TesztelM Blog

Ha tápláló és hidratáló tusfürdőt kerestek ezt a kettőt mindenképpen tudom ajánlani. Mindkettő jót tesz a száraz bőrnek. És az illatuk mennyei.

2018. január 14. - TesztelM

26073189_322408518257073_9081705985159987200_n.jpg_640x640

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Belinda Bauer: A 19-es holttest

2018. január 12. - TesztelM

Egy újabb könyv, ami bár az elején kicsit vontatottabban indult, de a végére letehetetlenné vált. Az eleje sem volt rossz, csak valahogy, kicsit kuszának tűnt a sok szálon futó cselekmény. De aztán egy idő után minden világos, könnyen lehet követni.

1514983381949.jpg

Fülszöveg:

Patrick Fort szélsőségesen zárkózott, briliánsan okos és Asperger szindrómás. Gyerekkora óta megszállottan kutatja, hol a határ élő és holt között. 
Amikor Patrick orvostanhallgató lesz, csak ő veszi észre, hogy a boncolási gyakorlatra megkapott holttesttel valami nem stimmel. Szerinte kizárt, hogy a halált betegség okozta volna. Sőt, mintha az elhunyt fontos titkot szeretne üzenni. 
Miután Patrick módszeresen nyomozni kezd, a kérdések egyre sokasodnak. Vajon lesz ideje megfejteni a 19-e holttest rejtélyét, mielőtt őt is örökre elhallgattatják? 
Az utóbbi évek egyik legokosabb, egyszerre bizarr és mélyen emberi pszichothrillere.

Ezzel az utolsó mondattal totálisan egyetértek. Azt hiszem a történetben talán a legérdekesebb, hogy egy kicsit betekintést enged egy Asperger szindrómás férfi fejébe. Az Asperger szindróma az autizmus egy fajtája. Hihetetlen mennyire érdekes érzés belegondolni és látni, hogy nem csak mi láthatjuk őket furcsának, hanem ez fordítva teljesen ugyanígy van. Hogy mennyire érthetetlen számukra egy-két dolog, amit mi csinálunk. Kicsit más megvilágításba kerül minden

Az elején egy kicsit kuszává tette a több szálon futó cselekmény, bár az is lehet, hogy talán egy kicsit én nem tudtam az elején összpontosítani a könyvre, de egy pár fejezet után már teljesen érthető volt, hogy ki kivel van. 

Tudom, hogy nem feltétlenül fontos szempont, de nekem kifejezetten tetszett, hogy rövid fejezetek vannak, mert így sokkal haladósabb. Nem szeretem a fejezetek közben abbahagyni az olvasást, így mindig végig kell olvasnom. Viszont ha túl hosszú egy fejezet, akkor ha úgy érzem nincs már időm, vagy éppen energiám végigolvasni, mert ijesztő az adott oldalszám, akkor inkább lerakom. De így sokkal bátrabban ugrok neki a folytatásnak.

Összességében nagyon tetszett a történet, főleg, hogy amikor már azt gondoltam volna, hogy az ügy megoldva, minden rendben, akkor még raknak bele egy-két csavart, ami tényleg totálisan váratlanul ért. 

Az egyetlen dolog, ami nem volt szimpatikus az egy mellékszál, amit érzésem szerint nem egyértelműen zártak le. Az kicsit olyan "gondolj, amit akarsz" dolog volt, amit én nem szeretek egy könyvben. Ha valaki megír egy történetet, akkor ne bízzon rám benne semmit, hanem találjon ki ő minden részt. 

 1514983534632.jpg

Úgy gondoltam, hogy bevezetek egy pontozásos rendszert, hogy valahogy tudjak különbséget tenni az olvasott könyvek között. Mert persze tudom mondani, hogy tetszett vagy sem, de így talán egy kicsit jobban érzékelhetőek a szintek. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, 10 pont lesz a maximum, 1 a minimum. 

Pontozás: 9/10

Azért adok csak kilencet, mert az elején tényleg kicsit nehezen vettem fel a fonalat, de amúgy baromi jó könyv volt.

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kb. 2 hét (nem sok időm jut rá)

Kiadó: Lettero Kiadó                                                 

Oldalszám: 406

 

(A könyvet köszönöm a Lettero Kiadónak)

 

Varázslatos Ünnepek - dm Kedvencek

2018. január 08. - TesztelM

Decemberben ismét rám mosolygott a szerencse és bekerültem azok közé, akik megvásárolhatták ezt a limitált kiadású kis összeállítást. Bár azért el kell mondani, hogy az új és átalakult dm Kedvencek összeállítások azért már nem annyira érik meg, mint előtte, pontosabban, azért már nem akkora kedvezménnyel tudjuk megvásárolni, de azért még így is közel fél áron juthatunk hozzá a dobozban található termékeknek. Sőt most a csomagolás is minden esetben egyedi és különleges.

