TesztelM Blog

Cecelia Ahern: Utóirat, még most is szeretlek

Könyvajánló

2021. április 23. - TesztelM

Szerintem a legtöbben látták már és szerették Cecelia Ahern: Utóirat: szeretlek című könyve alapján készült filmet Gerald Butler és Hilary Swank főszereplésével. Én is láttam, és ha már jött a folytatás kíváncsi voltam, hogy mit tud még hozzáadni az írónő ehhez a sztorihoz.

img_20191007_092310_edit_28408620855040.jpg

Fülszöveg:

Az emlékek nagyon erősek tudnak lenni. És áldásos lehet a hatásuk, hiszen menedéket nyújtanak és felfedezőútra indítanak. Én is újra felfedezhettem Gerryt, mert megidézték őt. De vigyázni kell, mert az  emlékezet a börtönünkké is válhat. Én hálás vagyok Gerrynek a leveleiért, mert kihúzott azokból a fekete lyukakból, és új életre keltett. Ezzel új közös emlékeink születhettek.

Holly Kennedy biztonságos élete a feje tetejére áll, amikor "megtalálja" az Utóirat: Szeretlek Klub. A klub tagjait megihlette, amit Holly néhai férje, Gerry leveleiről hallottak, és ők is búcsúüzenetet akarnak hátra hagyni szeretteiknek. Megkérik az özvegyet, segítsen nekik.
Holly egyvalamiben biztos: semmiképp nem hagyja magát visszarángatni mélységes gyászába, amelyen nagy nehezen túllépett. Hét évbe telt, mire újra összerakta és kitalálta magát, és szeretné tovább élni az életét. Ám rá kell döbbennie, hogy ha szeretünk valakit, mindig van még valami mondandónk...
Az Utóirat: Szeretlek! világsikerű könyv várva-várt folytatása.

Bár láttam a filmet, azok közé tartozom, akik azért annyira nem szerették.  Maga a történet nem rossz, de mégsem lett a kedvencem. Úgy gondoltam, hogy ha már itt a második kötet, akkor előtte még az első részt is el akarom olvasni és hát azt kell mondanom, hogy igazából a könyv sem fogott meg annyira. Bár ez lehet annak is köszönhető, hogy először a filmélmény már egy kicsit előre meghatározta ezt. 

Ezek után kíváncsi voltam, hogy vajon mit fog hozni a második kötet és hát vegyes érzéseim vannak. Már az elején látni, hogy az első könyvben kialakulni látszó kapcsolat Daniellel teljesen lezártnak mondható, bár egyszer megemlítik a könyvben a nevét, de ennyi. Szóval más vonal, más szerelem, de most nem is az van a központban. Holly egy kvázi haláldúla szerepét veszi fel azzal, hogy egy Utóirat: Szeretlek Klubot hoz létre nem teljesen saját ötlet alapján. Ez a könyv abszolút abban segíthet, hogy megint egy kicsit könnyebben lehessen kezelni a közeledő halál és annak feldolgozásának témakörét. Érdekes elgondolkodni rajta, hogy vajon mit is tennél abban az esetben, ha tudnád, hogy nincs sok időd hátra. Ebben a könyvben különböző korosztályú, különböző élethelyzetű emberek utolsó döntéseibe, tetteibe és kívánságaiba kapunk bepillantást.

img_20210415_131533_edit_28585025759700.jpg

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 390 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: kb. 1 hét

Összességében: Nem tudnám egyértelműen megmondani, hogy tetszett-e vagy sem. Már csak azért sem, mert őszintén megmondva, már kb. egy éve olvastam el, de akkor elfelejtettem megírni róla az ajánlómat, és most egy kicsit bele kellett olvasnom, hogy mi és hogy volt benne. Persze hamar felvettem a fonalat, szóval nem volt teljesen feledhető, de azért elég sok részlet kiesett. Ez természetesen annak is köszönhető, hogy azért elég sok könyvet olvastam már el azóta, így az is befolyásolja a dolgokat. Szóval, annak, aki látta, olvasta az első részt, mindenképpen ajánlom elolvasni, mert tényleg szerintem a lehető legjobb módját találta meg az írónő annak, hogy folytassa a történetet anélkül, hogy a "lehúzott róla még egy bőrt" érzést adná az olvasónak. 

 

Szép napot!

Marika

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása