TesztelM Blog

A napokban fejeztem be ezt a könyvet. Érdekes volt olvasni arról, hogy mik történhetnek egy házasságban. Hamarosan bővebben olvashattok róla a blogomon. @athenaeumkiado #pfliegeldora #feleségedtörténete

2018. szeptember 27. - TesztelM

41556112_303270453601650_4077044974217010453_n.jpg_640x640

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Farkas Nóra: Összeköt a szeretet - Könyvajánló

2018. szeptember 02. - TesztelM

Augusztus 12-én a kisfiam 3 éves lett. Nem tudom mikor nőtt meg ennyire, de olyan mintha még csak most tartottam volna először a karjaimban. Csodálatos volt az elmúlt három év, amit a kis családommal töltöttem el, de új fejezet kezdődik az életünkben. Szeptemberben nem csak egy új taggal bővül a család, de Patrik elkezdi az óvodát.

Mivel szerencsére sikerült megszerettetnem az olvasást és a meséket a kisfiammal, így szívesen nyúlok egy-egy könyvhöz, ha segítségre lenne szükségem, egy új helyzet megismerésére, problémák megoldására. Ilyen volt például a szobatisztaságra szoktatás, bár nem tudom azt mondani, hogy egyértelműen ez segített benne, de arra mindenképpen jó volt, hogy közelebb kerüljünk, mert látta, hogy a kisgyerekek a könyvben hova és hogyan pisilnek. Ebből jött nálunk először, hogy elkezdte mondogatni, hogyha nagy lesz, majd Ő is ezt fogja tenni. 

Hasonló lehetőséget kerestem az óvoda kapcsán is. Számos jó könyv és mese van ebben a témában, például nagyon szeretjük olvasni Bogyó és Babóca Egy nap az óvodában című meséjét, de ami nekünk a leginkább bevált, az nem más, mint Farkas Nóra Összeköt a szeretet című könyve.

img_20180816_155147.jpg

Fülszöveg:

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

Már az első olvasásnál nagyon tetszett Patriknak és természetesen nekem is. A történet megható és szívhez szóló. Nálunk totálisan betalált, mert az, hogy a második gyermekem éppen a pocakomban van, nagyban segíti, hogy Patrik is felfogja, hogy milyen is lehetett, amikor Ő is még csak a pocakomban volt. Bár az, hogy kismama vagyok hátrány is, ugyanis volt már,  hogy olvasás közben át kellett adnom a könyvet az apukájának, mert sírva fakadtam tőle a meghatottságtól. 

1535810954456.jpg

Azt érzem, hogy az óvoda kezdés nekem talán nehezebb lesz. Na jó, biztosan. Nem mondom, rengeteg nehézség, sírás, düh és tehetetlenség volt ebben a 3 évben, de nem mondanék le egyetlen pillanatáról sem. Végignézni ennek a csodálatos kisfiúnak a fejlődését, szárnybontogatását a legjobb dolog, ami történhetett velem. Ezt látom az anyaság igazi csodájának és ajándékának. Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért. 

Az Összeköt a szeretet nem csak Patriknak segít abban, hogy megkönnyítse ezt az időszakot, hanem nekem is. Hiszen bennem is tudatosítja, hogy igenis van valami, ami mindig összeköt majd minket, bárhol van, bármit csinál az anyukája mindig én leszek. Én mindig ott leszek neki, de el kell kezdenie a saját útját.

Nagyon tetszik ennek a mesekönyvnek az illusztrációja, annyira cuki, teljesen levett a lábamról. Aranyosak a figurák is, úgy jó, benne minden, ahogy van.

Ajánlom a könyvet minden bölcsit, ovit kezdő családnak, nem csak a gyerekeknek, a szülőknek is úgy gondolom nagyon nagy segítség lehet.

 1535811045659.jpg

Szép napot!

Marika

 

süti beállítások módosítása