TesztelM Blog

Cecelia Ahern: Lantmadár - Könyvajánló

2019. december 16. - TesztelM

Mostanában több olyan könyvet is olvastam, amiknél nem működött az, hogy elkezdem és egyből be is fejezem. Ezeknél a könyveknél többször kellett nekiugranom, több könyvet párhuzamosan olvastam mellettük, /nem mellesleg azt hittem régen, hogy erre képtelen lennék, de úgy tűnik nem így van :)/.
1567004572618.jpg

Fülszöveg:

Laura a nagyvilágtól elzárva él Írország délnyugati részén, a hegyek között, harmóniában a természettel. Egy nyári napon azonban összetalálkozik az erdőben Solomonnal, és élete egy csapásra megváltozik. A sármos férfi egy dokumentumfilmes forgatócsoport tagja. A háromfős kis csapat éppen következő filmjéhez keres témát, Laura pedig egyből felkelti az érdeklődésüket. A lány ugyanis különös képességgel bír: úgy tudja utánozni a hangokat, mint senki más - senki, kivéve az ausztrál lantmadár.

Laura egy új élet reményében Dublinba utazik a stábbal. Egyik pillanatról a másikra a zajos nyüzsgő nagyváros mindennapjaiba csöppen, megtapasztalja a közösségi média, a tévé és a tehetségkutató műsorok előnyeit és árnyoldalait egyaránt.

Éles kontraszt érezhető a Laura, a lantmadár és mindenki más, városi, mai felgyorsult világban élő ember között. Alapvetően jó a történet, kedvelhetőek a szereplők. Furcsa  belegondolni abba, hogy valóban létezhet olyan személy, aki képes hangok utánzására, úgy, hogy az egy az egyben olyan legyen, mint az eredeti. Kissé szürreális, de miért ne. Nagyon illett ehhez a tehetséghez Laura szerény, tiszta személyisége.

A borítója nagyon tetszett, szerintem nagyon dekoratív, csodásak a színek, jó volt kézbe venni.

1530292003078.jpg

Oldalszám: 406

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: Több hónap

Vélemény: Összességében tetszett a könyv, bár valahogy annyira sosem tartottam izgalmasnak, hogy folyamatosan hajtson valami és ne tudjam letenni. Pedig szeretem az írónő stílusát, leírásait, karaktereit. Nem volt rossz, de olvastam már Cecilia Aherntől sokkal jobb könyvet is. (Azért itt meg kell jegyeznem ismét, hogy annak ellenére, hogy nekem ez a véleményem, anyukám, aki szintén elolvasta, odavolt érte. Neki valahogy jobban átjött ez a történet.)

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak./

 

Gyengéd hámlasztás a Biodermától

Kipróbáltam a Bioderma Sébium Night Peel gélt

2019. december 12. - TesztelM

Mindenki szép és egységes, hibáktól mentes bőrre vágyik. Én is, éppen ezért nagyon megörültem, amikor láttam, hogy új termékkel bővült a Bioderma Sébium termékcsalád.

Nem az első Sébium termék, amit kipróbálok és megszeretek. Tudom, hogy mindenki a Bioderma Sensibio H2O micellás vízért rajong, ami valóban nagyon jó, de nekem a Sébium Micellás víz a szívem csücske. Annak ellenére, hogy egy ideig azt hittem, hogy szárítja a bőröm, de mint kiderült, ezt csak a terhesség alatt váltotta ki, utána ismét a kedvenc arclemosóm lett.

1575540607250.jpg

És hát itt van most a Sébium Night Peel is, amit szintén nagyon szívesen használok, estéről estére. Meg kell mondanom őszintén, hogy annak ellenére, hogy termékteszteléssel kapcsolatosan is kezdtem el blogolni, a bőrápolás és a testápolás nagy gyengeségem. Nekem ez nem egy szívesen végzett tevékenység, amit napi szinten lelkesen tudok űzni. Talán azért is jött ez nálam, hogy könnyebben menjen, hiszen ha valaminek a hatását célzottan figyelnem kell, kvázi egy feladatként ott lebeg előttem, akkor könnyebben tudok erre fókuszálni. Persze ez mindenképpen csak hasznomra válik, hiszen nem lesz rinocérosz-szerűen száraz a lábam, és csodásan puha és egységes lesz az arcbőröm.

Mert igen, valóban ezt az utóbbi érzést adja nekem a Sébium Night Peel gél.  

Kinek ajánlják?

  • Akinek zsíros, kombinált, aknéra hajlamos a bőre
  • Megvastagodott, egyenletlen bőrfelszín kezelésére
  • Pattanások után visszamaradt hegekre

Mit ígér?

  • Egyenletes bőrfelszínt.
  • Azt, hogy szabályozza a faggyú minőségét, ami meggátolja a pórusok elzáródását, és csökkenti a bőrhibákat.
  • Hámlasztó hatást, ami természetes ragyogást kölcsönöz az arcbőrnek. 
  • Ápolást és bőrnyugató hatást

Használatát főleg este lefekvés előtt ajánlják, mert a glikolsav hámoldó hatása UV-érzékenységet eredményez a bőrfelületen. Nekem amúgy is jobban megy az esti arcápolás, hiszen akkor már nyugiban, kicsit jobban tudok magamra figyelni, persze ha nem felejtem el.

1575991804692.jpg

Mit tapasztaltam?

Nagyon könnyen terül az bőrön, élvezet felkenni. Egy pumpálásnyi gél bőven elég volt az egész arcomra. Gyorsan beszívódik, bár egy nagyon rövid ideig talán van egy kis ragacsos érzés, de egyáltalán nem vészes.

Nagyon szeretem használni, szívből tudom ajánlani.

 

Szép napot!

Marika

süti beállítások módosítása