TesztelM Blog

Kipróbáltam 3 féle agyagos tusfürdőt

2019. augusztus 29. - TesztelM

Nagyon sok cégnél lehet, most találkozni agyagos tusfürdőkkel. Elég gyakran vannak felkapott összetevők, amiket szeret mindenki meglovagolni, ez most idén az agyag lett a tusfürdők tekintetében.

Én három márkának a termékeit próbáltam ki, ami nem más mint a Palmolive, a Nivea és a Dove. Az első kettőt a dm Beauty Workshopon kaptam, a Dove-ot én vásároltam, mert kíváncsi voltam, hogy a három ismert márka közül melyik mit nyújt, és habár ugyanaz a fő összetevő, vajon a hatásuk is ugyanaz lesz-e. 

De először is nézzük meg, hogy miért is jó alapanyag az agyag?

Az agyag egy tradicionális és természetes összetevő, amely az egyszerűség és hatékonyság összhangja, egy puhább, tisztább és megújult bőrért. Csökkenti a faggyútermelést és puha bőrt eredményez. Javítja a bőr vérkeringését, eltávolítja az elhalt bőrsejteket és természetes csillogásban részesíti azt. Az eredmény egy puhább finomabb és tisztább bőr.

Összességében a három tusfürdő ugyanolyan jól tisztít, apróbb eltérések vannak, amik miatt egyértelmű sorrendet tudtam kialakítani köztük.

3. Nivea Clay Fresh kék agave és levendula tusfürdő

1566408182425.jpg

Ezek a tusfürdők fehér agyaggal készültek és három illatban kaphatóak: Gyömbér és bazsalikom, Hibiszkusz és fehér zsálya, Kék agave és levendula. Én a legutóbbit próbáltam ki. Az illata nagyon finom, jól habzik és szépen terül el a bőrön, egyszerű vele a zuhanyzás. Viszont sajnos nem hagy finom, puha bőrérzetet, a másik kettővel ellentétben. Ez teljesen meglepő volt a számomra, ugyanis a Nivea termékektől én többet várok, mert általában többet is szoktam kapni. Ezt gondoltam talán a legjobbnak, de olyan semmilyen nekem. Kellemes illat, de ezen kívül semmi. 

2. Dove Pufirying Detox Green Clay tusfürdő

1566408219095.jpg

Szeretem a Dove termékeket, főleg a tusfürdőit. Az agyagos termékcsalád kétféle, zöld és rózsaszín anyaggal kaphatóak. Én a zöldet választottam. Kellemes vele fürdeni, finom puha bőrt eredményez, nagyon szeretném, de van vele egy problémám. Nem mondom, hogy mindig, de nekem néha az illata a hányásra emlékeztet. Amikor a boltban megszagoltam nagyon kellemesnek tűnt, de zuhanyzás közben mégis valahogy gyakran megcsap egy kellemetlen illat. Így sajnos nem tudom első helyre tenni, meg talán még az is levon egy kicsit az értékéből, bár ez lehet hogy másnál a pozitív oldalt erősítheti, hogy egy kicsit olyan, mintha egy krémes bevonatot képezne a bőrömön. Hidratál és ápol az nem kérdés, de így egy kicsit olyan érzés, mintha nem tudnám lemosni magamról. Ez nekem egy picit fura.

1. és az abszolút nyertes számomra a Palmolive Pampering Clay Rose tusfürdő

1566408148182.jpg

Minden szempontból meggyőző volt számomra. Kellemes, természetes rózsa illat, selymes állag, finom puha bőr a használata után.  Pedig őszintén volt bennem egy olyan érzés, hogy azért mégis csak a Dove és a Nivea felkapottabb, jobbnak beállított márka. De ez most a szememben mindenképpen meg lett cáfolva, és azt hiszem, hogy gyakrabban fogom keresni a Palmolive termékeit az üzletekben, mert én most abszolút pozitívan csalódban bennük. Amúgy ez a rózsás verzió amikor először megszagoltam nem annyira tetszett, de használat közben annyival másabb, finomabb az illata, hogy nagyon megszerettem. 

A három márka hasonló árban is kapható, talán a Nivea az, ami kicsit olcsóbb árfekvésű. Én ebben is talán a Palmolive-ot gondoltam volna a legolcsóbbnak, de úgy tűnik, hogy nem jól pozicionáltam be ezt a márkát. Vagy talán a másik kettő van egy kicsit magasabbra helyezve a reklámok, a média által.

Ti már próbáltátok valamelyik agyagos tusfürdőt?

 

Szép napot!

Marika


R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona - Könyvajánló

2019. augusztus 18. - TesztelM

Azt hiszem, hogy jelenleg két kisgyerek mellett ha egy könyvet el tudok 3 nap alatt olvasni, arra azt tudom mondani, hogy az valóban megfogott. R. Kelényi Angelika legújabb könyvével így jártam. 

1564034798009.jpg

Fülszöveg:

Barcelona és a szerelem íze...

Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Minden napra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra... Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is...

1564400369460.jpg

Adott egy szingli nő, akinek 35 évesen még mindig nincs szerencséje sem a pasikkal, sem a munkában. Átlagos életet él és bár tudja, hogy mit akar, valahogy nem sikerül egyről a kettőre jutnia semmilyen téren. Aztán kiharcol magának egy lehetőséget, amivel az csinálhatná, amit szeretne. Nagy a kockázat, de nagy a jutalom is. Ehhez élete kalandjában kell részt vennie. 

Egy barcelonai utazás, 5 randi és minden megváltozik Caroline életében. Azt hiszem, talán minden szingli nő ilyen kalandra vágyik. Ilyen megismerkedésre, ahol már az elején érezhető, hogy a másik különlegesnek lát. Számomra ez a jó romantikus regény ismérve, hogy bele tudom, vagyis inkább bele akarom képzelni magam a főhős helyébe. Ezen a kalandon bármikor részt vennék egyedülálló nőként. Sőt Caroline munkáját is bármikor elvállalnám. :)

Barcelona nem igazán vonzott sosem, de azt hiszem az ahogy, és az ami be lett mutatva ebből a városból mindenképpen vonzóvá tette számomra. Érzékletes, kedvcsináló városbemutatást kaptunk észrevétlenül.

A borító nagyon jól tükrözi a történet könnyedségét, színességét, de első ránézésre nekem teljesen olyan, mint egy Fejős Éva könyv borítója. Ha nem láttam volna rajta a szerző nevét, én rá tippeltem volna, hogy ez az Ő könyve. :)
1566112369008.jpg

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 363 oldal

Mennyi idő alatt olvastam ki?: 3 nap

Összegzés: Igazi nyári olvasmány. Végzetes vágyat ébreszt Barcelona felfedezésére, egy romantikus nyári kaland iránt és motivál, hogy a kemény, kitartó munka meghozza gyümölcsét. Sokkal többet kaptam ettől a könyvtől, mint amire számítottam.

 

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!/

süti beállítások módosítása