TesztelM Blog

Borsa Brown: A szárd szikla

Könyvajánló

2020. július 13. - TesztelM

Borsa Brown neve nekem egyértelműen a jó könyv záloga. A szárd szikla egy igazi könnyed, nyári olvasmány mellett, egy érzékletes tájleírás is, ami alapján nem hiszem, hogy van olyan ember, aki ne írná fel a szardíniai nyaralást a bakancslistájára

1594217939227.jpg

Fülszöveg:

Virginia Angels, a fiatal amerikai lány, egy szerelmi csalódás után Szardíniára utazik. Semmit sem tud a szigetről, de hamar felfedezi a szépségét, az ízeit, az embereket, miközben lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe keveredik. A véletlenek folyton egy idegen, ám felettébb karakán férfi útjába sodorják, aki nemcsak ostorozza a lányt, hanem felkelti az élet utáni vágyat is benne. Virginia rádöbben, hogy a "szárd szikla" nem csupán köveket takar, hanem egy erős és határozott férfit is.

A röpke nyaralás azonban megváltozik, amikor kiderül, hogy ki a titokzatos férfi. Rejtett egyezségük az őrület és az ésszerűség határán mozogva taszítja őket egy olyan élethelyzetbe, amellyel nehezen barátkoznak meg.

Vágyak, cselszövés, fájdalmak és szenvedély egy szigeten, amely szerelembe ejti az embert, és örökre megpecsételi a sorsát.

1594218006392.jpg

Nagyon örülök, hogy ez nem egy erotikus regény, ami az írónő specialitása, inkább csak romantikusnak mondanám. Van benne szexuális rész, de egyáltalán nincs részletezve benne semmi. Ez nekem abszolút pozitív.

Egy kicsit önsegítő könyvnek is el tudnám képzelni, hiszen végignézhetjük, ahogy a főhős egy óriási csalódásból hogyan építi újra magát, szinte egyedül, lépésről lépésre. Bármennyire is van a könyvben egy szerelmi szál, az annyira a végén kerül előtérbe, hogy addigra Virginia már elég jól feldolgozta, hogy a pasija a húgával csalta meg. Ennek számomra van egy olyan üzenete, hogy az ilyen helyzetek után érdemesebb újra megtalálni saját magunkat és utána a szerelem is könnyebben ránk talál, és az új kapcsolatot is jobb sérülések nélkül kezdeni. 

Az ilyen jellegű könyvek, valahogy mindig olyan érzést keltenek bennem, hogy miért ne lehetne akár egy másik kontinensre is utazni és ott új életet kezdeni. Valahogy még el is hiszem, hogy ez ilyen egyszerű és bárki más is meg tudná lépni bármikor.

A főszereplő az elején együttérzést, majd elismerést vált ki, amiért túllépve az önsajnálaton bátran nekivág élete nagy kalandjának. Időt, energiát, pénzt nem sajnálva veti bele magát, hogy egy igazán fantasztikus utazásba. Viszont a történet előrehaladtával számomra sajnos elég idegesítővé válik. A sok ki nem mondott gondolat és érzés, a makacs, "már csak azért sem azt csinálom, ami ésszerű és őszinte", nekem ez egy kicsit sok. Én jobban szeretem az egyenes és őszinte dolgokat a játszmázás helyett. Mert ha ez esetleg mulatságos helyzeteket teremtett volna, akkor még azt mondom, hogy jó, de így tényleg csak a karakter vált ellenszenvesebbé.

Tetszett, hogy kisebb részletek is megtudtunk a szárd világról, a szigetről, az ott élő emberekről. Nagyon szimpatikus nekem az az életforma, a nyugodtság, az egyszerű élet. Én szívesen mennék el erre a szigetre, pedig eddig biztosan nem gondoltam rá, mint úti cél.

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: 4 nap

Oldalszám: 343 oldal 

Összegzés: Ebben a könyvben az igazi szerelmi szál az nem férfi és nő között van véleményem szerint. Sokkal erősebb benne az, ahogy a nő beleszeret Szardínia szigetébe. A könyv végén az is kiderül, hogy ez igazából Borsa Brown érzéseit tükrözi vissza, akit elvarázsolt ez a hely. Azt hiszem, sok olvasójában ébresztett szintén vágyat, még így látatlanul is ez iránt a térség iránt.

Pontozás: 4/5

1594218056017.jpg

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása