TesztelM Blog

Szeretem azokat a mesekönyveket, amikben van valami plusz. Az ilyen könyvekkel sokkal egyszerűbb megszerettetni a könyveket a kicsikkel.

2018. február 23. - TesztelM

28154255_1718673628154753_257219015762509824_n.jpg_640x800

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Sharon Bolton: Egyikünk hazudik - Könyvajánló

2018. február 22. - TesztelM

Mindenkit más fog meg egy könyvben. Ez a könyv számomra letehetetlen volt, már amennyire a kisfiam mellett ezt meg tudom tenni. Izgalmas, érdekes. Nagyon jól megírt könyv.

1519331932892.jpg

Fülszöveg:

Lecter Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre.

Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet.

Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét.

Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?

Kifejezetten tetszett, hogy a leírások és párbeszédek között, sok volt az email, újságcikk és levél. De ezeket mégsem vitték túlzásba, de sok információ derült ki ezek által. A másik amit én nagyon szeretek, a rövid fejezetek, Egyrészt bátrabban vágok bele a folytatásba, ha tudom, hogy gyorsan végzek vele és nem kell a fejezetek közepén abbahagynom. Ez egy kisgyerek mellett tényleg fontos és lényeges dolog számomra. 

De természetesen ahhoz, hogy folytatni akarjam az olvasást az egyes fejezetek végén, az is szükséges, hogy izgalmas legyen a könyv. Ez a történet az volt, a végén egy hatalmas csavarral. 

Gyilkosság, nyomozás, rendőrség, csepegtetett információk, amit kisség összezavarnak, de mégis hagynak gondoklodni, hogy lehessen sejteni, hogy ki is valójában a jó és a rossz. Szóval egy kicsit mi is nyomozókká válhatunk, ami kifejezetten izgalmassá teszi a könyvet.

Nagyon tetszett.

Kiadó: Lettero Kiadó

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kb. 1 hét

Oldalszám: 479 oldal

Pontszám: 9/10

Hogy akkor miért is nem maximális pontszám? Nem tudnám egyértelműen megmagyarázni, talán azért, mert nem biztos, hogy újraolvasós nálam. Egyszer nagyon jó volt, de ahhoz, hogy újra olvassam még valami plusz kellene. 

Ti szeretitek az ilyen könyveket?

 

Szép napot!

Marika

süti beállítások módosítása