TesztelM Blog

Hódítanak a manók az esti meséinkben. Jelenleg ez a két könyv a befutó nálunk. A Csikimanót már régóta szeretjük, de a Móna Manót még csak most fedeztük fel. Mivel ennyire bejött az első részét is be kell szereznem.

2019. február 07. - TesztelM

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Helen Hoang: A szerelem egyenlete - Könyvajánló

2019. február 04. - TesztelM

Az idei első könyvajánlóm a tavalyi évben az egyik kedvencem volt. De nem csak nekem van róla jó véleményem, ugyanis 2018-ban megnyerte a világszerte ismert könyves portál, a Goodreads Choice Awards legjobb romantikus regény díját. Szórakoztató, szenvedélyes, humoros. Egy igazi női olvasmány.

img_20190204_121612.jpg

Fülszöveg:

Stella Lane Asperger-szindrómával él, szerinte a világot a matematika törvényei tartják össze és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják. A munkahelyén algoritmusokat készít a fogyasztói tendenciákról. A férfiakkal kapcsolatban viszont meglehetősen tapasztalatlan. 

Gyakorlásra van szüksége, mégpedig egy profival. Ezért felbérel egy eszkortfiút, a félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael Phant. Tárgyilagosan kidolgoznak egy szigorú ütemtervet, az első csóktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig...

Stellát Michael csókjai és a benne ébredő érzések kavalkádja arra kényszerítik, hogy újraírja a képleteit, melynek alapján számára is bizonyíthatóvá válik, hogy a szerelem nagyon is logikus.

Szeretem azokat a könyveket, ahol van valami egyedi, valami  különleges plusz hozzáadva. Ennek a könyvnek a különlegessége, hogy Helen Hoang, az írónő szintén Asperger-szindrómával él, így a saját helyzete adta a könyv alapötletét. Megláthatjuk, hogy nem mindenki számára jelenti ugyanazt a szerelem, a gyengédség, a szex.

Szerethetőek a karakterek. Itt végre nem az erős férfi, gyenge nő jelenik meg, legalábbis nem a szokványos értelemben. Itt Stella, a női főszereplő az, aki a jobb anyagi helyzetben van, hiszen a férfi pont azért kényszerül rá az eszkort munkára, hogy pénzt szerezzen.

Mennyi idő alatt olvastam el: 3 nap

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 399 oldal

Vélemény: Humoros, megható, reményt keltő. Hiszen, ha valaki, akinek a legkisebb érintés is problémát jelent, aki teljesen máshogy értelmez egy csókot, mint ahogy azt e legtöbben tennénk rátalál a tökéletes férfira, akkor van remény. Mindent csak akarni kell.

1530005288501.jpg

Ti mit olvastatok mostanában?

 

Szép napot!

Marika

süti beállítások módosítása