TesztelM Blog

Arcápolás APIVITA termékekkel

2020. február 28. - TesztelM

Azért, hogy átfogó képet kapjatok, most az APIVITA arcápolással kapcsolatos termékeit és azokkal való tapasztalataimat mutatom meg, mert már csak ezek maradtak ki. Ezen a téren a termékcsalád igencsak széles palettával rendelkezik. Nézzük, milyen területek is vannak:

  • Arctisztítás: Van egy 3 az 1-ben Arctisztító tej és 2 féle Arctisztító habzó gél különböző bőrtípusoknak
  • Arcmaszkok, arcradírok: :Itt nem sorolnék fel mindent, hiszen azok közül is nagyon sok lesz, amiket én kipróbáltam, inkább csak a területeket mutatnám be, amikre ajánlják ezeket a termékeket. Vannak az arcradírok, tisztító és méregtelenítő maszkok, hidratáló maszkok, Ragyogást és revitalizálást nyújtó maszkok és Anti-aging arcmaszkok
  • Aqua Vita termékcsalád főleg a hidratálásra készült
  • Bee Radiant: Narancs őssejtet is tartalmazó ránctalanító termékcsalád 
  • Wine Elixir: Santorini szőlőből nyert polifenolokat tartalmaz és szintén ránctalanításra alkalmas termékcsalád
  • Queen Bee: Méhpempőt tartalmazó ránctalanító termékcsalád

Az APIVITA arcápolásra szolgáló termékei közül próbálhattam ki a legtöbbet. Általában véve mindegyik termékkel elégedett voltam. Van amelyiket jobban szerettem, mint a többit, de nézzük is konkrétan, hogy mik is voltak ezek:

1581250769466.jpg

Az Aqua Vita Hidratáló arckrém - Zsíros/kombinált bőrre

Amit ígért: Az AQUA VITA arckrém a barátcserje növényi endorfinoknak, szabadalmaztatott propolisz kivonatnak és geránium illóolajnak köszönhetően intenzíven és hosszan tartóan hidratálja, revitalizálja a bőrt, javítja rugalmasságát és ragyogását, antioxidáns hatásával segít védekezni a korai bőröregedés és a környezetünkből a bőrre kerülő oxidatív gyökök ellen. Nem tartalmaz: parabent, szilikont, ásványi olajat, propilén-glikolt, ethanolamint, ftalátokat, PCM-t, NM-t.

Amit tapasztaltam: Ezt a krémet lehet nappali és éjszakai krémnek is alkalmazni, én viszont főleg nappali krémként használom. Nagyon szeretem, hogy könnyű a textúrája, engem a joghurtra emlékeztet. Könnyű felvinni, szépen terül el a bőrön. Könnyen felszívódik és puha bőrt eredményez. Télen és nyáron is jobban szeretem a könnyen felszívódó krémeket, nem igazán szeretem azt, ami zsíros, nehéz érzetet hagy maga után. Ez az arckrém tökéletesen hozza azokat a tulajdonságokat, amiket én egy arckrémtől elvárok. Nagyon jól hidratálja az én zsíros arcbőrömet, anélkül, hogy elnehezítené.

Express arcmaszkok:

Nagyon tetszik ezekben a maszkokban, hogy akár otthon, akár egy utazás során nagyon praktikusak, hiszen rendkívül kis helyet foglalnak és pont egy adagnyi kencét tartalmaznak. Ez nagyban megkönnyíti a helyzetünket, hiszen nem kell azon gondolkodni, hogy vajon kenjek még fel, vagy elég ennyi, hanem egyszerűen csak felkenem azt, ami egy zacskóban található. 

1582135284823.jpg

Express Mélytisztító arcmaszk propolisszalTisztít, szabályozza a faggyúképződést és antibakteriális hatású

Zsíros/kombinált vagy aknés bőrre - 87% természetes összetevő

Én alapvetően a mélytisztító maszkokat szeretem leginkább, szóval nem meglepő, hogy most is ez lett a kedvencem. Nagyon kellemes citrusos az illata. Kicsit melegítő érzést tapasztaltam a maszk felkenése és a lemosás után is. Könnyen felkenhető és lemosható és nagyon puha bőrt eredményez.

 

Express Ragyogást adó arcmaszk naranccsalMéregtelenít, finoman hámlaszt és frissít

 98%-ban természetes összetevők

Narancs-őssejt, narancsillóolaj, C-vitamin, ezek az összetevők biztosítják, hogy ez a maszk a bőr ragyogását segíti. Géles az állaga, kellemes érzés volt a felkenés és a lemosás után is. 

1582135200033.jpg

Express Tisztító arcmaszk rózsaszín agyaggalKíméletesen, mélyen tisztít, pórusösszehúzó hatása simább megjelenésű bőrt ad

92%-ban természetes összetevők

Kicsit melegítő érzést adott a használat közben ez  a nehézkes agyagos maszk. Kifejezetten kellemes volt lemosni. Bár a bőröm puha lett tőle, de nem igazán lett a kedvencem, az összes maszk közül ez tetszett a legkevésbé.

Express Intenzíven hidratáló arcmaszk uborkával -  Intenzíven hidratál, frissít, revitalizál

Kellemes hűsítő érzés, géles állag, finom illat. Ezek jellemezték leginkább ezt a maszkot. 

 1575474451410.jpg

Összességében nagyon elégedett vagyok az összes APIVITA termékkel. Persze nem mindegyik lett a szívem csücske, de azért azt elmondhatom, hogy a legtöbb nagyon is hozta azt, amit a leírásban ígértek. Kellemes volt használni őket az illatuk, az állaguk, a hatásuk miatt. 

Bátran ajánlom mindenkinek az APIVITA termékeket.

 

Szép napot!

Marika

 

/A termékeket az APIVITA küldte nekem tesztelésre, amit ezúton is nagyon köszönök!/

E L James: Mister

Könyvajánló

2020. február 25. - TesztelM

Azt hiszem, hogy elmondhatjuk, hogy a romantikus-erotikus könyveknek a virágzását E L James: A szürke ötven árnyalatának megjelenése robbantotta be. Szerintem, aki kicsit is szereti a nőknek szóló könyveket, az legalább az első részét olvasta ennek a trilógiának. Sokan még azok is, akik nem szeretik, de kíváncsiak voltak, hogy mi is ez a nagy felhajtás e körül a könyv körül. És hát az is bevallhatjuk, hogy sokunkban megmozgatott valamit. Én akkor azt, a trilógiát nagyon kedveltem, kivéve a harmadik részt, mert szerintem az annyira nem sikerült jól. Na de, ennek ellenére kíváncsi voltam, hogy az írónő mire képes, túl tud-e lépni ezen a nagy sikerű könyvön és képes-e ismét maradandót alkotni.

1582532424835.jpg

Fülszöveg:

LONDON, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgozni,  és ritkán aludt egyedül. Ám egy végzetes tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.

A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.

Kicsoda Alessia  Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

A kezdeti lelkesedés után nagyon besokalltam a romantikus-erotikus könyvekből. Egy idő után már a szexuális aktusok leírását inkább tovább lapoztam. Így azért volt bennem egy kis félsz, hogy ennél a könyvnél vajon mennyire esik túlzásokba az írónő, de azt kell, hogy mondjam, talán egy picit lépte csak át a határt. Az első pár fejezetben úgy gondoltam, hogy tökéletesen ráérzett arra, hogy talán már nincs feltétlenül arra szükség, hogy percről percre leírjon egy szeretkezést. De azt hiszem, hogy az elején, a jelentéktelen partnereknek tudható be, hogy ott igazából csak az ágyig való eljutásnak van jelentősége és ezért sem akarja leírni azt, hogy mi történik a ruhák levétele után. Viszont a nővel, akivel már érzelmek is vannak, ott már valóban egy kicsit túl sok lett a romantikus aktusok részletezése. Nem mondom, egy, vagy kettő talán még nem is lett volna rossz, de amikor egyik aktusból a másikba mennek, az már nekem egy kicsit sok.

1582532508269.jpg

Viszont maga a cselekmény mégis nagyon jól volt felépítve. Az elején rövid a szereplők bemutatása és úgy gondolom, hogy ennél nem is volt többre szükség. Pont annyit tudtunk meg róluk, amennyit kellett. Gyorsan sikerül összehozni a főszereplő Maximot és Alessiát. Ráadásul, ami nekem nagyon tetszett, hogy a könyv több pontján is kifejezetten izgalmas cselekmény zajlik. Ezzel folyamatosan arra késztetett, hogy tovább olvassam. 

Tetszettek a szereplők. Az erős magabiztos férfi, aki az izmos férfias kiállásával, az igencsak stabil anyagi helyzetével tökéletes biztonságot tud nyújtani a szegény, védtelen, törékeny nőnek, aki iszonyatos belső erővel rendelkezik. 

Nem rossz a borító, jó a színhatás, de nekem nem igazán illik a könyvhöz. Én  más borítót adnék ennek a könyvnek.

 1582532714652.jpg

Kiadó: Libri Kiadó

Oldalszám: 586 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el?: 5 nap

Összegzés: Összességében tetszett a könyv, izgalmas, akciókban dús cselekmény és itt nem csak a szexuális aktivitásra gondolok. Bár valóban ezekben az együttléteknek egy kicsit talán csökkenteném a számát, de attól függetlenül, de mivel egy romantikus-erotikus könyvről beszélünk, így még belefér. Úgy gondolom, hogy az írónő túl tudott lépni a 50 árnyalat könyveken és egy hasonlóan jó történetet tudott írni. A műfaj kedvelőinek mindenképpen tudom ajánlani. 

Pontozás: 5/5

 

Szép napot!

Marika

Hajápolás Apivita termékekkel

Termékteszt

2020. február 21. - TesztelM

Az előző posztomban olvashattatok az APIVITA bőrápolással kapcsolatos termékeiről, most viszont a hajápolásról lesz szó. Nekem nagyon fontos a szép haj, hiszen, ha nem úgy áll a hajam, ahogy szeretném, akkor egyszerűen vehetek fel bármit, lehet akármilyen a sminkem, nem érzem jól magam a bőrömben. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy éppen ezért órákat töltök a hajam beállításával, én itt igazából csak arra gondolok, hogy legyen friss érzete a hajamnak. Nekem ennyi általában elég. 

1582135128914.jpg

Sajnos nagyon gyorsan zsírosodó hajam van, ami hol jobb, hol rosszabb. Átlagban azért 2-3 naponta mosnom kell. Persze erre is vannak segítségek, mert egy feltűzött frizura és hát tudom, nem a legjobb megoldás, de a száraz sampon is nagy segítség lehet. 

Az APIVITA Hajápolással kapcsolatos termékei igen széles választékban kaphatóak. Itt vannak a különböző kategóriák:

  • Hajhullás: Létezik nőknek és férfiaknak való sampon, kapható balzsam hajmaszk és lotion
  • Korpás fejbőr: Szerintem szuper, hogy száraz és zsíros korpára is találunk sampont
  • Érzékeny fejbőrre való sampon kapható
  • Gyakori használatra sampont és balzsamot is választhatunk
  • Zsíros fejbőr: Nem csak zsíros hajra való sampon, de Zsíros hajtő, száraz hajvégre való sampont és balzsam is van a palettán
  • Fény és revitalizáció: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk létezik
  • Táplálás és regenerálás: Sampont és balzsam kapható
  • Haj és fejbőr hidratálás: Sampon, hajkondícionáló és hajmaszk választható

Én természetesen az APIVITA termékek közül a Zsíros hajtő, száraz hajvégre való termékcsaládot próbáltam ki. 

A sampont elsőre furának tűnt, hogy nem igazán akar habozni. Bár kisebb mennyiséget nyomtam a kezembe, mert hát ugye nem lehet tudni, hogy milyen készítmény milyen habzó erővel bír. Ennél elegendő a kevesebb mennyiség is, mert ahogy masszíroztam a hajtöveknél egyre inkább ilyen légies érzésem lett, mintha egy kis felhőt képzett volna a fejbőrömön. Ez a lassabban elért habzás annak köszönhető, hogy nem tartalmaz a sampont SLS-t ami a habképzésért felelős, viszont számos kellemetlen mellékhatása lehet. A legtöbb természetességre törekvő márka éppen ezért ezt az anyagot is mellőzi a termékeiből. Ennek ellenére ez a sampon mégis nagyon jól tisztít, így ennek köszönhetően 1 nappal tolta ki a hajmosásomat, amivel én elégedett vagyok. Hiszen, azért csodát egyik sampontól sem várok. Elfogadtam, hogy ilyen hajtípussal rendelkezem. Az illata a csalánnak és a propolisznak köszönhetően kissé gyógynövényes, de egyáltalán nem bántó, inkább frissítő.

1582272583077.jpg

A sampon mellett minden hajmosásnál használtam a hozzá tartozó, Zsíros hajra ajánlott hajkondícionálót is. Amúgy csak pár éve van az, hogy a samponok mellé többnyire a hajbalzsamot is használom, régebben nagyon jól megvoltam nélküle is. Az APIVITA samponnál azért nem éreztem azt, hogy elengedhetetlenül szükséges lenne, mert a leöblítés után nem éreztem annyira sprődnek a hajam, de azért persze, így azért mégis sokkal simább lett a végeredmény, mint nélküle. A balzsam állaga jó, nem túl nehéz, jól el lehet oszlatni a nedves hajon. Én nem szoktam túl sokáig rajta hagyni, 1-2 percig, esetleg egy fogmosásnyi ideig. :) 

A harmadik termék, amit a hajamra kipróbáltam, az egy hajmaszk volt, méghozzá egy Expressz Beauty Hidratáló Hajmaszk. Ez a hajmaszkot, úgy próbáltam ki, hogy hajmosás után felkentem a hajamra és becsavartam egy törölközőbe és kb. 15 percet volt fent a maszk a hajamon. Ez tökéletesen elég idő volt arra, hogy közben egy arcmaszkot is felkenjek. Ez nem csak a bőrömnek és a hajamnak esett jól, de a lelkemnek is, hogy tudtam egy kicsit magammal foglalkozni. De visszatérve a hajmaszkhoz, először azt hittem, hogy az én nem túl hosszú, vékony szálú és kevés hajamra egy kicsit sok lesz az a mennyiség, ami a tasakban van, de igazából pont megfelelő volt. A lemosás is egyszerű, könnyen ki lehetett öblíteni a hajamból. Szárítás után, pedig nagyon puha, fényes lett a végeredmény. A balzsamot használóknak is, de azoknak, akik nem használnak mindenképpen tudom ajánlani, hogy időszakosan kényeztessék magukat és a hajukat egy ilyen pakolással.

1582272519795.jpg

Összegzés: Ezek a termékek sem hoztak csodát, továbbra sem elég számomra a heti 1-2 hajmosás. Viszont nagyon elégedett vagyok a plusz egy nappal, amit ezeknek a termékeknek köszönhetek. 

 1575474451410.jpg

Szép napot!

Marika

Helen Hoang: Menyasszony rendelésre

Könyvajánló

2020. február 19. - TesztelM

Ez a második könyv, amit Helen Hoangtól olvastam. A szerelem egyenlete volt az első és az nagyon tetszett. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy egy Asperger szindrómás nő ennyire érzelmes, szórakoztató és vicces könyvet tud írni. Mert hát ugye, amit tudunk róluk, az pont az, hogy az érzelmek kezelése, kifejezése és megélése számukra teljesen máshogy megy, mint nekünk. Kíváncsi voltam, hogy másodjára is tudja-e hozni az első sikerét.

1581930822384.jpg

Fülszöveg:

Khái Diepnek nincsenek érzései. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnámba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Tran Ngoc My Ho Si Minh-városban lakik. Félvérként úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik arra, hogy -  immár Esme néven - Amerikában egy férjjelölttel találkozzon, eszében sincs nemet mondani. Reméli, hogy ezzel a házassággal segíthet a családján. Arra azonban nem számít, hogy Khái-t nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Teljesen belebolondul a férfiba, akinek az a szilárd meggyőződése, hogy sosem fogja tudni viszonozni a lány érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, és Khái csak ekkor döbben rá, hogy tévedett... és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet. 

1581930448153.jpg 

Ez a történet is nagyon tetszett, minden megvolt benne, amit szeretek egy romantikus könyvben. Aranyosak voltak a karakterek, jó volt az alapötlet és a felépítés is. Volt benne humor, érzelem, megfelelően felépített cselekmény.

Tetszik a borító, egyszerű és mégis nagyon dekoratív. Jó a betűméret, könnyen olvasható. 

1581930400949.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 331 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: 4 nap

Összegzés: Nagyon kedvelem az írónő stílusát, humoros, érzelmes, érzéki, annyi pozitív jelzőt tudnék még felsorolni, de azt hiszem értitek a lényeget. Remélem lesz még könyve, mert nagyon tehetségesnek tartom és biztosan elolvasnék tőle bármit. 

 

Szép napot!

Marika

 

 

/A könyvet köszönöm a Álomgyár Kiadónak!/

Mindennapi testápolás Apivita termékekkel

Termékteszt

2020. február 12. - TesztelM

Őszintén szólva nem igazán szeretek gyógyszertárba járni. Viszont, már a harmadik, gyógyszertárakban is kapható termékcsaládot próbálom ki és úgy érzem kezdenek oldódni bennem a patikákkal kapcsolatos ellenérzéseim.

A Bioderma és az Uriage után, az APIVITA-val is megismerkedtem. Az APIVITA méhészeti alapanyagok, mediterrán gyógynövények és tiszta illóolajok felhasználásával készíti el a termékeit és a világ vezető zöld vállalatai közé tartozik. Nem ma alakult cégről beszélünk, hiszen 1972-ben Görögországban indult el családi vállalkozásként. A márkanév az APIS (méh) és a VITA (élet) szavakból ered, aminek a jelentése "méhek élete".  A készítmények 85-100% természetes összetevőt tartalmaznak és formulájuk mentes szilikontól, parabénektől, ásványi olajoktól, propilén-glikoltól, makrociklikus pézsmától (PCM), nitropézsmától (NM), és ftalátoktól. 

1575474451410.jpg

Elég sok terméket kipróbálhattam, ezért most nem is mutatnám be az összeset, mert akkor túl hosszú lenne ez a bejegyzés. Először jöjjenek azok a termékek, amikre mindenkinek szüksége van napi szinten, hiszen egy tusfürdő, egy testápoló, nem hiányozhat senkinek a polcáról. 

Az APIVITA testápolásra szolgáló termékei közül azt hiszem mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, hiszen mindenféle bőrtípusa, különböző igényekhez igazodva kínálnak megoldást.

  • Aromaterápiás bőrápolás: vannak tusfürdői és testápoló tejei. Létezik jázmin, füge és hegyi tea illatban
  • Száraz bőrápolás: van tusfürdő és testápoló krém
  • Érzékeny bőrápolás: tusfürdője és testápoló kréme van a levendula csodálatos nyugtató illatával
  • Alakformálásra is van lehetőség, amiben egy tusfürdő és egy testápoló krém nyújthat segítséget, rózsával és borssal
  • Natúr szappanok segítenek a tisztításban és a hidratálásban különböző bőrtípusoknak (Propolisszal, a zsíros bőrnek, Kamillával az érzékeny bőrnek, és vannak olyanok is ami mindenféle bőrtípusnak jók, Mézzel, Olívával, Jázminnal)

1580908170310.jpg

Én egy tusfürdőt és egy testápolót próbáltam az Aromaterápiás termékek közül. Ez nem más mint a fügével és illóolajokkal készült változat. Mivel én kifejezetten az édes illatokat szeretem úgy gondolom, hogy ez tökéletes választás volt. Nagyon finom édeskés illata van, mind a tusfürdőnek, mind a testápoló tejnek. 

A tusfürdő egy géles állagú termék, amivel tényleg élmény fürdeni. Nagyon jól eloszlik a bőrön, jól habzik, tisztít és finom illatot, puha bőrt eredményez. Az egyetlen, amibe bele tudnék kötni, ha nagyon akarnék, hogy mostanában jobban szeretem ezekből a pumpás kiszerelést, hiszen sokkal praktikusabbnak látom, mivel elég kevéske mennyiség is belőle, ezzel viszont néha túl sokat lehet önteni. De ahogy láttam, ez már felmerülhetett  másban is, mivel ahogy láttam az APIVITA honlapján, már ott is van az új termékek között a pumpás kiszerelés. Szóval így tényleg nem tudok róla semmi negatívat mondani.

img_20200212_134751.jpg

A testápoló tejnek könnyű az állaga, gyorsan felszívódik. Egy általános testápoláshoz normál bőrre teljesen elegendő, viszont szárazabb bőrre, viszont már kevés lehet. Használata után olyan érzés, mintha egy védőréteget képezne a bőrön. Ezt nem azért mondom, mert éreztem volna, hanem este bekentem magam és másnap délelőtt a torna utáni zuhanyzás során éreztem, hogy mintha valamilyen bevonat lenne a bőrömön. Kissé furán hangzik, de szerencsére tényleg nem okoz kellemetlen érzést, csak egy megnyugvást, hogy valami védi a bőröm.

1581511582859.jpg

Itt említeném meg az Ajakápoló termékeket is, hiszen a téli hidegben számomra az is része a mindennapi ápolásnak. Többféle ajakápoló képezi ezt a termékcsaládot, létezik belőle színezett és színtelen verzió is. Én a gránátalmás színezett stiftet próbáltam ki. Enyhe színt ad, olyan érzés, mintha egy kis életet lehelne az ajkaimba, emellett édeskés érzetet ad. Nem tudom, hogy mennyire nyújthat nagy segítséget durva kicserepesedés esetén, mert ilyen tapasztalatom nem volt vele, de azt biztos, hogy folyamatos ápolásra, a megfelelő hidratáltság szinten tartására teljesen jó megoldás. Szeretem benne, hogy nem túl zsíros, nem nehezíti el az ajkakat, éppen ezért egy kellemes viselet. 

