TesztelM Blog

Szemöldökformázás alap szinten

2018. március 23. - TesztelM

Őszintén megmondom, hogy a sminkelést még mindig alap szinten űzöm. Van egy pár dolog, amit majdnem napi szinten használok, de még van mit tanulnom. Miért akarok mégis erről a témáról beszélni? Azért mert úgy gondolom, hogy mivel nekem is talán leginkább a bátorságom hiányzik ahhoz, hogy megtanuljam kihozni magamból a legtöbbet, talán másoknál is ez a helyzet és egy kis segítséget nyújhatok ezekkel a cikkeimmel. 

Szerintem nem árt, ha egy nő pár alapvető sminkterméket képes használni, még ha csak alap szinten is. Higgyjék el hölgyeim, a legfőbb dolog az önbizalom. Viszont azt meg tudjuk fejleszteni, hiszen ha a tükörbe nézve szépnek látjuk magunkat, nincs aki megállíthatna bennünket. Viszont ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, de legalábbis kiemeljük a szépségünket nem árt ismerni, hogy ezeket milyen eszközökkel tudjuk megtenni. Próbálok fejlődni ezeken a területeken és ahogy haladok előre időnként mindig írok is majd róla. Nem akarok profi sminkes lenni, nem akarok nagyon nagy dolgokat, de egy egyszerű nappali vagy egy alkalmi smink elkészítése mindenképpen a céljaim között szerepel.

Jelenleg nem sok minden van, amit nap, mint nap használok, viszont azokat előszeretettel. Most az egyik legalapvetőbb dologról írnék, ami nem más, mint a szemöldökformázás. Vagyis inkább a kiemelése. A formázásról nem igazán tudok mit mondani, mert nem vagyok kozmetikus. Én itthon szoktam időnként a kusza szálakat kiszedegetni. Nekem ennyi elég.

Jelenleg két terméket használok felváltva, attól függ, hogy milyen napom van és melyik kerül a kezembe. 

szemoldok_ceruza_20410.jpg

Kép: Innen

Az egyik az Yves Rocher szemöldök ceruzája. Nagyon szeretem. Szerintem szuper a ceruza egyik végén található kis kefe, nagyszerűen lehet vele helyreigazítani a szemöldökszálakat, hogy aztán a ceruzával tudjunk ott korrigálni, ahol kell. Ezzel egy kicsit hangsúlyosabbá tehetjük. Nekem azért is van erre szükségem, mert nagyon világos a szemöldököm, jól jön, ha egy kicsit erőteljesebbé tudom tenni.

rimmel-brow-this-way-paletta-a-szemoldok-sminkelesehez_17.jpg

Kép: Innen 

A másik a Rimmel Brow this Way palettája, ami elsőre egy kicsit ijesztő volt, de rájöttem, hogy nagyon egyszerű használni. Ez a szett áll egy krémes, viaszos állagú és egy púderes állagú részből. Ehhez adtak egy kétoldalú ecsetet, amivel nagyon szépen fel lehet vinni mindkét részt. Először a viaszosat kell és arra rá, pedig a púdereset. Ha ezt megtettük, a palettához tartozik egy kis kefe is, amivel el lehet igazítani a szemöldökszálakat és kicsit tudjuk természetesebb hatást érhetünk el azzal, hogy a felesleges púdert eltávolítjuk vele. Az egyetlen, ami nekem nem annyira jött be, hogy túl kicsik az ecsetek. Persze értem, hogy a kompakt méret ezt a formát engedi csak meg, örülhetünk annak is, hogy ezek benne vannak. /Bár én esetleg azt el tudnám képzelni, hogy a kis ecsetet és a kis kefét ha esetleg össze lehetne csavarozni, akkor egy nagyobb, jobban kézre álló dolgot is ki lehetne hozni. De az is lehet, hogy ez kivitelezés szempontjából nem lenne olyan egyszerű, mint ahogy az az én fejemben van. :) / Szerencsére van itthon ilyen ecsetem nagy méretbe is, azzal viszont tökéletesen jól tudom használni ezt a szemöldökformázó szettet. Én jelenleg a 003-as Dark Brown árnyalatot használom.

rimbtww_keys10_03_17.jpg

Kép: Innen

Azt hiszem, hogy ha a két terméket kellene rangsorba tenni, akkor nekem a Rimmel Brow this Way lenne az első helyen. Azzal szebb és természetesebb hatást tudok elérni és én nem igazán szeretem a túl feltűnő dolgokat.

Ti milyen szemöldökformázót használtok?

 

Legyen szép napotok!

