TesztelM Blog

Nádasi Krisz: Az én Diótörőm - Könyvajánló

2017. március 17. - TesztelM

Elolvastam életem első e-bookját a telefonom segítségével. Annyira nem volt rossz élmény, mint amire számítottam, de azért úgy érzem, hogy én inkább maradok a hagyományos könyveknél. Nekem hiányzott a lapozás menete, a megszokott kellemes illat és az érzés, hogy egy könyvet tartok a kezemben. 

Természetesen, azért találtam előnyét is ennek a olvasási módnak. Nagyon praktikus volt, hogy bárhol bármikor olvashattam akár csak egy oldalt is, mert a telefonom mindig ott van a közelemben. Így akár Patrik nyugodt egyedül játszós perceit is ki tudtam használni én is egy kis kikapcsolódásra. Bár én szeretem azt a ráhangolódást is, ami megelőzi az olvasást. Amikor tudom, hogy most van fél órám magamra, bekuckózok az ágyra egy takaróval, kezembe veszem a könyvet és elmerülök benne. Én így szeretem. 

De térjünk rá a könyvre. Nem olyan rég több bloggal kapcsolatos csoportnak is tagja lettem, így kerültem kapcsolatba Nádasdi Krisszel is. Lehetőséget biztosított nekem egy kvázi próbaolvasásra, hogy megoszthassam veletek a tapasztalataimat. Én a szerinte legjobban sikerült könyvét választottam. diotoro_3d.jpg

Ez volt Az én Diótörőm. Igazából nekem a könyv elolvasása után egy kicsit furcsa a cím. Legalábbis szerintem nem igazán találó. Szerintem sokkal jobbat is lehetett volna adni neki, bár ugye nem igazán értek az íráshoz, biztos megvan az oka ennek a címválasztásnak. 

Inkább mondanám ifjúsági olvasmánynak, bár azt is olvastam már többször és volt azok között is jó pár olyan, ami maradandó élményt okozott. Szóval ez a tény nem riasztana vissza, ha könyvet kéne választanom. Ha megfog az alaptörténet, akkor mindegy milyen műfajba osztják. Őszintén, az elején nekem nem igazán tetszett a mű. Kicsit erőltetettnek éreztem, furák voltak a leírások, párbeszédek, valahogy nem igazán tetszett a stílus. De valahogy mégse tudtam abbahagyni. Lehetett sejteni, hogy mi lesz a végkifejlet, de mégis tudni akartam, hogy hogyan jutunk el oda. Ahogy egyre előrébb jutottam, vagy a leírás módja változott meg vagy én szoktam hozzá, de ott már egyáltalán nem éreztem zavarónak azt, ami az elején kifejezetten idegesített. diotoro-kindlecover.jpg

A történet egy fiatal lányról szól, aki alkalmi partnert keres magának egy társkereső oldalon. Meg is találja a megfelelőt, de a fiú a megbeszélt találkozóra nem megy el, viszont itt összetalálkozik egy másik fiúval, aki nem sok szimpátiát vált ki belőle. A későbbiekben mégis találkoznak az első kiszemelttel, Ádámmal és el is indul köztük valami. Viszont Gézával, akivel először is csak a véletlen hozta őket össze, továbbra sűrűn egymásba botlanak és szép lassan barátsággá kezd érni a dolog. De mint azt sejteni lehet a barátságból alakulnak ki a legjobb kapcsolatok. Ez most sincs másként, főleg, hogy Ádám kezd egyre durvábban viselkedni. 

Szerintem a történetből is lehet látni, hogy tipikus tini könyv. Egyszerű, szórakoztató, nem túl hosszú és nem sok mondanivalója van. De néha kell az ilyen olvasmány is. 

Ha szeretnétek beszerezni magatoknak az alábbi linken tudjátok megtenni és válogathattok Nádasdi Krisz többi könyvéből is.

Miért blogolok?

2017. március 16. - TesztelM

Hihetetlen gyorsan eltelt az év első két és fél hónapja. Talán most először kezdtem meg úgy az új évet, hogy tudatosan tervezgetni kezdtem. Úgy gondolom, hogy 2017 sok változást és döntést hozhat az én és a családom életébe.

Elkezdtem azon is gondolkodni, hogy miért is írom ezt a blogot. Nem szeretem a külsőségeket, nem igazán foglalkoztam ezzel soha. Nem is szoktam megosztani másokkal a dolgaimat a különböző közösségi felületeken. Most mégis ezt teszem. Talán azért, mert kerestem egy önkifejezési formát, amit élvezek. És úgy gondolom, talán meg is találtam. 

Most nem azt látom benne, hogy kifelé élek meg dolgokat, hanem azt remélem, hogyha valaki hasonló cipőben jár mint én, annak segítséget nyújthatok. Én anyukaként szeretem azokat az oldalakat követni, akik szintén kisgyerekkel vannak otthon és hasonlóan élik a mindennapokat mint mi. Néha kifejezetten jó, azt látni, hogy nem csak én vagyok kialvatlan, nem csak én keseredek el, ha valami nem úgy alakul, ahogy képzeltem, nem csak én keresem a válaszokat arra, hogy hogyan legyek jobb anyuka és mindamellett jó nő is. Természetesen ez alatt nem azt értem, hogy kárörvendő lennék és ha nekem rossz másnak is legyen. Megerősítést érzek mások által, hogy ha mások is ezeket a dolgokat élik át, akkor valószínűleg én is jó úton járok. :)

Éppen ezért bízom benne, hogy ha valaki elolvassa a kis szösszeneteimet, talán egy kicsit jobb kedvre derül, ötletet és kedvet kap valaminek a kipróbálására, vagy elkészítésére, vagy csak jól szórakozik. 

Remélem idén sok hasznos és érdekes bejegyzéssel tudok majd jelentkezni és, hogy egyre több követőre talál majd az oldalam, hogy érezzem van értelme annak, amit csinálok. 

img_20170316_105421.png

süti beállítások módosítása