TesztelM Blog

Hajápolás szülés után

2016. május 25. - TesztelM


img_20160427_113642.jpgA terhesség idején én nem nagyon vettem észre változást a hajam állapotával kapcsoltban, mint ahogy azt sok könyvben és cikkben olvastam. Viszont a szülés utáni pár hétben jelentősen megnőtt és sokkal sűrűbbnek is éreztem. Nagyon jó érzés volt, mivel nekem vékony szálú és elég kevés hajam volt mindig is. A kezdeti öröm hamar elszállt, ugyanis olyan mértékben kezdett el hullani a hajam, hogy csomókban szedtem ki fésülködés közben, hajmosás során teljesen megtelt a szűrő és az egész lakás az én hajammal volt tele. Néha már ijesztő mennyiségtől szabadultam meg napi szinten. Erre megoldást kerestem.

Anyósomtól, aki fodrász kaptam ajándékba Varga hajcseppeket és a hozzá tartozó sampont. Nagyon rövid időn belül észrevettem a javulást. Még mindig hullott, de jelentősen kevesebbet. Kb. 2 hét kellett mire teljesen megszűnt a hajhullásom. Szerintem a nemcsak gátsebre, vagy a császármetszés sebére való készítményeket ajánlhatnának a kismamáknak, hanem erre az esetre is fel lehetne őket készíteni, mert őszintén szólva én tényleg megijedtem ennél a jelenségnél, és fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek, hova nyúljak. Jó lett volna tudni, hogy ebben az esetben milyen készítmények közül érdemes választani.

Most 9 hónappal a szülés után még mindig vannak gondjaim a hajammal. Sajnos nagyon elég kevés maradt és most nagyon gyorsan zsírosodik. Próbálom megtalálni a megfelelő készítményt, de eddig még nem sikerült. Ahogy megvan jelentkezek. :)

Visszatérés Burmába - Könyvajánló


visszateres_burmaba.jpgNagyon jó érzés volt újra könyvet tartani a kezemben és nem csak azért, hogy megtudjam, hogyan kell gondozni és ápolni a kisfiamat. Végre tényleg kikapcsolódtam, úgy ahogy már nagyon régen. 

Már régebben is olvastam az I.P.C. Mirror romantikus könyvei közül és még nem okoztak csalódást. A mostani Rossana Ley könyve volt, a Visszatérés Burmába. 

Meg kell mondanom őszintén, hogy nem mindig szeretem azokat a könyveket, ahol hosszas tájleírások vannak és minden egyes aprócska részletet oldalakon keresztül taglalnak. Ebben a könyvben is nagyon sok volt belőle, de itt mégse éreztem annak. Mindent nagyon érzékletesen mutat be és valószínűleg azért volt élvezhető, mert gyönyörű egzotikus tájakat és bútorokat tár elénk, amiket szinte látunk magunk előtt. 

A cselekményt nem nagyon szeretném elmesélni, mert én se szeretem ha előre elmondják, hogy mi van egy könyvben. Szerintem elég annyi, hogy izgalmas, eseménydús, romantikus. 

Szívből ajánlom mindenkinek.

süti beállítások módosítása