Próbálok egészségtudatosan főzni és étkezni, ezért az egyszerű, hagyományos ételek elkészítésére is keresek más megoldást. Nem először készítettem már ezt a receptet, amit a Nosalty oldalán találtam. Szerintem nagyon finom, ezért én most egyből dupla adagot csináltam belőle.
Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 6 ek zabpehely
- 2 db tojás
- 2 ek cukor (én fél evőkanál Update1 Zero-t használtam)
- 1 csipet só
- 1 pici vanília aroma vagy vaníliás cukor
- darált dió
- laktózmentes tejföl, cukor
A gombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk és legalább fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Vizet forralunk pici sóval és vizes kézzel gombócokat készítünk, amiket kb. újraforrástól számítva 2 perc alatt kifőzünk. (Mire a gombóc feljön a víz tetejére már jó).
A kész gombócokat darált dióval szórtam meg és cukorral (én Update1 Zero-val) kikevert tejföllel locsoltam meg. Tényleg nagyon finom.