TesztelM

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona - Könyvajánló

2019. augusztus 18. - TesztelM

Azt hiszem, hogy jelenleg két kisgyerek mellett ha egy könyvet el tudok 3 nap alatt olvasni, arra azt tudom mondani, hogy az valóban megfogott. R. Kelényi Angelika legújabb könyvével így jártam. 

1564034798009.jpg

Fülszöveg:

Barcelona és a szerelem íze...

Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Minden napra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra... Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is...

1564400369460.jpg

Adott egy szingli nő, akinek 35 évesen még mindig nincs szerencséje sem a pasikkal, sem a munkában. Átlagos életet él és bár tudja, hogy mit akar, valahogy nem sikerül egyről a kettőre jutnia semmilyen téren. Aztán kiharcol magának egy lehetőséget, amivel az csinálhatná, amit szeretne. Nagy a kockázat, de nagy a jutalom is. Ehhez élete kalandjában kell részt vennie. 

Egy barcelonai utazás, 5 randi és minden megváltozik Caroline életében. Azt hiszem, talán minden szingli nő ilyen kalandra vágyik. Ilyen megismerkedésre, ahol már az elején érezhető, hogy a másik különlegesnek lát. Számomra ez a jó romantikus regény ismérve, hogy bele tudom, vagyis inkább bele akarom képzelni magam a főhős helyébe. Ezen a kalandon bármikor részt vennék egyedülálló nőként. Sőt Caroline munkáját is bármikor elvállalnám. :)

Barcelona nem igazán vonzott sosem, de azt hiszem az ahogy, és az ami be lett mutatva ebből a városból mindenképpen vonzóvá tette számomra. Érzékletes, kedvcsináló városbemutatást kaptunk észrevétlenül.

A borító nagyon jól tükrözi a történet könnyedségét, színességét, de első ránézésre nekem teljesen olyan, mint egy Fejős Éva könyv borítója. Ha nem láttam volna rajta a szerző nevét, én rá tippeltem volna, hogy ez az Ő könyve. :)
1566112369008.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 363 oldal

Mennyi idő alatt olvastam ki?: 3 nap

Összegzés: Igazi nyári olvasmány. Végzetes vágyat ébreszt Barcelona felfedezésére, egy romantikus nyári kaland iránt és motivál, hogy a kemény, kitartó munka meghozza gyümölcsét. Sokkal többet kaptam ettől a könyvtől, mint amire számítottam.

 

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!/

Palotás Petra: Vénasszonyok nyara - Könyvajánló

2019. július 30. - TesztelM

Vannak olyan könyvek, amik vagy nem neked íródtak, vagy nem jókor olvasod őket. Én erre a könyvre nem tudom eldönteni, hogy melyiket mondanám, de nem lett a kedvencem. Pedig úgy indultam neki, hogy egy könnyed, gyorsan elolvasható szerelmi történet lesz. Ennek ellenére több hónap kellett ahhoz, hogy elolvassam. 

1561644994569.jpg

Fülszöveg:

Létezik halhatatlan szerelem?

Az ötvenes évek elején német gimnazista lányok Balatonfüreden töltenek egy nyarat. A borász Péterffy család jóképű, festőpalánta fia könnyen magába bolondítja Esthert,  messziről jött diáklányt, és ő maga sem tud ellenállni az ártatlan északi szépségnek.

Szerelmük kibontakozását azonban csírájában elfojtják a lány szülei és a történelmi változások. Egy esztendő múlva már hiába keresi Esther a füredi villájukból kitelepített magyar családot.

Mennyi esély van rá, hogy az egykori fiatalok útjai több mint hatvan év elteltével újra keresztezzék egymást? A tehetetlen mégis megtörténik egy idősek otthonában, ahol a nyolcvanhat éves művész demenciájának köszönhetően egy furcsa szerelmi háromszög részesei lesznek. Vajon milyen titkokat rejt a múlt, és milyen ismeretlen veszélyeket a jövő?

A történet nem rossz, be nem teljesült szerelem, sok év után újra összetalálkoznak, vajon mi történik velük?Lehetne kissé sablonos, ennek ellenére mégsem éreztem annak. De valahogy az írónő stílusa nekem nem igazán tetszett. Egyszerűen nekem nem olvastatta magát. Kissé vontatott volt, néha nem tudtam felvenni a fonalat és gyakran elkalandoztam olvasás közben.

A karakterek szerethetőek, a befejezés nagyon jól lett megoldva, szóval azért voltak olyan részek, amik tetszettek benne. A borító is dekoratív, sőt az is plusz pontot jelent nálam, hogy kemény fedeles. Imádom a kemény borítójú könyveket.

1561645038358.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 250 oldal

Mennyi idő alatt olvastam ki?: Kb. 2 hónap (Nem kötött le annyira, hogy csak ezt olvassam, addig amíg a végére nem jutok. Így ezzel párhuzamosan olvastam ki két könyvet is.)

Összegzés: Annak ellenére, hogy nem kötött le annyira, mégis végig akartam olvasni, ami azt jelenti, hogy nem volt annyira rossz, hogy el se akarjam olvasni. De sajnos tényleg nem igazán tetszett.

 

Ti végig olvastok olyan könyveket is, ami nem köt le benneteket igazán?

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak./

Borsa Brown: Gyalázat és hit - Könyvajánló

2019. július 07. - TesztelM

Így, a harmadik, vagy negyedik Borsa Brown könyv elolvasása után biztosan állíthatom, hogy nagyon szeretem az írónő stílusát. Pont annyi humor, erotika, szerelem van benne, amennyi kell. Emellett olvasmányos, élvezhető, szórakoztató, sőt bizonyos esetekben még informatív is. Számomra letehetetlenek a könyvei.

1556897511423.jpg

Fülszöveg:

Dorothy Miller Sarasotában éli egy átlagos fiatal amish lány életét. Vallásos közösségük távol helyezkedik az átlagos, általunk megszokott világi élettől. Nem zárkóznak el teljesen, de kapcsolatukat a közösségen kívül élőkkel a lehető legkevesebbre csökkentik.

Gregory Hamilton egy újabb, kedvező üzletet készül nyélbe ütni, éttermet építene a városi amish piac helyére. A telek megvásárlása már folyamatban van. Az ügy komoly aggodalmat kelt az amishok körében, akik nem könnyen zökkennek ki a megszokott életükből. Fel is veszik a harcot a befolyásos pénzemberrel.

Egy igazán különleges személy vezetésével a hírhedt amish maffia is közbelép. Jámbornak tűnő emberek, akik hittel élik mindennapjaikat, de félelem nélkül néznek szembe bárkivel, aki fenyegeti őket.

Vajon mit tesz ebben a helyzetben Dorothy, akinek érzelmei nem engedik, hogy csupán külső személője legyen az eseményeknek?

Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem hagyja? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki a saját közösségünk ellensége?

Már első ránézésre van némi ellentmondás az erotika és az amish szereplők láttán. Hiszen ez a kettő szerintem nem igazán fér össze. Vagyis először ezt gondoltam, de aztán azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon is működik. Annyira jó ez a kettősség, ami az egész könyvben van. Hiszen izgalmassá, bűnössé válik még egy egyszerű testi vonzódás is, sőt, még ennek a gondolata is. A kezdeti lelkesedés két ember között amúgy is bizsergető és izgalmas időszak, de ebben a környezetben még fokozható ez a helyzet.

A történetben egy effektíve szerelmi háromszög van, de nem teljesen hagyományos ez sem. Sok a bizonytalanság a főszereplők érzéseiben, hiszen a vágy és amit a vallás alapján tenniük kellene a fiataloknak nem mindig, pontosabban elég ritkán egyezik. Hiszen a szereplőknél érezhető némi kétely, mert bár hithű amishok bizonyos dolgokkal mégsem tudnak igazán egyetérteni, azonosulni.

Az amish szereplőkön kívül persze megjelennek még mások, városiak is és persze egy sikeres, gazdag férfi, aki erős vonzódást érez egy fiatal amish lány, a főszereplő, Dorothy iránt. Természetesen ez a vonzódás kölcsönös, így nem várt bonyodalmak jönnek mindkettejük életébe. 

