faustino Brier nyomozó tudja, hogy nem ez a férfivolt az első áldozat, aki így halt meg, és nem is ő lesz az utolsó. Brier azt is tudja, hogy pontosan egy év múlva kell majd keresniük a következő áldozatot, hacsak nem akadnak előbb az elkövető nyomára.

Egy kisfiú, akit mindenki csak "D" alanyként ismer, egy világtól elzárt, gondosan őrzött, sötét laboratórium mélyén várakozik, cseperedik és tanul. Senkivel nem beszélhet, és nem ér hozzá senki. Borzalmas erő lakozik benne, ezért azok, akik bezárták, sohasem fogják kiengedni.

A szereplőket elképzelhetetlen szálak kötik össze egymással.

A Szíve helyén sötétség mesteri alkotás, hamisítatlan Barker. Stílusa a korai Stephen Kinget és Dean R. Koontz-ot idézi. Felejthetetlen történet, ami bekúszik az ember bőre alá, és késő éjszakáig olvastatja magát.

 

Régebben, mint szinte minden kisgyereknél, aki még nem az olvasás öröme miatt vesz kézbe egy könyvet, engem is mindig az motivált, hogy hány oldalt olvastam már el. Néha a cselekményt is elfelejtettem, csak az lebegett a szemem előtt, hogy már az x-edik oldalon vagyok és megint lapozhatok. Ezt már kinőttem, de azért nem tudok elmenni amellett, hogy ez a könyv mégiscsak több, mint 700 oldal. Először amikor a kezembe vettem megmondom őszintén, hogy kicsit riasztó volt, de mivel addigra már pdf-ben elkezdtem olvasni úgy, hogy nem is figyeltem, hogy hány oldalas a könyv és már megfogott a sztori, így hamar elszállt a félelmem, hogy vajon meddig tud lekötni egy ilyen hosszú olvasmány. És azt kell mondanom, hogy az elejétől a végéig vitt magával, nem éreztem unalmasnak, nem volt vontatott, egyszerűen tökéletesen van felépítve. 

A történet eléggé misztikus, szuper erővel, kísérletekkel és hasonló ember feletti képességekkel, mindezt persze romantikus elemekkel fűszerezve. 

Nagyon jó benne az évente ugyanannak a napnak a megjelenítése, és főleg az, hogy ezt pont megfelelő időben engedi el az író és indítja be igazán a cselekményt. Nagyon fordulatos a cselekmény, az eleve izgalmas részekbe is tud még egy plusz csavart tenni Baker.

Az író stílusa teljesen magával ragadott, biztosan nem ez lesz tőle az utolsó könyvem, főleg, hogy azóta utánanéztem és jó néhány regényét imádják az olvasók. 


img_20201130_110310.jpg

Oldalszám: 716 oldal

Kiadó: Agave Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam ki?: Kb. 1 hét

Összességében: Hosszú idő óta az egyik legjobb, legizgalmasabb könyv, amit olvastam. A thriller  kedvelőinek főleg, de mindenki másnak is szívből ajánlom.

 

 

Szép napot!

Marika

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása