TesztelM

Tavaszi idő, tavaszi virágok #hóvirág #tavasz #jóidő

2018. január 31. - TesztelM

26869858_2015077285404546_4224691640943509504_n.jpg_640x426

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Voltam az @yvesrocher_magyarorszag egyik üzletében. Szerintem szuper jó törzsvásárlói programmal rendelkeznek, de hamarosan erről részletesen is olvashattok az oldalamon. @yves_rocher_magyarorszag #yvesrocher #beauty #természetes #szépség #szépségápolás #tesztelm #instahun #mik #ikozosseg

2018. január 25. - TesztelM

26867817_337330920080584_2281334697462071296_n.jpg_640x718

tesztelmblog készítette ezt a képet.

3 az 1-ben könyvajánló

Alfie Deyes: Csináld magad, Hidasi Judit: Gondolatmappa, Almási Kitti: Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

2018. január 23. - TesztelM

Az esetek többségében regényeket szoktam bemutatni, mert az kerül a legtöbbször a kezembe. Most viszont 3 olyan könyvet mutatok be, amik kicsi rendhagyóak. Legalábbis egyik sem az a hagyományos könyv, amit leülsz és elejétől a végéig egyhuzamban elolvasol. Nézzük is, hogy mire gondolok.

Az első könyv Alfie Deyes Csináld magad című könyve. Alfie Deyes egy YouTube vlogger, ki megalkotta ezt a kis naplót. Emlékeztek még a Nyírd ki ezt a naplót!-ra? Ne ez valami nagyon hasonló.

 1516742738748.jpg

Őszintén nekem az nem nagyon tetszett, mert azt hiszem ehhez én túlságosan is tisztelem és szeretem a könyveket, hogy képes legyek tönkretenni. Még akkor is, ha erre szánták. Így ez sem pontosan az, amire számítottam, de most megpróbáltam más szemmel nézni. Úgy gondolom, hogy mindenkinek szüksége van néha arra, hogy kilépjen a komfort zónájából, na nekem ez a könyv biztosan ezt az élményt nyújtja. Végig lapozva, azért találtam olyan feladatokat, amiket én is nagyon szívesen meg fogok csinálni. Már előre tudom, hogy nem valószínű, hogy az összeset megcsinálom, de törekedni fogok rá, hogy minél többet.

1516743664192.jpg

Hogy milyen feladatok vannak benne?

 • Írd le a kedvenc dalod szövegét
 • Rajzolj hajat, vagy kalapot egy előre rajzolt fejre
 • írd le mit csináltál ma
 • Találd meg az 5 különbséget két kép között
 • Jellemezd magad 5 szóban

Kinek ajánlom?

Azoknak, akik szerették a Nyírd ki ezt a naplót!, és azoknak is, aki bár azt nem szerették, vagy nem ismerték, de szeretnének egy próbát tenni egy olyan naplóval, ami merőben más, mint a hagyományosnak mondott naplók. Azoknak is, akik szeretnének egy jó kis szórakozást, ötletes feladatokat, fejtörőket, vagy csak egy különleges könyvet.

Oldalszám: 192 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

1516661953491.jpg

A következő könyv, amit most bemutatok, az Hidasi Judit Gondolatmappa című könyve.

Ez sem mondanom egy olyan leülős, végigolvasós könyvnek, hanem inkább csak gondolatok gyűjteményének. Szerintem ez tipikusan egy olyan könyv, amit ha a hangulatod megkívánja akkor felcsapod és ha szerencséd van megtalálod benne azt a részt, ami segíthet az adott helyzetben. Megválaszolhat egy kérdést, megoldást adhat egy problémára, de az is lehet, hogy csak jó érzéssel tölthet el. Legalábbis, ha szerencséd van. Ha nem, akkor lapozol tovább, hátha...

Témakörök:

 • Szerelem
 • Párkapcsolat
 • Inspiráció
 • Anyaság
 • Nőiesség

Nagyon őszinte, amit én nagyon szeretek benne. 