Nagyon tetszik a könyvben, hogy egy kicsit bepillantást nyerhetünk az amish világba, megtudhatunk az életükről, gondolkodásukról, vallásukról sok mindent. Szeretem azt Borsa Brown könyveiben, hogy bár erotikus könyvek, mégis annyira visszafogott, olyan jó mennyiségben és mélységben jeleníti meg a könyveiben, ami éppen csak megfűszerezi, pikánsabbá teszi a történeteit.

1561747852583.jpg

Oldalszám: 572 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?

Összegzés: 5/5 Nagyon tetszett, bármikor újra olvasnám. Egy trilógia első része, már a folytatása is kapható, hamarosan arról is olvashattok ajánlót, mert már azt is elolvastam. 

 

Szép napot!

Marika

5 napos maszk kihívás az Avonnal

HOLY SHEET MASK

2019. július 01. - TesztelM

Az AVON lehetőséget biztosított számomra, hogy részt vegyek egy 5 napos maszk kihíváson, amit örömmel teljesítettem is. Ennek az egésznek annyi volt a lényege, hogy 5 napon keresztül különböző fátyolmaszkokat kellett feltenni. Nézzük, hogy milyen maszkok is voltak ezek.

1561748000094.jpg

1. nap Avon True Nutra Effects fátyolmaszk hialuronsavval és kaktusz kivonattal

Magas az E-vitamin és az esszenciális zsírsav tartalma, ami nagy segítség a ráncok elleni küzdelemben. Ezzel nem csak megelőzhető, de halványíthatóak is az apró ráncok.

2. nap Avon True Nutra Effects fátyolmaszk grapefruit kivonattal

Ez a maszk halványítja a pigmentfoltokat, világosabbá és üdévé teheti az arcbőrünket. C-vitamint és Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami miatt erős antioxidáns hatású, így semlegesíti a szabadgyököket, ezzel lassítva a bőr öregedését.

1561747930818.jpg

3. nap K-Beauty Cica növény fátyolmaszk

A cica kivonat különösen gazdag A-, B- és C-vitaminokban, ezeknek köszönhetően elősegíti a kollagéntermelést, valamint bőrnyugtató, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatású

4. nap Avon True Nutra Effetcts fátyomaszk vörösbor-kivonattal

Ez a maszk antioxidánsokat, A- és C-vitamint, valamint vörösbor-kivonatot tartalmaz, amelyek hatására a bőr valósággal megfiatalodhat. A vörösbor ezek mellett egy természetes hámlasztó is. Gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, ráadásul ránctalanító hatással is rendelkezik.

1561747886320.jpg

5. nap K-Beauty Sugar Maple hidrogél arcmaszk

Ez egy áttetsző hidrogél formula, aminek fő összetevője a juharcukor, amely egy természetes AHA savforrás. Azonnali eredményt nyújthat, hiszen a bőr felfrissül, feltöltődik és kisimul tőle.

1561719903429.jpg

Azt el kell mondanom, hogy nem igazán voltam eddig oda a fátyolmaszkokért. Persze én is kipróbáltam már többet is, sőt a hatásukkal sem volt eddig semmi probléma, de valahogy ez a hideg, kissé nyálkás, anyag, amit az arcomra kellett tenni, nem mindig esett jól. Éppen ezért gondolom, hogy ez a hőség, ami a múlt héten volt nagyon is kedvezett annak, hogy ezt a kihívást megcsináljam, mert ebben a melegben megváltás volt az a negyed óra, amikor az arcomat is lehűthettem valamivel, ami még hidratálja, kisimítja és puhává is varázsolja.

Az Avon True Nutra Effects fátyolmaszkok rendkívül nedvesek. A felhelyezett maszkon lévő nedvességet a levétel után még az arcomba paskolgattam, meg még a nyakamra, a dekoltázsomra, ahogy ajánlották is, de még mindig annyi maradt a levett fátyolanyagon is, hogy én kentem a karomra, a combomra, sőt még a lábamra is. Így aztán tényleg gazdaságosnak mondható, hogy az arcápolás mellett a testápolás is ki van pipálva ezeken a napokon.

Az Avon True Nutra Effects maszkok közül a vörösbor kivonatot tartalmazó volt a kedvencem, ugyanis annak tetszett leginkább az illata, és talán az után volt a legpuhább a bőröm. 

