TesztelM Blog

Szeretem a közös reggeli ébredezéseket

2019. április 24. - TesztelM

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Bioderma termékek anyuka szemmel

2019. április 16. - TesztelM

Szeretem azokat  a termékeket, amiket nem csak én, de a kisfiaim is bátran használhatnak. Eddig a Biodermának minden kipróbált készítményével elégedett voltam, most szerettem volna megnézni, hogy azok, amiket közösen használhatunk a fiúkkal szintén ilyen jók-e.

1549528852284.jpg

BIODERMA Atoderm Olajtusfürdő

Bár nekem nincs kifejezetten érzékeny bőröm, télen általában nagyon kiszárad. Ezen nem segít, hogy gyakran elfelejtem bekenni magam, már csak akkor teszem meg, amikor nagyon viszket és egyfolytában vakarózok. Mivel ilyenkor nekem is olyan gyengéd és hidratáló ápolás kell, mint a kisbabák bőrének, ezért választottam a fürdésekhez a Bioderma olajtusfürdőjét. Azt kell hogy mondjam, hogy abszolút szerelem. Tökéletes ápolást biztosít a teljes családnak fürdés, zuhanyzás közben. Szeretem, hogy olajos állaga mellett jól habzik, könnyen el lehet oszlatni a bőrön, viszont egyáltalán nem nehezíti el azt. Kellemesen sima bőrt eredményez. Az illata szolid, visszafogott. Hipoallergén, parabénmentes, színezékmentes, szappanmentes, amik szintén fontos szempontok egy babákra is használható tusfürdőnél.

1549529384933.jpg

BIODERMA ABC Derm Hidratáló Krém

Parabénmentes, hipoallergén és nyugtató illatú. Ez volt az, amiért szívesen próbáltam ki, de ez, azért önmagában kevés lenne ahhoz, hogy hosszú távon használni akarjuk. Pedig mi nagyon szívesen kenjük be vele a kisfiaim bőrét, mert könnyen el lehet oszlatni, viszonylag jól beszívódik, bár azért nem azonnal. Szuperül hidratál, már egy használat után sokat javít a nagyon kiszáradt bőrön is.

1549529460554.jpg

Én a saját bőrömön nem igazán szerettem használni, mert nem szeretem a nehezebb krémeket. Így is nehezen veszem rá magam testápoló használatára, de akkor nálam igenis fontos szempont a gyors beszívódás.


1555398513195.jpg

BIODERMA Sensibio H2O arc- és sminklemosó micellaoldat

A Bioderma arclemosóját már régebb óta használom. Azért tartom fontosnak megemlíteni ebben a felsorolásban, mert igenis édesanyaként, főleg az első időkben, nagyon nehéz időt fordítani saját magunkra. Legyen szó, akár a pihenésről, kikapcsolódásról, de akár a bőrápolásról is. Éppen ezért szeretem annyira a micellás vizeket, hiszen megfelelő tisztítást és hidratálást is kapok tőle, egy lépésben, gyorsan és egyszerűen. Persze itt is jó tudni azokat a háttérinfókat, hogy illatmentes, alkoholmentes, parabénmentes termékről beszélünk, ami a tavalyi évben két díjat is, a Cosmo Beauty Awards és a Glamour Glammies gyógyszertári arclemosók kategóriáját megnyerte. 

1549529488321_1.jpg

 Ti milyen Bioderma készítményt próbáltatok már ki?

 

Szép napot!

Marika

 

Teresa Driscoll: Rajtad a szemem - Könyvajánló

2019. április 16. - TesztelM

Nem biztos, hogy ezt a könyvet jó, hogy a Lefelé a folyón című könyv után olvastam el, hiszen most egymás után ez volt a második olyan könyv, amiben torzult gondolkodású emberek alakítják az eseményeket és nem tökéletes happy end a vége. Vagy igazából nincs is happy end. Nem mintha mindig azzal kellene végződnie egy könyvnek, de valahogy én jobban szeretem a pozitív befejezéseket. Vagy legalábbis azt, amiben nem ennyire tragikus a lezárás.

1555400873350.jpg

Fülszöveg:

Ella Longfield kihallgat két vonzó fiatalembert, akik kamaszlányokkal flörtölnek a vonaton. Nem gondol semmi rosszra, míg rá nem döbben: a srácok nemrég szabadultak a börtönből. Anyai ösztöne azonnal riadómódba kapcsol. A telefonért nyúl, ám történik valami, ami megállítja... 

Másnap arra a hírre ébred, hogy eltűnt az egyik lány, a gyönyörű, zöldszemű Anna Ballard. 
Egy évvel később Annát még mindig nem találták meg. Ellát bűntudat gyötri amiatt, hogy nem cselekedett, és nem ő az egyetlen, aki képtelen elfelejteni a történteket. Valaki fenyegető leveleket küldözget neki - leveleket, melyek azt jelentik: komolyan féltenie kell az életét. 

Majd az eltűnés évfordulóján felhívást tesznek közzé, melyből kiderül, hogy Anna barátai és családja valószínűleg elhallgatnak valamit. A lány legjobb barátnője, Sarah nem mondta el a teljes igazságot arról, hogy mi történt pontosan azon az éjszakán - és a szülőknek is megvannak a maguk titkai. 
Vannak, akik tudják, hol van Anna - de nem árulják el. Viszont figyelik Ellát.

 

A könyvben rengeteg a hazugság. Mindenki próbálja óvni saját magát és bár hiába tűnt el egy lány, a teljes igazságot sokan titkolják még akkor is, ha ezzel a nyomozást hátráltatják.

Szeretem azt, hogy az eseményeket a külön-külön vett szereplők oldaláról mutatják be. Beleláthatunk itt a barátnő, az apa, a magánnyomozó és a szemtanú gondolataiba, érzéseibe. Érdekes szál a cselekményben, hogy a szemtanút is belevonják, pedig általában csak megemlítés szintjén szoktak lenni egy esemény kapcsán, pedig hát mennyire sok érzés kavaroghat azokban az emberekben, akik találkoznak valakivel, akivel pár óra múlva kiderül, hogy történt vele valami.

Nagyon tetszik a könyv végén lévő rövid kis jegyzete a szerzőnek, aki egy kicsit bemutatja, hogy miként jött a könyv alapjának az ötlete, mivel, mi volt a célja. Az meg különösen tetszik, hogy a visszajelzést is kérve, megadta az elérhetőségeit is. Ez számomra teljes mértékben azt tükrözi, hogy érdeklik a regényével kapcsolatos érzések, észrevételek. Nagyon szimpatikus megnyilvánulása a szerzőnek..

Izgalmas és fordulatos, minden fejezet végét pont annyira teszi izgalmassá, hogy ne tudd letenni a könyvet. (Más a helyzet, ha van két beteg gyereked, mert akkor bizony muszáj félre tenni. :) )

1555400838085.jpg

Pontszám: 4/5

Kiadó: 21. Század Kiadó

Oldalszám: 335 oldal 

Vélemény: Összességében tényleg tetszett, de a lezárás miatt egy kissé csalódott vagyok. 

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm a 21. Század Kiadónak./

süti beállítások módosítása