1514551956649.jpg

A mostani pakk Szilas Rita által tervezett műbőr neszesszerekbe került. Én oda vagyok érte, mert nem csak a dizájn visszafogott, elegáns és csodaszép, de a mérete is pont megfelelő.

1513882885095.jpg

6 termék volt a dobozban.

  • Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús hidratáló krém normál/kombinált bőrre:

Ez már a sokadik Helia-D termék, amit már az első pár használat után nagyon megszerettem. Nagyon jó állagú, nagyon gyorsan beszívódik. Jól hidratál, nem zsírosítja a bőröm és szuper fincsi az illata. Igazán jó kis arckrém. 

1514552100101.jpg

  • Sally Hansen Color Therapy Nail & Cuticle Oil:

Nagyon szeretem a különböző olajokat. Az egyik kedvencem mind közül az argán olaj. Egyszerűen oda vagyok az illatáért. Persze a hatása is általában nagyon kedvező és az eddig használt argán olajos dolgok nagyon jól hidratáltak. Ez nincs másként ezzel a termékkel sem. Nagyon szuper ecsete van, könnyen lehet használni. És az olaj nagyon jól beszívódik a körömágyba és a körömbe is. Fényes és nagyon sima lett már az első használat után a körömöm felszíne. A csomagolás szép és elegáns.

1514552047182.jpg

  • Colgate Slim Soft with Charcoal fogkefe

Mindig is jobban szerettem a puhább sörtéjű fogkeféket. A keményebbek mindig kidörzsölték az ínyemet. Mivel nemrég cseréltem le a fogkefémet, így ezt még nem próbáltam ki. Már alig várom, nem csak azért, mert kíváncsi vagyok a tulajdonságaira, hanem azért is, mert szerintem nagyon jól néz ki és nagyon menő ez a fekete kivitel. :)

1514552165938.jpg

  • Denivit White&Brillant Intense fogfehérítő krém:

Szerintem mindenki szeretne fehéren csillogó, tökéletes fogsorral rendelkezni. És milyen jó lenne ezt úgy eléreni, hogy közben nem kell mást csinálni, csak naponta kétszer fogat mosni, úgy, ahogy azt mindig mindenki tenni is szokta. Kell pár nap mire kifejti a hatását. Remélem nálam is lesz majd eredménye.

  • Barnängen Nutritive Tusfürdő:

Régóta nézegetem a drogériákban a Barnängen termékeit, de valahogy mindig visszatettem. Valószínűleg ez a mostanában nagyon divatos svéd életérzés mánia is. Meg valamiért a fejemben a svéd dolgok jónak és minőséginek tűnnek. Úgy gondoltam, hogy az éghajlat miatt egy svéd tusfürdő biztos jól hidratál és gazdag és ápoló. A többi termékről nem tudok nyilatkozni viszont ez a tusi teljesen igazolja az eddigi elképzeléseimet. Nagyon sűrű, sűrűbb, mint a legtöbb testápoló. Az illata ia nagyon finom, valószínűleg a törpemálna miatt, ami egy Lappföldön közkedvelt vad gyümölcs. Ha valakinek szárazabb a bőre, annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a tusfürdőt.

1514552203086.jpg

  • Schauma Nature Moments Provánszi gyógynövények és levendula sampon:

Gyorsan zsírosodó a hajam, így 2-3 naponta biztos mosok hajat. Éppen ezért azt mindig jöhet. Mivel nagyon sokat próbáltam már, de még mindig nem találtam meg az igazit, már nem is annyira azt a sampont keresem, amivel hosszabb időt is kibírok mosás nélkül, hanem olyat, amivel mosás után szép, fényes lesz a hajam és nem nehezül el. A levendulának is nagyon szeretem az illatát.

1514552322579.jpg

Nagyon tetszett most ez az összeállítás. az össze termék jól használható, a legtöbbet szerettem is volna kipróbálni, szóval nagyon jó vétel volt. 

Most azt is megnéztem, hogy ár-érték arányban mennyire jártam jól. A csomagot 2990 Ft-ért vásárolhattam meg, de ahogy körülbelüli árakkal kiszámoltam, nagyjából 9600 Ft a doboz teljes értéke. Szerintem ez egész jó, főleg, hogy tényleg nagyon tetszenek a termékek. Én nagyon elégedett vagyok.

Ti szoktatok jelentkezni a dm Kedvencek összeállításaira?

süti beállítások módosítása