1561719967555.jpg

A K-Beauty maszkok közül a hidrogél maszk nekem egy kicsit fura volt. Egyrészt az arc alsó részére helyezhető részét én nem éreztem annyira stabilnak, mint a többinél, gyakran akart leesni. Amúgy az sem volt világos, hogy ez valóban különálló-e, vagy esetleg nekem szakadt el a maszkom. A hatása nem mondom tényleg jó volt, még a férjem is megjegyezte, hogy mennyire puha lett az arcom.

Az 5 nap alatt az abszolút kedvencem mégis a K-Beauty Cica növényt tartalmazó maszkja lett. Ez feküdt fel legjobban az arcomra, megfelelő volt a nedvességtartalma, kellemes volt az illata és a viselése. 

Összességében nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a kihíváson. Nekem néha vannak nehézségeim az arcápolást illetően, nem szoktam ennyire sok figyelmet fordítani neki. Ezért érdekes volt azzal szembesülni, hogy pár perc többlet figyelem nagyon jól tud esni a bőrömnek. Egy kicsit túlzásnak érzem, a mindennapos fátyolmaszk használatot, de hetente, kéthetente mindenképpen jó ötlet lehet. Ebben a nyári hőségben pedig kifejezetten frissítő érzést nyújt.

Ti gyakran szoktatok fátyolmaszkokat használni?

 

Szép napot!

 

Marika

 

/A maszkokat köszönöm az Avon-nak./

Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal - Könyvajánló

Szeretem az olyan könyveket, amik valós problémákat taglalnak fiktív történettel elmesélve. A kisemmizett angyalban megjelenik a hazai emberkereskedelem, a szervezett prostitúció és még az árvaházakban zajló kegyetlen körülmények bemutatása is. Bár a könyv kitaláció, megtörtént eseményeken alapul. 

1541041397898.jpg

Fülszöveg:

A tizenhat éves Mia, a Nyírségből származó szegény lány prostitúcióra kényszerül. Panka, a jómódú budai vállalkozók hasonló korú lánya emberkereskedők karmai közé kerül. A két lány közös kálváriája egy nyolcadik kerületi garzonban kezdődik. a rabságban mély barátság szövődik közöttük, Mia el is határozza, hogy megszökteti Pankát, még mielőtt elvinnék őt külföldre. Az események azonban nem várt fordulatot vesznek, így Mia hamarosan az üldözöttek listájára kerül.

Szurovecz Kitti izgalmas, megdöbbentő története bár fikció, megtörtént eseményeken alapul. Vajon milyen a hazai emberkereskedelem és a szervezett prostitúció? Hogyan szervezik be a lányokat? milyen esélye van egy nagyon szegély és egy tehetős fiatalkorúnak ugyanolyan körülmények között? Mi történik, ha megromlik az egészségük, vagy felmerül egy váratlan probléma? Van bármiféle kiút? Ki lehet szállni? Ki segíthet?

Még belegondolni is szörnyű, hogy mit élhet át egy nő, akit elrabolnak és tárgyként kezelve szexuális tevékenységre kényszerítenek. Ez mindenképpen ijesztő és sokkoló helyzet lehet, de fiatalon, tizenévesen talán meg sokkal inkább. És azt olvasni, hogy valakinek ez a jobb megoldás, mert ennél sokkal rosszabb körülmények között nőtt fel, az meg tényleg borzalmas. A könyvben szereplő két kislány, Panka és Mia két ellentétes világban él, az egyikük a szülők által megteremtett jólétben, a másikuk egy szegény családban, ahol a szülők a saját kudarcukat, gyengeségüket kivetítik gyermekükre, aki tizenévesen felelősséget érezve próbál rajtuk segíteni a maga módján. Egy rémes helyzet miatt mégis azonos szintre kerülnek a lányok, barátság alakul ki köztük, összeköti őket a szabadulás, megmenekülés reménye.

1555398843386.jpg

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kb. 1 hét 

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 318 oldal

Vélemény: Nagyon tetszett a könyv, mert rendkívül izgalmas, fordulatos, szerethető karakterekkel. A részletes jellemábrázolás lehetővé teszi, hogy megismerjük a két lányt és megkedveljük őket.

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak. /