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki szeretne belelátni egy igazi nő fejébe és lelkébe. Aki szeretné azt érezni, hogy nincs egyedül a problémáival, más is küzd hasonlókkal. 

Oldalszám: 237 oldal

Kiadó: Álomgyár Kiadó

1516742769852.jpg

A harmadik könyv Almási Kitti: Lezárás, Elengedés, Újrakezdés című könyve. Szeretem a pszichológiai és az önfejlesző könyveket. Szerintem nagyon jól jöhet néha hozzáértő, a témában szakértő emberek véleményét  és gondolatait olvasni valamivel kapcsolatban, amivel éppen küzdünk a mindennapjainkban. Nem mindenkinek van lehetősége egy adott problémával egy szakembert személyesen felkeresni, egy könyvet viszont mindenki a kezébe tud venni. 

Véleményem szerint ez a könyv nem csak azoknak nyújthat segítséget, akik éppen szakítás előtt, után, vagy közben vannak. Mindenkinek voltak már ilyen események az életünkben, és valahogy mindenki átvészelte, de tanultunk is belőle? Kicsit hajlamosak vagyunk ilyen jellegű könyveket csak akkor a kezünkbe venni, ha tényleg az életünkben felmerülő problémát szeretnénk megoldani, pedig szerintem az informálódás bármikor jól jöhet. Jó szembesülni és látni, hogy napjainkban mik azok a tényezők, amik a legtöbb esetben tönkretehetnek egy kapcsolatot és miért végződik annyi házasság válással. Szerencsére én egy nagyon jól működő házasságban élek, de szívesen olvasok olyan könyvet, ami segíthet ezt az állapotot megtartani.

Kinek ajánlom?

Azoknak, akik házasság előtt állnak, akik házasok, akik válni készülnek, akik elváltak, vagy szakítottak és azoknak is akik egyedülállóak. Lezárás, elengedés, újrakezdés, ezt a három dolgot mindenkinek meg kéne tanulni, hiszen rengeteg mindent könnyítene meg az életünkben. Azt biztosan, hogy könnyebben kezeljünk dolgokat, vagy éppen kezdjünk tiszta lapot.

Oldalszám: 221 oldal

Kiadó: Athenaeum Kiadó

1516662018478.jpg

Ti kezetekbe vettétek már bármelyiket is?

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyveket köszönöm az Álomgyár és az Athenaeum Kiadóknak!/

HERBioticum termékeket teszteltem

2018. január 15. - TesztelM

A blogolásban azt szeretem a legjobban, hogy sokkal nyitottabbá tesz és új lehetőséget kutatva olyan cégekre és termékekre találok rá, amiket nem biztos, hogy a hétköznapi rohanások közepette felfedeznék. Így akadtam rá a HERBioticumra. Először egy meglepetés dobozban próbálhattam ki egy Baba-Mama védőkrémet. Őszintén megvallva, mivel teljesen oda vagyunk a popsikrémünkért, így csak egy alkalommal használtuk a kisfiam popsijára, hogy lássam az állagát és az illatát, de ennél nem is akartam többet látni belőle. Elajándékoztuk, ahol viszont elégedett felhasználókra talált a krém.

Még nem vagyok annyira tudatos, hogy minden esetben természetes összetevőkből készült, bio termékeket használjak, de azért mindig örülök, hogy ha van lehetőségem ilyeneket kipróbálni.  

1512505355834.jpg

Megkeresésemre a HERBioticum nagyon kedvesen felajánlott 3 terméket, hogy kipróbálhassam őket. Én átnéztem a termékkínálatukat és a következőket választottam.