Marika

Bioderma termékeket próbáltam ki

2018. március 19. - TesztelM

Mindig örülök, ha új termékeket, termékcsaládokat ismerhetek meg. Most a Bioderma három termékét volt szerencsém kipróbálni. Olyan termékeket választotam, amik számomra a legfontosabbak. A tiszta, ápolt bőr, a megfelelő dezodoráltság és a szép haj. Így a következő termékeket használom már több hete:

Sébium H2O arc- és sminklemosó micellaoldat

Egyre inkább kezdem megszeretni a micellás vizeket. Mindig is az arctonikokat kedveltem a legjobban, mert azokat volt a legkevésbé macerás használni. A micellás vizekben azt szeretem a legjobban hogy nem csak a tisztításban segítenek tökéletes társaim nap, mint nap, hanem a sminkemet is könnyedén el tudom velük távolítani. A Biodermának az érzékeny bőrre készült micellás vizéről nagyon sok pozitív véleményt hallottam, ráadásul több díjat is nyertek az elmúlt időszakban, én mégis inkább ezt a fajtát választottam, mivel nekem kissé zsíros a bőröm. Nagyon meg vagyok vele elégedve, szeretem az illatát, azt, hogy jól tisztít, bár a makacsabb szempillaspiráloknál azért néha szükségem van egy erősebb segítségre. De erre amúgy is van egy jól bevált szemfesték lemosóm, így könnyen tudom kombinálni a kettőt. Számomra nem elvárás, hogy mindenféle sminket tökéletesen el tudjak távolítani egy micellás vízzel. 

Nagyon tetszik, hogy többféle kiszerelésben kapható, hiszen elérhető a termék 100 ml, 250 ml és 500 ml-es flakonban is.

Amit még érdemes tudni erről a micellás vízről, hogy illatosított, hipoallergén, parabénmentes, nem mitesszerképző, nem tartalmaz színezékanyagot, lemosást nem igényel. Azt hiszem ezek olyan tulajdonságok, amik egyre inkább fontossá válnak mindenki számára, hiszen nem mindegy, hogy mivel kezeljük az arcunkat nap, mint nap.

A 3 termék közül nekem ez lett a kedvencem, ezzel maximálisan elégedet voltam. Abszolút ajánlani tudom mindenkinek, aki zsíros bőrrel rendelkezik.

h2o_6_custom.jpg

Nodé A nyugató sampon

Valószínűleg, valamit elírtam, amikor a termékeket kértem, mert igazából a mindennapos használatra szóló sampont szerettem volna, de ha már ez érkezett, akkor ezt próbáltam ki. Nekem igazából nem érzékeny a fejbőröm, de a gyors zsírosodás mellett elő szokott fordulni olyan, hogy időnként kicsit viszket a fejbőröm. Amikor ezzel a samponnal mostam hajat, ez egyszer sem fordult elő. Nem túlzottan habzó fajta, éppen ezért nem volt számomra igazán gazdaságos. Illatosított és hipoallergén termék. Úgy gondolom, hogy akinek irritált a fejbőre, mindenképpen érdemes egy próbát tennie ezzel a samponnal. 

nodea_200ml_custom.jpg

Sensibio dezodor (alumínium mentes)

Szerintem a magabiztos megjelenéshez elengedhetetlen a megfelelő hidratáltság. Rém kellemetlen lehet, ha egy izzasztó helyzetet a kellemetlen testszag követ. Éppen ezért szerintem baromi fontos a megfelelő dezodor kiválasztása. Ebben a Sensibio dezodorban az volt a legszimpatikusabb, hogy alkohol- és alumínium sóktól mentes. 

Mivel rendkívül gyengéd a bőrhöz, így akár borotválkozás után közvetlenül is használhatjuk, nyugtatja a bőrt, csökkenti az irritációt. Nem gátolja a bőr lélegzését, védetebbé és ellenállóvá teszi a külső hatásokkal szemben.

Azért az én tapasztalataim szerint erős igénybevétel esetén többszöri használat szükséges, mert nem minden izzasztó helyzetet tud kezelni. Viszont ennél nem is éreztem azt, mint más dezodoroknál, hogy olyan mintha egy páncél került volna a hónaljamra és a fürdésnél is nehéz volt eltávolítani. 

 deo_fraicheur_1_custom.jpg

A Biodermával való első találkozásom nagyon pozitívra sikerült. Ez a 3 termék azt mutatja számomra, hogy talán érdemes lenne elmerülni a termékpalettában, hiszen nagy valószínűséggel találhatnék még szuper termékeket, amiket szívesen használnék a hétköznapokban. 

1521384241971.jpg

Ti milyen Bioderma terméket próbáltatok már ki?

süti beállítások módosítása