TesztelM Blog

A szerelem kézikönyve - Könyvajánló

2017. február 24. - TesztelM

Sokszor jártam már úgy, hogy elolvastam egy könyvet és arra emlékeztem, hogy nagyon nagy élményt nyújtott, de hogy pontosan mi is volt a cselekmény és hogy zajlottak az események az kiesett. Így voltam Cecelia Ahern A szerelem kézikönyve című könyvével is. Tudtam, hogy nagyon tetszett, mert egy barátnőmnek meg is vettem régebben karácsonyra. Most az ő könyvespolcán futottam megint bele és kedvet kaptam hozzá, hogy újra felelevenítsem ezt a történetet. Nem sokszor szokott velem előfordulni, hogy valamit kétszer olvassak el, de rá kell jönnöm, hogy ez nem is olyan rossz dolog. Bár most nem tudtam magam olyan gyorsan átrágni magam rajta, mivel most már akad valaki, aki néha megállj szab a pihenőimnek, de így pár év után is ugyanúgy szerettem ezt a könyvet.1483271531859.jpg

A történet egy fiatal lányról szól, Christine Rose-ról, aki egy önzetlen és segítőkész ember. Éppen ezért, amikor a szeme láttára próbál valaki öngyilkos lenni és leugrani egy hídról, nem tudja tétlenül végignézni. Főleg, hogy valakin pár nappal korábban nem tudott ugyanilyen helyzetben segíteni. Most viszont Adam Basil-re hatással lesz. Alkut kötnek, hogy Christine a férfi 35. születésnapjáig bebizonyítja, hogy igenis érdemes élni, mert az élet tele van szépségekkel. De valóban sikerülhet ez 2 hét alatt? 

Bár elég nyomasztó szituációval indul a könyv mégis tele van humorral, érzelemmel és rendkívül szórakoztató. Az egyik kedvenc könyvem, tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom. 

1487153182045.jpg

Másodszori olvasásra, már nem csak a történetre tudtam figyelni, hanem a cselekmény néha el is gondolkodtatott. Vajon hányan képesek megtenni, hogy kilépjenek egy kapcsolatból, ami már nem működik? Ha nincs bántalmazás, veszekedés, semmilyen komoly probléma, de szenvedély sincsen. Te maradnál a biztos, de boldogtalan kapcsolatban, vagy esélyt adnál magadnak az igazi boldogságra? 

süti beállítások módosítása