1514900796859.jpg

 • Lóbalzsam chilis:

Használtam már korábban több fajta lóbalzsamot is, de őszintén azok egyáltalán nem voltak ennyire jók. Az vagy túl égetős volt, vagy egyáltalán nem. Ha én masszíroztam vele, akkor nagyon sokáig égette még a kezem, a másikkal viszont engem kentek be és kicsit sem melegített. Ebben viszont nagyon jól sikerült eltalálni az egyensúlyt. Könnyen lemosható a kézről, így nem égeti a kezünket, viszont felkenve rettentő sokáig fejti még ki a kellemes melegítő érzést. Fájó testrészekre nem csak magamon próbáltam ki, hanem édesanyámon is teszteltük, akinek sűrűn vannak ízületi problémái sajnos, de az első használat után már kedvező hatásról számolt be nekem. A férjem tetszését is elnyerte. (Igen, egymást látogatva most nem süteményt, vagy italt kínáltunk, hanem lóbalzsamot. 'Kérsz egy kis lóbalzsamot?' Szeretem több szemszögből bejárni, hogy valami jó-e vagy sem.) Az összes családtag, akivel kipróbáltattam, az nagyon hálás és lelkes volt. Így én bátran tudom mindenkinek ajánlani. Érdemes otthon tartani, mert bár ha nincs is állandó szükség rá, de ha valamint fáj, akkor nagyon nagy hasznát tudjuk venni.

Igazából én nem az eredeti funkciója miatt választottam ezt a terméket, hanem, mert narancsbőr elleni hatásáról is olvashattam a bemutatásánál. Ugyanis, ha ezzel a chilis krémmel bekenjük a bőrünket, és folpackkal körbetekerjük magunkat, akkor hatékony lehet a cellulitisz elleni harcban is. Ezt még nem sikerült kipróbálnom, de hamarosan szerintem egy külön bejegyzésben írni fogok róla. 

 1514900844688.jpg

 • Sheavarázs gránátalmás:

Nem nagyon szeretem magam testápolóval kenni. Nekem kissé hosszadalas, unalmas és régebben amúgy sem fordítottam nagy hangsúlyt a testápolásra. Viszont télen mindig szükségem van rá, mert ilyenkor képes rinocérosz szerűvé válni a bőröm. Erre az állapotra ez egy tökéletes választás lehet, ugyanis egy gazdag és eléggé nehéz ez a krém, éppen ezért hihetetlenül jól hidratál. Akár már az első alkalom után is nagyon jó eredményeket hoz egy extra száraz bőrön is. De véleményem szerint ez inkább a téli időszakra alkalmazható kence, mert nyáron ezt a fajta zsírosságot én biztosan nem kedvelném. 

1514900886560.jpg

 • C-vitamin 1000 mg + rosehips 50 mg:

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő vitamin bevitelt. Azzal biztosan mindenki tisztában van, hogy hiába fogyasztunk megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, hiába táplálkozunk nagyon tudatosan, akkor sem tudjuk azt a vitamin és ásványi anyag mennyiséget bevinni, amire a szervezetünknek igazán szüksége lenne. Ha mást nem is C-vitamint mindenképpen kellene mindenkinek fogyasztani.

Szerencsére a kis családommal nagyon nem vagyunk betegesek. Néha, nagyon nagyon ritkán azért minket is elér egy kis nátha, viszont abszolút bevált módszerünk, hogy ilyenkor magasabb mennyiségben viszünk be C-vitamint. Nem mondom, hogy ez meggyógyít minket, mert lehet, hogy csak placebó alapon használ, de a lényeg ugyanaz, 1-2 napon belül elmúlnak a tüneteink. Persze, azért ebbe beletartozik az is, hogy nem hagyjuk a dolgokat elfajulni, és már a kezdeti tüneteknél emelünk a C-vitamin adagunkon. Mi jobban hiszünk ebben, mint a gyógyszerekben.

Mivel mind a 3 termékkel, amivel most ismerkedtem teljes mértékben elégedett vagyok, így biztosan megnézem még a cég egész termékpalettáját, hátha találok még olyat, ami hasznos lehet számunkra. 

Ti próbáltatok már valamilyen terméket a HERBioticumtól?