TesztelM Blog

A tavalyi év utolsó dm Kedvencek összeállításában ez a csodás neszesszer ia benne volt. Hogy még mi azt holnap olvashatjátok a blogomon

2018. január 07. - TesztelM

26071898_153976915155637_3692102076898213888_n.jpg_640x480

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Ez aztán a szívás

Intim betéteket teszteltem

2018. január 04. - TesztelM

Egy nő életében minden hónapban van pár olyan nap, amit ha nem is szeretünk, de túl kell élnünk. De mindenképpen tehetünk pár dolgot, hogy azért mégis jobbá tegyük azokat a napokat, amikor megérkezik hozzánk a "Mikulás".

Először is, ha nyűgösebbek vagyunk, ilyenkor, akkor felkészíthetjük a körülöttünk lévőket. Bár sok esetben ugye erre nincs is szükség, hiszen látják maguktól is, és tudják mit szabad ilyenkor és mit nem. :) 

Jól jöhet ilyenkor egy meleg, puha takaró, egy jó film, vagy könyv, szóval egy kis nyugalom. Persze, csak ha erre van lehetőségünk. Tudom, hogy a munka, vagy a suli alól nem ad felmentést, ha éppen nehéz napjainkat éljük, de érdemes utána haza sietni és begubózni. Csak azért mert jól esik.

És ami még ezeknél is fontosabb, hogy kiválasszunk a megfelelő intim betétet. (Persze vannak olyanok, akik csak tampon, vagy más egyéb eszközt használnak, de nekik is érdemes tovább olvasni, mert lehet, hogy szükségük lehet még bármikor egészségügyi betétre is.) Én nappalra inkább tampont, éjszakára viszont betétet használok. Nekem ez vált be.

Most 4 betétet választottam és szereztem be most erre a tesztre. Nézzük meg a főbb tulajdonságait.

1514982421099.jpg

Természetesen nem maradhatott ki a két talán legismertebb márka a Libresse és az Always, amit bárhol, bárki be tud szerezni és szerintem mindenki használta már őket. Éppen ezért gondoltam, hogy érdekes lehet egymás mellett látni őket, hogy vajon melyik miben erősebb. Kibontás után a kettő közül a Libresse volt az ami nekem sokkal jobban tetszett, mert az Always nagyon műanyag érzetű.

1514982297727.jpg

1514978865293.jpg

Én is használtam régen Always betétet, de pontosan azért váltottam, mert bár nem áztam el vele sosem, azért nagyon sokszor ragadt rám és szakadt szét a felső, lyukacsos borítása, ami roppant kényelmetlen volt. A Libresse ezzel szemben sokkal puhább, kényelmesebb viselet.

1514982382657.jpg

Volt még a Natracare, ami egy bio pamutból készült, csak természetes anyagokból készült, így mentesek az adalékanyagoktól és nem tartalmaznak szintetikus illatanyagot és műanyagot. Ezek manapság egyre fontosabb tényezők, hiszen mindenki próbál a lehető legtöbb helyen odafigyelni arra, hogy minél kevesebb káros anyaggal terheljék a szervezetüket. Persze járhat ezekért a tulajdonságokért plusz pont, de szerintem ha ez mellet nem kényelmes, vagy éppen nem megfelelő módon szívja a nedvességet, akkor nem hiszem, hogy ez a legjobb választás. És hát sajnos kibontás után nem a legszimpatikusabb volt ez a betét, mert nagyon papír hatása van. Ez tipikusan az a betét, ami használat közben zizeg és csörög a fehérneműdben, hogy még véletlenül se tudjál megfeledkezni arról, hogy menstruálsz.

1514982492523.jpg

És végül, de nem utolsó sorban a tesztben részt vett a Biointimo. Ez a többihez képest már egy minőségi, visszazárható tasakban kapható, ezért egy drágább betétnek tűnik. Ez a termékcsalád aniont tartalmaz, ami gátolja a baktériumok szaporodását, ezáltal a kellemetlen szagokat is csökkenti. A nedvszívó fedőréteg itt nagyon finom puha, kellemes tapintású anyagból készült, nagy nedvszívú lyukakkal. Talán ezért is szivárgott olyan gyorsan el a víz a belsejébe. Nagyjából az összes jó tulajdonságát tudja a betéteknek, az ára viszont sokaknak lehet visszatartó erő, de tisztában kell lenni azzal, hogy a megfelelő minőséget és az extra tulajdonságokat meg kell fizetni.

Ennél a témánál szerintem a legjobban mégis egy videóval tudom a legfontosabb tulajdonságukat megmutatni, hogy mégis melyik tudja ugyanazt a mennyiségű vizet a leggyorsabban magába szívni. Bármit elmondhatok szóban, lefotózhatom a csomagolásokat, de egy hiteles, látványos videó szerintem többet mond minden szónál.

 

Íme a videó:

 

A videóban nagyon jól látszik, hogy nedvszívás tekintetében a Biointimo teljesített a legjobban. Ha a négy betét közül kellene választanom nagyon nehéz dolgom lenne. Mert a Biointimo nagyon kényelmes, jól szívja a nedvességet, ugyanakkor elég drága.Libresse, ami kényelmes, az azért nem szívja annyira jól a nedvességet. Az Always, ami a második volt nedvszívás tekintetében, sajnos borzalmasan műanyag és kicsit sem kényelmes. A Natracare pedig sajnos semmilyen fronton nem teljesített számomra túl jól.

Így inkább mindenkire rábírom a választást, már csak azért is, mert természetesen az egyéni ízlések és elvárások is nagyon sokban különböznek, így a minden igényt kielégítő termék is mindenki számára más és más.

Ti milyen egészségügyi betétet használtok?

Már ez a harmadik év, hogy én is részt veszek a @dm_magyarorszag Együtt a babákért programjában. Még lehet 50 pontot adományozni, amivel egy kisgyermek pelenkaellátásában segíthetünk. Cserébe most egy pelenka- és popsitörlőtartót kaphatunk. #dm #egyuttababakert #adomanyozas #anyavagyok #instahun #mik #ikozosseg

2018. január 04. - TesztelM

26156682_1497338650314132_7845334670446166016_n.jpg_640x640

tesztelmblog készítette ezt a képet.

süti beállítások módosítása