TesztelM Blog

Malin Stehn: Boldog új év

Könyvajánló

2023. április 01. - TesztelM

Igencsak régen jelentkeztem már itt bármivel is, de egy ideje már érzem, hogy hiányzik. Szóval újra itt vagyok! :)

Csapjunk is bele, egy könyvajánlóval az újrakezdésbe. Mostanában az olvasásra sem jutott túl sok időm, de a Partvonal Kiadó jóvoltából nem csak egy új könyvélménnyel, de az ebook adta lehetőségek kipróbálásával is gazdagabb lettem. Elolvashattam Malin Stehn Boldog új év című könyvét. 

Nincs ebook olvasóm, mert én még az olvasás élményt a lapozással és a könyv illatával érzik teljesnek. Ezeket a dolgokat egy ebook olvasó képtelen visszaadni. Viszont meglepetésemre elég sok pozitívummal szembesült a technika kihasználása során. Kétségtelenül praktikus volt, hogy a kisfiam tabletjét kölcsönvéve egyszerűen feltelepítettem az ebook-ot, anélkül, hogy bárhova kellet volna menni. Ráadásul altatás közben, amikor már sötét volt is nyugodtan tudtam még olvasni, kihasználva egy olyan holt időszakot, amit egy nyomtatott verzióval nem tudtam volna megtenni, főleg, hogy nincs erre alkalmas lámpám, meg hát a lámpa csak zavarná a fiúkat. Még egy pozitívum, ami az ebook javára mondható, hogy állandó harcom volt a gyerekekkel, hogy ne vegyék ki a könyvemből a könyvjelzőt, ezzel viszont ez a veszély nem fenyeget. Szóval  összességében sokkal jobban tetszett ez a forma, mint amire számítottam, de nálam még mindig a nyomtatott könyvek a nyerők.


img_20230328_163911.jpg

De térjünk rá a könyvre, íme fülszöveg:

Svédország, Malmö, december utolsó napja. A tizenhét éves Jennifer végre hozzá hasonló tinédzserekkel töltheti szilveszter éjszakáját, miközben a szülei régi barátok társaságában mulatnak a város másik végén. Reggelre Jennifernek nyoma vész. A házibulit idejekorán otthagyta, és azóta nem látta senki.

Malin Stehn fordulatos pszichológiai thrillere négy főszereplő szemszögéből mutatja be a következő napok eseményeit. Lollo, az eltűnt lány anyja a hátrahagyott holmik közt kutakodva rádöbben, hogy igazából semmit sem tud a gyermekéről. A legjobb barátnője, Nina, mélyen legbelül úgy véli, hogy bármi is történt Jenniferrel, csak magának kereste a bajt. Az apát látszólag meg sem rendíti, hogy a lánya élete forog kockán. Fredrik, Nina férje az utolsó, aki négyük közül élve látta Jennifert, és csendben belebetegszik az általa őrzött titokba.

A kamasz lány eltűnése arra készteti a felnőtteket, hogy átértékeljék a kapcsolataikat. Mennyire ismerik a barátaikat és a szeretteiket? A saját gyermeküket? És mi történt valójában szilveszter éjszaka? A jelentéktelennek hitt hazugságok percről percre messzebb viszik őket a reménytől, hogy Jennifer még életben lehet.

img_20230208_191341.jpg

Izgalmasnak ígérkezett, szóval nagyon lelkesen vágtam bele. Fejezetenként más-más szereplő nézőpontja alapján ismerhettük a szilveszteri bulival induló történetet, ami később tragédiába torkollik. Az érződik, hogy mindegyik családnál vannak problémák és titkok, de kiderül, hogy nem is kicsik.

Nem nagyon tudok anélkül elemzésekbe merülni, hogy ne áruljak el olyan részleteket, amiket én se szerettem volna olvasni másnál, mert akkor minden izgalmat és kérdéses helyzetet egyből ki lehetne találni. Nem szeretek spoilerezni, mert én sem szeretem az olyan leírásokat, ahol a könyv lényegét mesélik el, hiszen akkor miért is olvasnám el, ha már tudok mindent?

A befejezés számomra kissé lezáratlan, vagyis hagy megválaszolatlan kérdéseket, amiket én nem igazán szeretek, de talán ez még olyan befejezés volt, ami még nekem is abszolút elfogadható volt.

Összességében azt kell mondanom, hogy tetszett ez a könyv, ajánlom a rejtélyes történetek szerelmeseinek.

 

Oldalszám: 384 oldal

Kiadó: Partvonal Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: 1 hét

Összességében: Egy kicsit kiszámítható volt, lehetett érezni, hogy ami evidensnek tűnik az nem az, és ezt sok esetben éreztem. Nem volt egy körömrágós könyv, de végig fenntartotta az érdeklődésemet és a rövid fejezetek miatt rendkívül gördülékeny volt. 

 

Szép napot!

Marika

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása