TesztelM

Teljesen beleszerettem a @myequa kulacsokba ❤ #myequa #kulacs

2018. június 30. - TesztelM

35505558_2015562792107016_7753588134574555136_n.jpg_640x800

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Guillaume Musso: Holnap - Könyvajánló

2018. június 21. - TesztelM

Ha röviden és tömören kellene leírnom ezt a könyvet, akkor egy kicsit a modern Ház a tónál hasonlattal tudnám bemutatni. Egy nő és egy férfi, aki nem ugyanabban az évben élnek, egy közös laptop segítségével mégis tudnak kommunikálni és ennek köszönhetik mindketten az életüket.
1523564062167.jpg

 Fülszöveg:

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját.

Matthew Bostoban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben.

Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket - és mégsem fognak soha találkozni.

Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó...

1523564108835.jpg

Nem ez volt az első könyvem Guillaume Musso-tól és biztosra veszem, hogy nem is az utolsó. Eddig mindegyik könyve tetszett, amit olvastam tőle. A Holnap egy érdekes, romantikus történetnek látszik elsőre, de sokkal több annál. Izgalom, kaland, hazugságok és fájdalmas igazságok. Ez teszi igazán különlegessé ezt a könyvet.

Persze, kicsit meseszerűvé válik attól, hogy különböző idősíkokban élnek a főszereplők, mégis tudnak beszélgetni egymással egy véletlennek köszönhetően. De mégis annyira hihető, hogy egyáltalán nem lett gagyi, elképzelhetetlen hatása, sőt. 

Elgondolkodtató, hogy vajon mennyire ismerjük a körülöttünk élőket? Tényleg lehetséges, hogy együtt él velünk valaki, akit igazából nem is ismerünk, csak egy általa szépen megformált alakot látunk, akit valóságosnak hiszünk? Képesek vagyunk nem látni dolgokat? Biztosan. Ez mindenképpen igaz, a férfi főhősre, Matthew-ra, aki nehezen tud túllépni elhunyt felesége emlékén. Boldog, tökéletes házasságban élt, egy csodálatos nővel. Legalábbis a férfi így gondolta, de a véletlen bebizonyítja, hogy kicsit sem ismerte az asszonyt. Minden, amit róla gondolt, csak egy jól eljátszott szerep volt. 

Ami szerintem még egy nehéz kérdés, a könyvben, hogy elmondhatod-e bárkinek az igazságot, ha a hazugság sokkal kevésbé fájdalmas számára? Van-e jogunk felnyitni valakinek a szemét, vagy éppen elhallgassuk-e előle a tényeket? Valószínűleg erre sincs egyértelmű, helyes válasz. De érdemes elolvasni a könyvet, hogy kiderüljön, ott mit kezdenek egy ilyen helyzettel.

Mennyi idő alatt olvastam el: 1 hét

Kiadó: Park Könyvkiadó

Oldalszám: 400 oldal

Pontozás: 10/10 

 

Olvastátok már ezt a könyvet, vagy bármit Guillaume Musso-tól?

 

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm a Park Könyvkiadónak/

Sarah Pinborough: 13 perc - Könyvajánló

2018. június 14. - TesztelM

Intrika, átverés, manipuláció és mindez tizenévesek között. Izgalmas és számomra teljesen megdöbbentő, leginkább azért, mert elképzelhetőnek tartom, hogy valaki tényleg képes hasonló módon irányítani mindenkit maga körül. 

Fülszöveg:

"13 percig halott voltam. Nem emlékszem, hogyan kerültem a jeges vízbe, de egyet tudok: nem baleset volt. És nem akartam öngyilkos lenni. 

Azt mondják, tartsuk magunkhoz közel a barátainkat, az ellenségeinket viszont még közelebb, de tizenévesen nehéz közöttük különbséget tenni. A barátaim szeretnek, tudom, hogy így van. De ez nem jelenti, hogy nem próbáltak megölni."

A 13 perc lebilincselő történet manipulációról, félelemről, gyilkosságról és az igazság erejéről. Mellbevágó olvasmány, és amikor letesszük, óhatatlanul elgondolkodunk: vajon mi magunk igazán ismerjük-e az embereket, akik a legközelebb állnak hozzánk.

 1525081193249.jpg

Bepillantás nyerhetünk egy pár középiskolás tini életébe, de sajnos nem a gyermeki lét előnyeit hangsúlyozza a könyv. A történet főszereplői mai, modern, többnyire mini felnőtteket játszó tizenéves lányok. Természetesen megjelennek benne a legmenőbb, gyönyörű csajok, akire mindenki féltékeny, vagy éppen akiket mindenki kedvel. De mi van, ha ezek között a lányok között valami megbomlik és az Öri-barik csapata feloszlani látszik? Vajon milyen szemmel nézi ezt a lányok vezére, aki kezdi kicsit kirekesztve érezni magát? Ráadásul még egy szerencsétlenség is történik vele, aminek hatására majdnem vízbe fullad. Ráadásul 13 percig a halál állapotába is kerül és ébredése után semmire sem emlékszik. Vajon fel lehet dolgozni egy ekkora traumát? Túl lehet lépni azon, hogy majdnem mindennek vége lett? És mi van akkor, ha ezek után pont a legjobb barátnőid kezdenek el furcsán viselkedni?

Nagyon sok kérdés, amikre a könyv választ ad.

Őszintén számomra teljesen megdöbbentő és hihetetlen volt, hogy emberek, főleg, tini lányok mennyire képesek egymást manipulálni, irányítani és felhasználni. Valószínűleg azért volt rám ekkora hatással, mert baromira hihető módon lett leírva, és megrémített, hogy merre halad a világ. Amikor és tinédzser voltam, ami azért annyira régen nem volt, valahogy teljesen másról szólt a középiskola és itt nem csak a Magyarország - Amerika ellentét ütközik ki. Remélem ez tényleg csak egy nagyon jól megírt fikció, ami nem a jövőt festi elénk.

Kiadó: 21. század Kiadó

Oldalszám: 367 oldal

Mennyi idő alatt olvastam el: kb. 1,5 hét 

Pontozás: 8/10 

Ti mit olvastok most?

 

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm a 21. század kiadónak/