1581448362910.jpg

És ha már a hidegről beszéltünk, akkor muszáj bemutatnom a Torokpasztillákat is. Négyféle ízben kapható, torokfájásra és köhögésre. A hatásosságáról sajnos, vagy inkább szerencsére nem tudok nyilatkozni, mert amióta megkaptam ezt a csomagot nem volt ilyen tünetem. Azért természetesen megkóstoltam párat. Én a szeder és propolisz változatot teszteltem és az íze nagyon bejött, ugyanúgy ahogy az állaga is. Tetszik, hogy nem az az igazi kemény cukorka, így torokfájás idején nem sértheti fel a nyelvem szopogatás közben. 

A következő alkalommal a hajápolással kapcsolatos termékeit mutatom be az Apivitának!

 

Ti használtatok már bármit ettől a márkától?

 

Szép napot!

Marika

 

/A termékeket tesztelésre kaptam, amiket ezúton is nagyon szépen köszönök!/

Hajmosás természetesen és műanyagmentesen

Szilárd sampon termékteszt

2020. február 06. - TesztelM

Nem tudom, hogy ez is valami divathullám-e, de egyre jobban azt veszem észre, hogy a környezetvédelem igencsak előtérbe került. Őszintén van még mit fejlődnöm ezen a területen, de azért már tettem bizonyos lépéseket. Például mindig hordok magamnál vászontáskát. Már vettem vászontasakokat a gyümölcs, zöldség vásárláshoz, amit időnként sikerült is elvinnem magammal. Egy következő lépés lehet, akár, hogy a tisztálkodó szereket is csomagolás mentesen szerezzem be. Ezt több márkánál láttam már, de leginkább a szilárd sampon volt az, ami felkeltette az érdeklődésemet. Éppen ezért nagyon örültem, hogy egy a Pixibeauty.hu tesztelési lehetőségen részt vehettem, szóval ki is próbáltam a Nature Box szilárd samponjai közül a mandula olajosat.

1580908984478.jpg

Egy szilárd sampon két flakon folyékony samponnak felel meg, ami azért tényleg elég jelentős mennyiségű műanyagtól szabadíthatja meg a földet.  A vegán, szulfát, alkohol, aluminium, szilikon és mesterséges színezékektől mentes formula 100% újrahasznosított, műanyagmentes csomagolásban foglal helyet a fenntarthatóság jegyében.

A Nature Box a termékeit hidegen sajtolt olajok felhasználásával készíti. Ennek az a különlegessége, hogy mivel nem alkalmaznak külső hőt az eljárás során megmaradnak a vitaminok és antioxidánsok, így sokkal hatékonyabban tudják jótékony hatásukat kifejteni. Megmaradnak a természetes illatok és színek.

1580912492186.jpg

Azért természetesen nekem voltak félelmeim ezzel a samponnal kapcsolatban. Már régóta nézegettem ezt a fajta hajmosási lehetőséget, de igazából nem mertem megrendelni sehonnan, mivel mégis csak effektíve egy szappan, ezért féltem attól, hogy szárítani fogja a hajam. Oké, persze elég gyorsan zsírosodik az enyém, de azt, hogy, hogy a hajvégeim teljesen sprődek legyenek nem szerettem volna. Na, de ez a Nature Box szilárd samponjával egyáltalán nincs így. Nagyon jól habzik mind a kézben, mind pedig akkor, ha a hajamhoz dörzsölöm. Mindegyik gyors és kényelmes megoldás. És egy kicsit sem szárítja a hajam, bár én használtam mindegyik hajmosás után legalább egy fésülést könnyítő sprayt, de szerintem anélkül sem lett volna túlzott probléma vele. A hajam ettől a szilárd sampontól nagyon szépen fénylik, puha és jól kezelhető. 

1580912530844.jpg

Mivel még csak pár alkalommal használtam, így azt nem tudom elmondani, hogy hosszú távú használata mellett ki tudnám-e tolni esetleg a hajmosásokat pár nappal. Viszont az, hogy nagyjából két napig volt frissnek mondható a frizurám.

Élvezem a hajmosást vele, és tetszik az eredmény, amit elérek vele. Szerintem biztos, hogy fogok még próbálkozni ezzel a fajta samponnal.

 Ti próbáltatok már valamilyen szilárd sampont?

Szép napot!

Marika

süti beállítások módosítása