TesztelM Blog

Ma @borsabrown legújabb könyvét kezdtem el, de utána is lesz mit olvasnom

2018. május 09. - TesztelM

31261329_1204368436371545_6431470297467060224_n.jpg_640x800

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Tasmina Perry: A lánykérés - Könyvajánló

Régen hatódtam meg ennyire egy könyvön. Persze, ez most lehet, hogy annak is köszönhető, hogy ismét várandós vagyok, de a végén valóban hüppögve sírtam. Igazán érzelmes, humoros és nagyon szép történet. Minden romantikus irodalom kedvelőnek szívből tudom ajánlani, persze azoknak is akik nem kifejezetten ezt a műfajt kedvelik.

1520417759399.jpg

Fülszöveg:

1958. A tizennyolc éves Georgia Hamiltont Londonba küldik a társaságba bevezetendő ifjú hölgyek, az "első bálozók" szezonjára, ám a független szellemű lány, akinek titkos álma, hogy író legyen, egyáltalán nem óhajt részt venni a férjfogási versenyben. Amikor azonban bekövetkezik egy tragédia, Georgia sorsa megpecsételődik.

2012. A szerelméhez siető Amy Carrell azt reméli, hogy a mai este megváltoztatja a sorsát. Így is történik - csak nem egészen úgy, ahogyan képzelte. A lesújtott lány mindenáron el akar szabadulni Londonból, ezért egy újsághirdetésre válaszolva elvállalja az útitárs szerepét egy rejtélyes idegen hölgy mellett, aki Manhattanbe akar utazni. Nem is sejti, hogy útközben felfed egy szerelmi történetet, amely ötven éve vár arra, hogy elmeséljék - és megnyit egy szívet, amely arra vár, hogy ismét életre kelhessen...

Nekem általában tényleg tetszenek azok a könyvek, ahol két szálon fut a cselekmény, pláne, ha az esetleg még két különböző történelmi korban is látszik. Szerintem nagyon jól lehet ezzel érzékeltetni, hogy mekkora különbségek lehetnek a különböző nemzedékek életében, gondolkodásában és értékrendjeiben is. Ezt itt ebben a regényben is hihetetlenül jól látszódik, pedig kb. 50 év különbség van a történetben szereplő két hölgy között, és mégis sokkal többnek tűnik. Olyan mintha egy teljesen más világban éltek volna. Mégis valahogy megtalálják a közös hangot, közel kerülnek egymáshoz.

Ami igazából a leginkább megfogott a könyvben az a remény, erő és újrakezdés érzésének közvetítése. Egy erős nő, aki tudja mit akar, tesz érte és ha az élet nem is kedvez neki, mégis igyekszik elérni a céljait. Még akkor is, ha közben rengeteg veszteség éri. Az ilyen típusú regények számomra nem csak magával ragadóak és nem pusztán szórakoztatnak, hanem képesek inspirálni, motiválni is. 

Bár eddig nem olvastam semmit Tasmina Perry-től biztos, hogy legközelebb is szívesen nyúlok majd az írónő könyveihez, mert nagyon tetszett a stílusa, a téma, a felépítés, a minden.

1520417726955.jpg

Mennyi idő alatt olvastam el: 1 hét

Kiadó: 21. Század Kiadó

Oldalszám: 383 oldal

Pontozás: 10/10 

 Ti mit olvastatok utoljára?

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm a 21. század kiadónak/

süti beállítások módosítása